اخبار عمومی
اعلام وصول 2
191956
تاریخ انتشار: 1396/12/21 01:02
رئیس امور آب شمالغرب خوزستان گفت:با توجه به ادامه روند خشکسالی و کاهش میزان بارندگی ، آب کافی برای کشت محصولات بهاره برای کشاورزان زیر پوشش شبکه آبیاری در شمال خوزستان وجود ندارد.

عصرجهان-سیدمحمد سجادیان یکشنبه در نشست شورای حفاظت منابع آب شهرستان دزفول افزود: با توجه به شرایط موجود ناشی از خشکسالی کشت محصولات باید محدود شود و از کشت شلتوک و برنج که آب زیادی مصرف می کنند خودداری کرد.


وی با اشاره به اینکه کشاورزان باید از چاه برای آبیاری مزارع استفاده کنند گفت:تصمیم در خصوص کشت تابستانه نیز آخر فروردین سال آینده انجام می شود تا میزان بارش بهار رصد شود.
سجادیان به میزان بارش باران در سال زراعی جاری در شهرستان دزفول اشاره کرد و گفت:از اول مهرماه تا کنون 179 میلی متر بارندگی در دزفول ثبت شده در حالی که در این مدت در پارسال 287 میلیمتر بارش در دزفول ثبت شده و در بلندمدت نیز 323 میلیمتر در این منطقه بارندگی ثبت گردید.
وی افزود:نسبت به شرایط نرمال بارش باران در دزفول 49 درصد انحراف داشته و به نوعی نصف بارش ها محقق شده است این در حالی است که انحراف بارش ها در حوضه کرخه 20 درصد بوده و کرخه وضعیت بهتری داشته است.
رئیس امور آب شمالغرب خوزستان گفت:پرباران ترین سال در طول 50 سال گذشته در حوضه کارون بزرگ که دز را نیز شامل می شود سال 72-71 بوده است و بدترین شرایط در سال زراعی 87-86 بوده که امسال به همین وضعیت نزدیک می شویم لذا شرایط بحران فعلی در گذشته نیز تجربه شده است .
وی به محاسبه شاخص های خشکسالی در استان خوزستان پرداخت و گفت:94،2 درصد از سطح استان خوزستان دچار خشکسالی بسیار شدید و 5،8 درصد در شرایط خشکسالی شدید است که نواحی شمالی و کوهستانی را شامل می شود ولی غالب سطح استان در شرایط خشکسالی بسیار شدید قرار دارد .
سجادیان افزود:طبق پیش بینی هواشناسی هفته نخست سال جدید هفته کم بارشی به ویژه در غرب و جنوب را شاهد خواهیم بود و در نیمه دوم اسفندماه نیز احتمال وقوع ناهنجاری خفیف دمای هوا وجود دارد .
وی ارتفاع آب در سد دز را در حال حاضر حدود 312 متر اعلام کرد و گفت:حجم مفید آب سد دز 500 میلیون متر مکعب بر ثانیه و حجم ذخیره شده آب سد دز 502 میلیون متر مکعب بر ثانیه می باشد که این آمار نشان می دهد شرایط مطلوب نیست .
وی دبی رودخانه دز در حال حاضر را 80 مترمکعب بر ثانیه اعلام کرد و گفت:با توجه به گرم شدن هوا دبی رودخانه دز بین 80 تا 90 مترمکعب بر ثانیه در نوسان خواهد بود.
رئیس امور آب شمالغرب خوزستان از پلمب 46 حلقه چاه در یکماه اخیر در دزفول اشاره کرد و گفت:در این مدت فعالیت واحدهای هویج شویی در بستر رودخانه دز نیز متوقف شد.

**طرح حجمی آب،تنها راهکار برای کاهش اتلاف آب است
ناصر بهمنش فر معاون شرکت بهره برداری از شبکه های آبیاری شمال خوزستان نیز در این نشست گفت:با توجه به اینکه بیشترین میزان آب مصرفی در بخش کشاورزی صرف می شود لذا استفاده بهینه از منابع آبی و صرفه جویی در مصرف باید مدنظر باشد .
وی خواستار همکاری دستگاه های اجرایی برای اجرای قانون تحویل حجمی آب کشاورزی شد و گفت:قصد محدودیت آب نداریم ولی اتلاف آب باید به حداقل برسد تا خسارت کمتری حاصل شود.

** احتمال خاموشی در تابستان پیش رو
مدیر توزیع برق دزفول نیز در این نشست گفت:با توجه به اینکه بخشی از مصارف تولید برق از محل نیروگاه های برقابی است لذا در صورتیکه در ذخیره منابع آب بحران داشته باشیم سال آینده با خاموشی های گسترده ای در سطح کشور و استان خوزستان مواجه خواهیم بود.
محسن نمازی فر با بیان اینکه در سال گذشته 69 روز در خوزستان دمای بالای 48 درجه را تجربه کردیم گفت:توزیع 60 درصد انرژی در خوزستان خانگی،10 درصد عمومی و 30 درصد مابقی مصارف است که روند افزایش مصرف در کشور بیش از حد نرمال جهانی است و 5،2 درصد رشد مصرف برق در کشور داشته ایم.
نمازی فر افزود:177 سد در کشور وجود دارد که در 6 حوضه اصلی واقع شده اند ،نیاز تولید برق در استان خوزستان پنج هزار مگاوات است که در حالت خوشبینانه به علت کمبود بارش ها 50 درصد این میزان قابل تولید است لذا با کمبود انرژی مواجه خواهیم بود و باید به طریقی این کمبودها را جبران کنیم .
وی اضافه کرد:طبق بخشنامه وزارت نیرو و ستاد بحران کشور، دستگاه هایی که ژنراتور دارند باید آمادگی کامل برای خاموشی را داشته باشند تا در صورت نیاز ژنراتورها را وارد مدار کنند.
وی افزود:برخی ارگان ها مانند بیمارستان ها و تصفیه خانه ها و دکل های مخابراتی وضعیت حساسی دارند که باید ژنراتور تهیه کنند .
وی افزود:مصرف برق حسینیه ها و مساجد در سالهای اخیر روبه افزایش است که باید به این موضوع توجه کرد.
سیدمحمد گلچین پور مدیر آب و فاضلاب روستایی دزفول نیز گفت: تابستان با کمبود آب در روستاهای بخش سردشت مواجه هستیم که باید تقسیم بندی آب بین چند روستا انجام شود و در برخی موارد از تانکر استفاده شود/ایرنا



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*