اخبار عمومی
اعلام وصول 2
300095
تاریخ انتشار: 1399/01/16 02:13
خبرنگار باسابقه روزنامه فرانسوی لوفیگارو مدعی شد
تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در عراق همچنان ادامه دارد و بسیاری از ناظران، از احتمال حمله قریب الوقوع آمریکا به نیرو‌های مقاومت خبر می‌دهند. در همین رابطه، خبر‌ها و گزارش‌ها حاکی از آن است که آمریکا بسیاری از دیپلمات‌های خود و کشور‌های اروپایی را از عراق خارج کرده است و احتمالا واشنگتن خود را برای رخداد‌ها و حوادثی در محیط سیاسی و امنیتی عراق آماده می‌کند.

تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در عراق همچنان ادامه دارد و بسیاری از ناظران از احتمال حمله قریب الوقوع آمریکا به نیرو‌های مقاومت خبر می‌دهند.

در همین رابطه خبر‌ها و گزارش‌ها حاکی از آن است که آمریکا بسیاری از دیپلمات‌های خود و کشور‌های اروپایی را از عراق خارج کرده است و احتمالا واشنگتن خود را برای رخداد‌ها و حوادثی در محیط سیاسی و امنیتی عراق آماده می‌کند.

در همین رابطه، «ژرژ مالبرونو»، خبرنگار باسابقه روزنامه فرانسوی لوفیگارو در خبری مدعی شد: آمریکا ۱۴ فروردین، شماری از دپیلمات‌های خود و سفارتخانه‌های اروپایی و حدود ۳۰ عضو سازمان ملل را با پرواز خطوط هوایی قطر از عراق خارج کرد. اگر این خبر درست باشد، شاید نشانه‌ای از یک تحول و رویداد قریب الوقوع در عراق باشد؛ تحولی از جنس رخداد‌های امنیتی و نظامی که در یک سوی آن آمریکاست و در سوی دیگر، جبهه مقاومت و حشدالشعبی.

با این حال، خبرنگار بی بی سی درباره خبر خروج تعدادی از کارکنان سفارت آمریکا و اروپا از عراق عنوان کرد که این اقدام به کرونا ربط دارد و لزوما ارتباطی با بحران آمریکا و ایران ندارد.

در هیمن راستا، اخیرا روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی نوشت که پنتاگون در بخشنامه‌ای محرمانه از فرماندهان نظامی خود خواسته تا برنامه‌ای برای افزایش تحرکات در عراق و کارزاری جهت «نابودی» یکی از گروه‌های مقاومت در این کشور تدوین و طراحی کنند.

ژنرال «رابرت پی. وایت» فرمانده نظامیان آمریکایی در عراق، اما ضمن ابراز نگرانی از این دستور - که هفته پیش صادر شده - هشدار داد، چنین اقدامی می‌تواند تقابل خونین و مخربی در منطقه و همچنین جنگ احتمالی با ایران را در پی داشته باشد.

به نوشته نیویورک تایمز، وایت در نامه‌ای به مسئولان پنتاگون تصریح کرد، علاوه بر خسارات و تلفات احتمالی، چنین اقدامی نیازمند اعزام هزاران نظامی آمریکایی دیگر به عراق و همچنین استفاده از منابع اختصاص داده شده به آموزش نیرو‌های عراقی و مبارزه با داعش است.

این روزنامه با بیان اینکه اطلاعات این بخشنامه پنتاگون و پاسخ ژنرال وایت را از چندین مقام آمریکایی مطلع به دست آورده، نوشت: این در حالی است که درون کابینه «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا کشمکش‌های جدی بر سر ایده پایان دادن به حضور این کشور در عراق و همچنین مقابله با ایران وجود دارد.

نیویورک تایمز درباره افراد دخیل در این تصمیم‌گیری پنتاگون توضیح داد: «برخی مقامات ارشد شامل مایک پامپئو، وزیر خارجه و رابرت اوبراین مشاور امنیت ملی آمریکا در حال فشار آوردن برای اقدام تهاجمی جدید علیه ایران و نیرو‌های مورد حمایتش هستند و معطوف شدن توجهات سران ایران به پاندمی کرونا را فرصت خوبی برای نابود کردن گروه‌های شبه نظامی مورد حمایت آن در عراق می‌دانند».

در ادامه این گزارش آمده است، دیگر مقامات نظامی آمریکا از جمله «مارک اسپر» وزیر دفاع و ژنرال «مارک میلی» رئیس ستاد کل ارتش این کشور از تحرک نظامی شدید در عراق نگران هستند و درباره بی ثبات شدن هرچه بیشتر غرب آسیا، آن هم در زمانی که ترامپ از کاهش نظامیان آمریکایی در عراق سخن می‌گوید، هشدار می‌دهند.

دو مقام ارشد دولتی آمریکا می‌گویند، با این حال، اما مارک اسپر اجازه داده که طرحی برای کارزار جدید نظامی در عراق آماده شود، تا در صورت پاسخ گروه‌های مقاومت در این کشور علیه نظامیان آمریکایی، ترامپ گزینه‌های متعددی برای انتخاب داشته باشد.

این روزنامه در ادامه گروه مقاومت عراقی را که پنتاگون به دنبال نابود کردن آن است، «کتائب حزب الله» به عنوان بخشی از سازمان «الحشد الشعبی» معرفی کرده و نوشته، چنین اقدامی می‌تواند توافق واشنگتن و بغداد درباره فعالیت نظامیان آمریکایی در عراق را تخریب کند.

«مایکل نایتس»، تحلیلگر اندیشکده سیاست واشنگتن برای خاور نزدیک به این روزنامه گفت: «اهداف فوری پنتاگون علیه کتائب حزب الله می‌تواند کادر رهبری و فرماندهی، پایگاه‌ها و انبار‌های تسلیحاتی این گروه باشد... همچنین کارزار گسترده‌تر می‌تواند اهداف این گروه را در سراسر عراق و سوریه هدف بگیرد».

منبع:تابناک



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*