اخبار عمومی
اعلام وصول 2
297466
تاریخ انتشار: 1398/03/28 00:13
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در واکنش به خبر درگذشت محمد مرسی او را «شهید» نامید و به وی ادای احترام کرد.

به گزارش پایگاه خبری عصرجهان به نقل از یورونیوز،محمد مُرسی، رئیس‌جمهوری سابق مصر امروز دوشنبه ۱۷ ژوئن (۲۷ خرداد) در حین جلسه دادگاه بیهوش شد و پس از انتقال به بیمارستان درگذشت. دادگاه امروز، برای بررسی اتهام جاسوسی تشکیل شده بود.


یک منبع قضایی مصر که نامش اعلام نشده است، درباره نحوه درگذشت رئیس‌جمهوری سابق این کشور، گفت: «او حدود ۲۰ دقیقه در دادگاه در حال حرف زدن بود که به یکباره بیهوش شد. مرسی را بلافاصله به بیمارستان منتقل کردند و در آنجا درگذشت.»
محمد مرسی پس از سرنگونی حسنی مبارک، رئیس‌جمهوری پیشین مصر و بعد از انقلاب ۲۰۱۱ به ریاست‌جمهوری این کشور برگزیده شد.
وی در سال ۲۰۱۳ با دخالت ارتش از قدرت برکنار و در ژوئیه همان سال زندانی شد. پس از او ژنرال عبدالفتاح سیسی به ریاست‌جمهوری مصر رسید.
محمد مرسی که در زمان مرگ ۶۷ سال سن داشت، عضو ارشد جنبش اخوان‌المسلمین و حزب آزادی و عدالت مصر بود. وی پیشتر به ۲۰ سال زندان برای دست داشتن در کشتار تظاهرکنندگان سال ۲۰۱۲ و ۲۵ سال زندان به جرم جاسوسی برای کشور قطر محکوم شده بود.
رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در واکنش به خبر درگذشت محمد مرسی او را «شهید» نامید و به وی ادای احترام کرد.
دیدار محمد مرسی و محمود احمدی‌نژاد، رئیس‎جمهوری پیشین ایران (اوت ۲۰۱۲)


دیدار محمد مرسی و هیلاری کلینتون، وزیر پیشین امور خارجه ایالات متحده آمریکا (نوامبر ۲۰۱۲)


دیدار محمد مرسی و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان (ژانویه ۲۰۱۳)


 پیوست

وزارت خارجه آمریکا: هیچ نظری درباره مرگ مرسی نداریم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: از گزارش‌ها درباره مرگ محمد مرسی مطلع شده ایم و هیچ نظری درباره این مسئله نداریم.

واکنش اخوان المسلمین به درگذشت محمد مرسی

گروه اخوان‌المسلمین مصر در واکنش به درگذشت محمد مرسی، دولت مصر را مسئول این حادثه دانست و آن را قتل عمد خواند.

سازمان دیده بان حقوق بشر: مرگ مرسی قابل پیش بینی بود

سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد: مرگ محمد مرسی، رئیس‌جمهور سابق مصر کاملا قابل پیش بینی بود. 

سارا لی ویتسون، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقای سازمان دیده بان حقوق بشر در توئیتر خود اعلام کرد: مرگ محمد مرسی پس از اینکه در جلسه روز دوشنبه دادگاه سکته قلبی کرد، مسئله‌ای هولناک و ناگوار است، اما قابل پیش بینی بود.

او افزود: مرگ محمد مرسی مسئله‌ای هولناک است، اما این امر با توجه به ناتوانی دولت مصر در تامین مراقبت‌های پزشکی کافی برای مرسی یا ترتیب ملاقات‌های ضروری خانوادگی برای او کاملا قابل پیش بینی بود.

ویتسون تاکید کرد سازمان دیده بان حقوق بشر درصدد تکمیل گزارشی درباره وضعیت سلامت رئیس جمهور سابق مصر بود، اما به جزئیات بیشتری اشاره نکرد.

سازمان دیده بان حقوق بشر همچنین اعلام کرد: «دولت مصر مسئول مرگ محمد مرسی است چرا که نتوانسته است خدمات درمانی لازم را به وی ارائه کند و در تامین حقوق اساسی زندانیان نیز موفق نبوده است. از شنیدن خبر مرگ محمد مرسی که سالیان سال به دست دولت کودتاچی مصر وحشیانه در زندان بود، اندوهگین شدیم. از محمد مرسی به عنوان نخستین کسی که به صورت دموکراتیک به عنوان رئیس‌جمهور مصر انتخاب شده است یاد خواهد شد.»

تاکید عفو بین الملل بر تحقیقات شفاف درباره مرگ مرسی

سازمان عفو بین الملل تحقیقات عادلانه، شفاف و جامع مصر را درباره مرگ محمد مرسی، رئیس‌جمهور پیشین این کشور خواستار شد.

محمد مرسی که بود؟

محمد مرسی عیسی العیاط مشهور به محمد مُرسی در آگوست ۱۹۵۱ میلادی در روستای العدوه در استان الشرقیه به دنیا آمد.

او پنجمین رئیس‌جمهور مصر، اولین رئیس جمهور پس از انقلاب ۲۵ ژانویه ۲۰۱۱ و اولین رئیس جمهور منتخب تاریخ مصر لقب گرفت.

مرسی رئیس سابق حزب آزادی و عدالت، حزب تأسیس شده توسط اخوان المسلمین نیز بود و کاندید این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۲ شد. او پیشتر از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ نماینده پارلمان بود.

او در سال ۲۰۱۲ به نمایندگی از اخوان‌المسلمین در انتخابات ریاست‌جمهوری مصر پیروز و یکسال بعد با کودتای نظامی ارتش از قدرت برکنار و روانه زندان شد.

اوایل سپتامبر ۲۰۱۳ دادستانی کل مصر پرونده مرسی را به دادگاه جنایی ارجاع داد و اتهاماتی همچون تحریک به قتل و اقدامات خشونت آمیز در جریان تظاهراتی که اواخر سال ۲۰۱۲ میلادی در مقابل کاخ ریاست جمهوری برگزار شده بود، به او نسبت داده شد.

در همین حال، محمد مرسی و متهمان دیگر به همکاری با سازمان‌های خارجی و افشای اطلاعات مربوط به امنیت ملی مصر و هماهنگی با سازمان‌های جهادی در مصر و خارج از آن با هدف اجرای آن چه عملیات تروریستی ادعا شد، متهم شدند.

مرسی همچنین در جلسات دادگاه محاکمه خود به ارائه اسناد فوق محرمانه به قطر هم متهم شده بود.

این در حالی بود که حسنی مبارک، دیکتاتور مخلوع مصر از همه اتهامات تبرئه شد و در مقابل اولین رئیس‌جمهور منتخب پس از سرنگونی وی به همراه دیگر رهبران اخوان المسلمین روانه زندان و محاکمه شد.

مرسی اولین رئیس‌جمهور منتخب مصر پس از پایان دیکتاتوری سی ساله حسنی مبارک بود.



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*