اخبار عمومی
اعلام وصول 2
214046
تاریخ انتشار: 1397/05/15 00:43
پس از 2 روز دوباره دود زیادی منطقه را گرفت که مجددا درخواست بالگرد شد و بالگردها طی سه روز وارد عراق شدند. امروز همراه با کلانتری و شریعتی یک بازدید هوایی از منطقه حریق داشتیم. با توجه به وسعت منطقه و تعدد نقاط آتش گرفته، قطعا بالگرد به تنهایی نمی‌تواند جوابگو باشد و از فردا هواپیما به منطقه اعزام می‌شود که شاید لازم باشد تعداد هواپیما را بیشتر کرد.

عصرجهان-رئیس سازمان محیط زیست بابیان اینکه ریزگردها مخصوص استان خوزستان است و همه دستگاه‌های مرکزی باید همکاری کنند، گفت: همان‌طور که برای دریاچه ارومیه رفتار می‌شود برای کانون ریزگردها نیز رفتار باید شود.
عیسی کلانتری عصر امروز در جلسه کارگروه استانی مقابله با پدیده گردوغبار بابیان اینکه توسعه‌های ناپایدار هزینه‌های بسیاری را به همراه دارد، اظهار کرد: در خوزستان مجموعه دولتی تلاش زیادی کرده تا مشکلات را به حداقل برساند؛ مشکلاتی که امروزه خوزستان با آن مواجه است نتیجه رفتارهای غلط است که اغلب آن‌ها هم ناقص انجام‌شده است.
وی با اشاره به مصوبه دولت در رابطه با احیای دریاچه ارومیه گفت: این نشان می‌دهد که تفکر رئیس‌جمهور برای توسعه کشور تفکر پایداری است.
رئیس سازمان محیط‌زیست بابیان اینکه خوزستان در حال حاضر هم به‌طور نسبی پرآب‌ترین استان در کشور است، گفت: اکنون حدود 14 میلیارد مترمکعب آب در اختیار خوزستان است و هیچ استانی در حد یک‌چهارم آب در اختیار ندارد.
کلانتری با تأکید بر عدم تکرار اشتباهات گذشته بیان کرد: در مسئله ریز گرد دو نوع ریز گرد تابستانه و زمستانه داریم که زمستانه بیش از 90 درصد آن منشأ داخلی دارد.
وی گفت: مجلس مبلغ 150 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای خوزستان اختصاص داده است؛ از این مبلغ 100 میلیون دلار برای گردوغبار استان خوزستان اختصاص یافت.
کلانتری افزود:بخشی از این بودجه تخصیص‌یافته و یک‌سوم آن در اختیار استانداری خوزستان قرار گرفت و بخش‌های مختلف آن از هواشناسی تا منابع طبیعی زیر نظر استاندار بر مبنای طرح‌ها تخصیص پیدا می‌کند؛ در این رابطه اگر از طرف استان کم‌کاری شود در تهران نمی‌توان کاری کند.
وی بابیان اینکه بر اساس تفاهم با سازمان برنامه‌وبودجه مدیریت گردوغبار داخلی است، بیان کرد: خشک‌سالی نشان داد می‌توان در این شرایط با مدیریت درست تولید به حداقل آسیب دست پیدا کرد.
کلانتری عنوان کرد: در خوزستان باید بر روی مدیریت آب زمان بیشتری گذاشته شود؛ آب محیط‌زیست را در حد صفر تلقی کرده‌ایم؛ تا آنجایی که در این حوزه کوتاهی کردیم.
 وی گفت: در شرایط عادی خوزستان به 6 میلیارد مترمکعب حق آبه محیط زیستی نیاز دارد، بنابراین آب را باید صرفه‌جویی کرد.
کلانتری افزود: حق آبه تالاب‌ها اگر کم است؛ برای همه کم است و اگر زیاد است برای همه زیاد است؛ امسال برق تولید نکردیم؛ اگر توسعه پایدار باشد ملت به‌خوبی و خوشی نتایج طرح‌های توسعه ما را باید ببینند.
وی بابیان اینکه ریزگردها مخصوص استان خوزستان است و همه دستگاه‌های مرکزی باید همکاری کنند، بیان کرد: همان‌طور که برای دریاچه ارومیه رفتار می‌شود برای کانون ریزگردها نیز رفتار باید شود.

از عدم همکاری طرف عراقی تا تبدیل شدن آتش‌سوزی هورالعظیم به ابربحران
جلسه کارگروه استانی مقابله با پدیده گرد و غبار عصر امروز با حضور عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و جمعی از مسئولان استانی خوزستان برگزار شد.
جلسه کارگروه استانی مقابله با پدیده گرد و غبار عصر امروز با حضور عیسی کلانتری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست، در محل استانداری خوزستان برگزار شد.
در این جلسه، مدیران دستگاه‌های اجرایی مربوطه در استان خوزستان به ارائه گزارشی از عملکرد خود در ماه‌های اخیر ارائه کردند و همچنین آتش‌سوزی هورالعظیم، یکی از موضوعات محوری این جلسه بود.
در این راستا، احمدرضا لاهیجان‌زاده، رئیس سازمان محیط زیست خوزستان، اظهار کرد: حدود 25 روز است که هورالعظیم دچار حریق شده و در مرحله نخست امکانات داخلی را وارد عراق کردیم که ابتدا  بالگردها 6 روز فعالیت کردند و مقداری از کانون‌های حریق را خاموش کردند. در مرحله بعد هواپیمای حامل مخزن آب وارد عمل شد که 7 نوبت پرواز انجام داد و توانست مقدار زیادی از حریق را مهار کند.
وی افزود:پس از 2 روز دوباره دود زیادی منطقه را گرفت که مجددا درخواست بالگرد شد و بالگردها طی سه روز وارد عراق شدند. امروز همراه با کلانتری و شریعتی یک بازدید هوایی از منطقه حریق داشتیم. با توجه به وسعت منطقه و تعدد نقاط آتش گرفته، قطعا بالگرد به تنهایی نمی‌تواند جوابگو باشد و از فردا هواپیما به منطقه اعزام می‌شود که شاید لازم باشد تعداد هواپیما را بیشتر کرد.
لاهیجان‌زاده گفت: رهاسازی آب نیز یکی از گزینه‌ها برای عملیات اطفا است و در بحث ورود زمینی به بخش سرزمینی عراق باید جهت انجام عملیات تسهیل شود.
همچنین کیامرث حاجی‌زاده، مدیرکل بحران خوزستان در این نشست، اظهار کرد: بیش از یک ماه است با بحث آتش‌سوزی هور درگیر هستیم و با عدم همکاری عراق روند کارها بسیار زمان‌بر شد. دستگاه‌های مختلفی پیگیر این موضوع بودند و بالاخره پس از کلی تأخیر مجوزهای لازم صادر شد.
وی افزود: قراردادی بین سازمان مدیریت بحران و وزارت دفاع برای اطفای حریق وجود دارد که بار اول آتش اطفا شد ولی نمی دانیم آتش سوزی سری دوم عمدی یا سهوی است. دو سوم تالاب در عراق است و در حالی‌که بحث ریزگردها در خوزستان وجود داشت، این مسئله نیز دارد به یک ابر بحران تبدیل می‌شود. دستگاه دیپلماسی باید هماهنگی بهتری با دولت عراق ایجاد کند و طرف عراقی نیز پای کار بیاید.
احمد مطیعی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خوزستان نیز بیان کرد: از اسفندماه سال 95 کنترل و تثبیت ریزگردها برعهده وزارت جهاد کشاورزی بود. تا کنون حدود 7 کانون و در مجموع 349 هزار هکتار منبع ریزگرد شناسایی شده است که عمدتا کانون‌های ریزگرد به دلیل خشک شدن تالاب‌ها هورها به‌وجود آمده و سال به سال گسترش پیدا کرده‌اند.
وی افزود: در استان خوزستان علاوه بر ریزگردها در سال‌های قبل شن‌زارها را داشتیم که تثبیت آن‌ها که مساحت‌شان حدود 350 هزار هکتار است انجام شده است. در سال 96 با حمایت دولت و مصوباتی که داشتیم، موفق شدیم برای اولین بار 15 هزار هکتار از اراضی را در یک سال مالچ پاشی و در برخی نقاط درخت‌کاری کنیم در حالی‌که متوسط مالچ پاشی در سال 4 هزار هکتار بوده است.
اما ستار محمودی، معاون وزیر نیرو درباره شرایط و مشکلات زیست‌محیطی خوزستان، اظهار کرد: استان خوزستان به لحاظ آب و برق برای کل کشور جایگاه ویژه ای دارد. در زمینه آب در کل کشور کمبود آبی داشته‌ایم و سالی را در پیش داریم که بی‌سابقه است.
وی افزود: در خوزستان تقریبا کل وزارت نیرو بسیج شده که اگر بنا به خاموشی نیز هست به سمت خوزستان نیاید و علیرغم نوسانات برق در کل کشور، می‌بینیم خوزستان کمترین تاثیرپذیری را داشت.
محمودی ادامه داد: در سال 95، شاهد بودیم همکاران برقی ما، قسمت به قسمت دکل‌ها را شست و شو دادند و اعتقاد داریم خوزستان را باید ایمن کرد. متأسفانه برای انرژی خورشیدی و تجدید پذیر سرمایه گذاران استقبال نمی‌کنند و شتاب اولیه را در استقبال از دست داده‌اند.
گفتنی است در پیگیری‌های قبلی مسئولان استانی و کشوری در وزارت نیرو اذعان داشته‌اند که در انجام پروژه‌ها در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر و خورشیدی، چشم‌انتظار همکاری بخش خصوصی هستند.

منبع/فارس



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*