اخبار عمومی
اعلام وصول 2
138818
تاریخ انتشار: 1396/04/28 01:50
ظریف در شورای روابط خارجی آمریکا؛
ما دویست سانتریفیوژ داشتیم که پس از تحریم‌ها و در زمان مذاکرات، این تعداد به ۲۰ هزار سانتریفیوژ رسید. پس نتیجه این تحریم، ۱۹ هزار و ۸۰۰ سانترفیوژ بیشتر بوده است. تحریم‌ هیچ ‌گاه کارآمد نبوده است. به عنوان فردی که در سال ۱۹۸۲ پایان‌نامه ارشد خود را درباره تحریم‌ها نوشته‌ام، می‌گویم که تحریم جواب نمی‌دهد.

عصرجهان-روز دوشنبه، وزیر امور خارجه کشورمان برای بررسی تحولات خاورمیانه، به وقت محلی در نشستی در اندیشکده شورای روابط خارجی با حضور «ریچارد هاس»، رئیس این اندیشکده شرکت و سخنرانی کرد.
محمد جواد ظریف در اظهارات خود به دوران جنگ عراق اشاره و تأکید کرد در آن دوران تمام قدرت‌های دنیا از صدام حمایت می‌کردند، ولی در نهایت ایران با اتکا به مردم خود توانست ادامه دهد و به توفیق دست یابد.
ظریف در پاسخ به پرسشی درباره تعاملات با دولت ترامپ خاطرنشان کرد، با رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا گفت‌وگویی نداشته‌ است؛ اما این بدین معنا نیست که احتمال تعامل در آینده وجود ندارد.
وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: تسلیحات هسته‌ای امنیت هیچ کشوری را تأمین نمی‌کند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره استقلال قوه قضایی ایران گفت: قضات بخشی از نظام حقوقی هستند که فرمایشی انتخاب نمی‌شوند، بلکه در یک چارچوب حقوقی و با طی فرآیندهایی به سمت خود می‌رسند. نظام قضایی ما مستقل است و بر اساس قانون عمل می‌کند.
ظریف ادامه داد: دادگاهی در نیویورک ما را در رابطه با وقایع یازدهم سپتامبر جریمه کرد و این در حالی است که عربستان و هم‌پیمانان شما در این وقایع دست داشتند.

خودتان را مسخره نکنید، سیاست تغییر رژیم در ایران جواب نمی‌دهد
در ادامه این سخنرانی، ریچارد هاس پرسشی را به این صورت مطرح کرد: تیلرسون به تازگی از حمایت از عناصری در داخل ایران برای تحقق گذاری مسالمت‌آمیز در حکومت این کشور سخن گفت. حلقه‌ای از سناتورهای آمریکایی کمتر دیپلماتیک بوده و خواستار تغییر رژیم شده‌اند. نظر شما چیست و این موضع چه تأثیری بر دیدگاه شما در قبال ایالات متحده دارد؟
ظریف در پاسخ به این پرسش گفت: تأثیر این امر (بر دیدگاه ما) این است که متوجه می‌شویم آمریکا از تاریخ عبرت نمی‌گیرد. آمریکا در ایران در سال ۱۹۵۳ دست به تغییر رژیم زد و می‌بینید که این حرکت چه برایندی برای آمریکا داشت. آمریکا از زمان انقلاب، سیاست تغییر رژیم را دنبال می‌کند. این روند در دوره اوباما رسماً متوقف شد؛ هرچند به اعتقاد ما در عمل این نبود.
وی ادامه داد: تفاوت میان ایران و هم‌پیمانان آمریکا در منطقه این است که ما مشروعیت و قدرت خود را از مردم می‌گیریم. واقعیت این است که ما در ۳۸ سال گذشته، تحت فشار بوده‌ایم. همه کشورهای منطقه ما نوعی چتر خارجی دارند؛ یا از طریق ناتو یا پشتیبانی مستقیم آمریکا. ایران ندارد. ما چطور بدون هیچ حمایت خارجی قادر به ادامه بوده‌ایم؟ علت این است که به مردم خود متکی هستیم.
ظریف گفت: این مردم ده ساعت در صف بودند تا در انتخابات ریاست‌جمهوری رأی دهند. ژنرال ماتیس چند روز پیش گفت، ایرانی‌ها حق انتخاب ندارند و آیت‌الله رییس‌جمهور را انتخاب می‌کند و این‌گونه توضیح داد، انگار ترامپ در آمریکا رئیس‌جمهور بعدی را انتخاب کند. مردم ده ساعت در صف می‌ایستند که رئیس‌جمهوری را انتخاب کنند که از قبل انتخاب شده است؟! شاید مردم داخل ایران شست‌وشویی مغزی شده‌اند! ایرانی‌ها در لس‌آنجلس چهار ساعت در صف می‌ایستند که رئیس‌جمهوری را انتخاب کنند که از قبل مشخص است؟! خودتان را مسخره نکنید! به واقعیت‌ها بنگرید. تغییر رژیم در ایران جواب نمی‌دهد، زیرا کشوری نیست که برای بقا و مشروعیت به آمریکا وابسته باشد.

نتیجه تحریم های آمریکا ۱۹ هزار و ۸۰۰ سانترفیوژ بیشتر بوده است.
وی در پاسخ به پرسشی درباره تحریم‌های آمریکا علیه برنامه هسته‌ای ایران گفت: آمریکا باید رویه خود در قبال تحریم‌ها را تغییر دهد. وقتی آمریکا تحریم‌های هسته‌ای را علیه ایران آغاز کرد، ما ۲۰۰ سانتریفیوژ داشتیم که پس از تحریم‌ها و در زمان مذاکرات این تعداد به ۲۰ هزار سانتریفیوژ رسید. پس نتیجه این تحریم ۱۹ هزار و ۸۰۰ سانترفیوژ بیشتر بوده است. تحریم‌ هیچ‌گاه کارآمد نبوده است. به عنوان فردی که در سال ۱۹۸۲ پایان‌نامه ارشد خود را درباره تحریم‌ها نوشته‌ام، می‌گویم که تحریم جواب نمی‌دهد.

رفراندم کردستان عراق نتیجه فاجعه‌باری دارد
ظریف درباره موضع ایران در قبال کردها و رفراندومی که می‌خواهند در عراق برگزار کنند، گفت: به اعتقاد ما، رفراندوم گزینه درستی نیست و نتیجه فاجعه‌باری برای عراق به دنبال خواهد داشت. تأثیر این کار برای امنیت عراق و منطقه فاجعه‌بار خواهد بود. ما به دوستان خود در کردستان عراق که همگی از بارزانی گرفته تا سایرین دوستان ما هستند، توصیه کرده‌ایم که این کار را نکنند. به نظر من این نظر مشترک همه کشورهای منطقه است.

امیدوارم که مناقشه یمن به درگیری مستقیم میان ایران و عربستان سعودی منجر نشود
وی تصریح کرد: با این حال معتقدم سیاست‌های ضدکردی در هر جای منطقه نتیجه عکس خواهد داد.
در ادامه هاس از ارزیابی ظریف از سیاست‌های ترکیه در قبال کردها پرسید که ظریف با لبخند پاسخ داد: من در امور داخلی سایر کشورها مداخله نمی‌کنم. من صرفاً تحلیلگری هستم که نکات تحلیلی مطرح می‌کنم.
وزیر خارجه کشورمان در ادامه هم‌چنین اظهار امیدواری کرد که مناقشه یمن به درگیری مستقیم میان ایران و عربستان سعودی منجر نشود. جنگ داخلی یمن به نفع هیچ کس نیست.
ظریف در پاسخ به پرسشی درباره خطر مناقشه میان دو کشور تأکید کرد که ایران مسلما امیدوار است وارد چنین جنگی با عربستان نشود.
او افزود: ایران و عربستان لازم نیست یکدیگر را در منطقه خاورمیانه نادیده بگیرند.
وزیر خارجه کشورمان اضافه کرد، هر چند دو کشور در مورد یمن و سوریه توافق نظر ندارند، می‌توانند برای پایان این مناقشه‌ها با هم همکاری کنند.

طالبان را به عنوان یک حکومت فقط عربستان، پاکستان و امارات به رسمیت شناختند
ظریف گفت: ما با افراط‌گرایی در افغانستان و عراق و سوریه مبارزه کردیم. اما هم‌پیمانان آمریکا از افراط گرایی در افغانستان حمایت کردند. به یاد بیاورید فقط سه کشور طالبان را به عنوان یک حکومت به رسمیت شناختند: پاکستان یکی از همسایگان ما، عربستان سعودی و امارات متحده عربی. این‌ها همان کشورهایی‌ هستند که از افراط گرایی در سوریه و عراق حمایت کردند. آنها در حمایت از تروریسم ثابت‌ قدم بوده‌اند؛ ما هم در مخالفت با آن ثابت‌قدم بوده‌ایم. آنها انتخاب‌های اشتباهی کرده‌اند و حالا گله دارند که چرا دارند نتیجه آن را می‌بینند. تقصیر ما نیست که انتخاب درست کرده‌ایم.
نشست شورای روابط خارجی با محوریت تحولات خاورمیانه و راهکار‌های پیشنهادی ایران برای حل بحران‌های جاری در این منطقه برگزار شد. در این نشست، علاوه بر برخی دیپلمات‌های سابق آمریکایی، صاحبنظران و نخبگان مسائل مربوط به سیاست خارجی آمریکا و اصحاب رسانه‌های مختلف جهان حضور داشتند.

منبع/تابناک



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*