اخبار عمومی
اعلام وصول 2
127520
تاریخ انتشار: 1396/02/03 00:57
.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: بعید می‌دانم جز این ۶ نفر معرفی شده فرد دیگری مانند سال ۸۴ با استفاده از حکم حکومتی تایید صلاحیت شود.

به گزارش خبرآنلاین عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در برنامه تلویزیونی جهان آرای شبکه افق اظهارداشت: ما اصلا رد صلاحیت نداریم؛ بلکه شورای نگهبان کسانی که واجد شرایط ریاست‌جمهوری هستند را معرفی می‌کند و نسبت به افراد دیگر اصلا نظری نمی‌دهد.

کدخدایی در پاسخ به این سوال که آیا در شورای نگهبان و در روند بررسی صلاحیت ها مصلحت سنجی صورت می گیرد، اظهارداشت: طبیعتا ممکن است هر شخصی بعنوان یک عضو از شورای نگهبان و بر اساس برداشت خود از مصلحت رای مثبت و یا منفی خود را که بعنوان ابزاری قانونی در اختیار اوست اعلام کند.

اهم اظهارات سخنگوی شورای نگهبان را به نقل از خبرگزاری ها بخوانید؛

*اعضای شورا با توجه به جمیع جهات نسبت به یک فرد رای موافق یا مخالف خود را اعلام می کنند.

*در بررسی صلاحیت های انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم برخی نسبت به عدم احراز صلاحیتشان اعتراض داشتند، مدارک و مستنداتی نیز توسط برخی افراد به شورا پس از اعلام صلاحیت ها ارائه شد، اما در قانون مرحله ای برای پس از آن پیش بینی نشده و نتایج اعلام شده قطعی است.

* یکی از شاخص های مهم مورد نظر اعضای شورای نگهبان مشارکت گسترده مردم در انتخابات است که این مهم همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است.

*{در پاسخ به این سوال که آیا الزامی برای احراز صلاحیت رئیس جمهور مستقر وجود دارد}: طبق قانون اساسی صلاحیت افراد منحصر به همان دوره خواهد بود و برای دوره بعدی صلاحیت فرد حتی اگر رئیس جمهور مستقر باشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

*{با اشاره به حجم ثبت نام های دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری}: بر اساس قانون جامع انتخابات که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، مقرر شده تا شورای نگهبان شاخص های رجل سیاسی-مذهبی، مدیر و مدبر بودن مشخص شود که در شورای نگهبان برای کارشناسی بیشتر پیش نویسی توسط کارشناسان شورای نگهبان تدوین شده است.

*رد صلاحیت احمدی نژاد ربطی به توصیه عدم حضور رهبر انقلاب به وی نداشت.

*{با اشاره به سئوال مجری برنامه مبنی بر این‌که شورای نگهبان در تصمیمات خود از بیرون مورد فشار قرار می‌گیرد یا خیر؟ }: شورای نگهبان فشارپذیر نیست.

*{درباره این‌که در بررسی صلاحیت‌ها مصلحت‌اندیشی مورد توجه خواهد بود یا خیر؟}: مصلحت شخصی یا فردی یا مصلحت نظام؟ در مصلحت نظام به تعبیر حضرت امام (ره) شورای نگهبان مصالح عالی نظام را مورد توجه قرار می‌دهد. من خود به عنوان عضو حقوقدان هنگام رای‌گیری با آن نگاه رای می‌دهم. ولی به هر حال در رای دادن تشخیص من دخیل است و این‌گونه نیست که بگوییم فلانی رای می‌آورد یا خیر. پس به او رای بدهیم یا ندهیم.

*{درباره این‌که رخدادهای پس از انتخابات سال 88 و مصلحت‌اندیشی در این‌باره در نظر اعضای شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها موثر است یا خیر؟}: به عنوان تصمیم جمعی بعید می‌دانم اثری نداشته باشد. ممکن است افراد با توجه به جمیع جهات نسبت به اشخاص رای بدهند. همه این‌ها البته در چارچوب اصل 115 می‌گنجد. هنگامی که از رجال و مدیر و مدبر بودن می‌گویند این‌ها قابل توجیه است که آیا فرد برای سکانداری کشور صالح است یا خیر. اعضای شورای نگهبان با توجه به این نگاه کلان تصمیم‌گیری می‌کنند.

*{ا اشاره به دوره‌ای از انتخابات ریاست جمهوری که کاندیدایی با حکم مقام معظم رهبری در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرد}: این موضوع مربوط به آقای معین است و در واقع با حکم مقام معظم رهبری انجام شد که بر اساس قانون اساسی مقام معظم رهبری این اختیار را دارد.



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*