اخبار عمومی
اعلام وصول 2
19467
تاریخ انتشار: 1394/12/16 00:52
شهرستان بهمئی با ارتفاع 625 متر از سطح دارای دو نوع آب و هوا و جغرافیای نیمه متفاوت یکی دشت نیمه گرم و دیگری کوهستان معتدل است.

پایگاه اطلاع رسانی عصرجهان/خلیل جهانتاب پور

هرساله از نیمه  اسفند تا نیمه فروردین ماه سال جدید مناطق گردشگری شهرستان بهمئی اعمم از آثار و جاذبه های گردشگری تاریخی، مکان های زیارتی،جاذبه های گردشگری طبیعی پذیرای خلیل عظیمی از گردشگران و دوستداران طبعبیت از سراسر ایران بالاخص استان همجوار خوزستان می باشد.

در گزارش زیر ابتدا به معرفی شهرستان بهمئی می پردازیم و سپس تصاویری از حضور گردشگران در نوروز 1394 به نمایش گذاشته می شود.

شهرستان بهمئی با مساحتی بالغ بر 1447 کیلو متر مربع در حاشیه رشته کوههای زاگرس و در قسمت غرب و جنوب غرب استان کهگیلویه و بویر احمد و حدود 40 کیلو متری شهرستان بهبهان واقع شده است.

شهرستان بهمئی با ارتفاع 625 متر از سطح  دارای دو نوع آب و هوا و جغرافیای نیمه متفاوت یکی دشت نیمه گرم و دیگری کوهستان معتدل است.

بهمئی از شمال به چاروسا و دیشموک و باغ ملک، از جنوب به بهبهان، از شرق به کهگیلویه و از غرب به رامهرمز و امیدیه منتهی می شود جمعیت این شهرستان طبق آخرین سر شماری قریب پنجاه هزار نفر بوده است.

پیشینه تاریخی بهمئی

بهمئی از نام بهمن یکی از فرزندان عالی (فردی از رؤسای یکی از طوایف بزرگ بختیاری) گرفته شده است. عالی چهار فرزند به نامهای بهمن، طیب، یوسف و خدر داشت.

مطالعه در منابع تاریخی مربوط به منطقه، حکایت از آن دارد که این سرزمین در دوره ایلام و هخامنشی قسمتی از ایالت انزان (انشان) بوده و در دوره اشکانی معبد خدایان الیمائی در تنگ سروک قرار داشته است. در دوره ساسانیان بعد از شکست آخرین پادشاهی الیمائی توسط اردشیر بابکان، (گویا در ناحیه کت یا کارند امروزی)، آبادی های سروک، تخریب و به ایالت قباد خوره ضمیمه گردید. مردمان سرزمین بهمئی در دوره نخست وزیری رضا خان(سال 1303 ه ش) شورش نموده و مجددا" در دوره پادشاهی وی در سال 1316- 1315 سر به شورش برداشتند. در نتیجه این نبردها یک فروند بالگرد نظامی نیروهای دولتی سرنگون و دو عراده توپ کوهستانی به غنیمت گرفته شد، به علاوه 300 نفر از افسران و سربازان مهاجم رضا شاه به قتل رسیدند. اما در پایان نیروهای مردمی شکست خورده که در این میان 84 نفر اعدام و 200 نفر زندانی شدند، به طوریکه سلطانعلی سلطانی نماینده کهگیلویه در مجلس شورای ملی به این عملکرد اعتراض نمودند. بعد از این رخداد رضاخان در راستای سیاست اسکان عشایر، ایل بهمئی را به لحاظ جغرافیای سیاسی در دو استان خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد و در چندین بخش پراکنده نمود.

مردم بهمئی بیشترین ایثار گر را (به نسبت جمعیت) در سطح کشور داشته و هزاران شهید و جانباز را تقدیم آرمانهای اسلام و انقلاب نمودند.

آثار و جاذبه های گردشگری تاریخی:

الف) تنگ سولک و سنگ نوشته ها آن  ب)قلعه نادر (کلات النظیر)  ج)قلعه های حکومتی د)بافت تاریخی روستای کارند  ه)استودان ((Ostudan ))  و)تنگ کپ

مکان های زیارتی:

الف : امامزاده بابا احمد(ع)  ب : امامزادگان سید اسدالله و سید ابراهیم (علیهما السلام):

آثار و جاذبه های گردشگری طبیعی:

الف : دریاچه برم الوان ب : تنگ ماغر ج : منطقه رود تلخی  د : ریزک

تأسیسات نفت و گاز:

از تأسیسات نفتی شهرستان می توان از ایستگاه تزریق گاز  400 ، 700 ، کلاستر و صدها حلقه چاه نفت نام برد که صدور نفت و گاز این شهرستان توسط منطقه آغاجاری خوزستان صورت می گیرد و با لوله های نفتی به جزیره خارک و آبادان انتقال می یابد.

شما هم می توانید با ارسال متن و تصویر به آدرس زیر مناطق گردشگری خود را معرفی نمائید.

khaliljahantab@gmail.com

تصاویری از حضور گردشگران در نوروز 1394


بیشتر بخوانید :


کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*