اخبار عمومی
اعلام وصول 2
3726
تاریخ انتشار: 1393/11/25 09:18
زهره طبيب زاده، نماينده تهران در مجلس هم گفت: عدم حضور خانم ابتكار در استان خوزستان كه مستقيما به وظيفه وي بازمي‌گردد نشان‌دهنده ضعف يك مسوول است. خانم ابتكار اگر توانايي رياست سازمان حفاظت از محيط‌زيست را ندارد بايد استعفا دهد‌ و فردي كه توانايي دارد روي كار بيايد

عصرجهان| مردم خوزستان دل‌شان شكسته است. نوشته‌هاي‌شان در شبكه‌هاي اجتماعي و فضاي مجازي اين را مي‌گويد كه حتي اگر موج گرد‌و‌غبار هم فرو بنشيند باز هم زخم عميقي كه بر دل خوزستاني‌ها نشسته بهبود نخواهد يافت. در جملات‌شان نوشته‌اند كه انتظار زيادي نداشتند جز آنكه وقتي شدت گرد و غبار در اين استان نفت‌خيز و همجوار دريا خط قرمز هشدار و بحران و اضطرار و خطر را هم رد كرد، رييس سازمان حفاظت محيط زيست سري به اين استان بزند و احوالي از مردم بپرسد.
امتناع رييس سازمان حفاظت محيط زيست از حضور در استان خوزستان به دليل كنسل شدن پرواز هواپيماي عازم استان در حالي است كه بنا بر گزارشي كه سيد‌حسن قاضي‌زاده هاشمي، وزير بهداشت و نماينده ويژه رييس‌جمهوري براي پيگيري وضعيت ريز‌گردها در استان خوزستان از بازديد خود از مناطق مختلف استان منتشر كرده، علت عمده بروز و شدت گرفتن ريز ريز‌گردها متوجه وضعيت زيست محيطي استان و ناشي از خشكسالي‌هاي پي‌در‌پي است.
جاي خالي معصومه ابتكار در ميان خوزستاني‌هاي بد حال و درگير با شديدترين امواج ريز‌گردها طي دو ماه گذشته براي بسياري از جمله بخشي از مردم خوزستان و شهر اهواز يك اشتباه «غير‌قابل جبران» بود از آن روي كه غير از دلشكسته كردن مردم استان، زمينه را براي بروز موج انتقاد از سوي جناح مترصد بهانه‌گيري از دولت هم هموار كرد. طي دو روز گذشته علاوه بر نمايندگان استان خوزستان كه به نمايندگي از همشهري‌هاي خود از حضور نيافتن رييس سازمان حفاظت محيط زيست در استان خوزستان انتقاد كرده بودند، چهره‌هاي منتقد دولت هم عملكرد ابتكار را زير سوال بردند و شدت انتقادات به جايي رسيد كه تغيير رييس سازمان حفاظت محيط زيست را به دليل نرفتن به استان خوزستان خواستار شدند.
چنان‌كه سيد عيسي دارايي، رييس مجمع نمايندگان خوزستان در مجلس با تاكيد بر اينكه ابتكار توانايي مهار ريزگردها را ندارد، از پيشنهاد نمايندگان خوزستان براي استعفاي ابتكار به نشانه اعتراض به دولت خبر داد و سيد شريف حسيني، نماينده مردم اهواز هم گفت: به خانم ابتكار پيشنهاد مي‌كنم اگر توان كار كردن ندارد از رياست سازمان محيط زيست استعفا دهد.
قاسم جعفري، نماينده بجنورد در مجلس و ناصر باغستاني، عضو شوراي مركزي جنبش عدالتخواه دانشجويي هم گفتند كه محيط زيست به عنوان مسوول مستقيم رسيدگي به آلودگي هوا بايد پاسخگو باشد و سيد راضي نوري، عضو مجمع نمايندگان خوزستان هم تاكيد كرد كه خواست و انتظار مردم خوزستان، آمدن ابتكار به استان و جمع مردم بود چون خشكي تالاب‌ها به عنوان علت اصلي بروز ريزگردها مربوط به وظايف رييس حفاظت محيط زيست است و محمد سليماني، نماينده مردم تهران در مجلس هم از ضعف و ناكارآمدي مديريت محيط زيست و سياسي‌كاري رياست اين سازمان انتقاد كرد.
عبدالرضا عزيزي، رييس كميسيون اجتماعي مجلس ديگر نماينده‌اي بود كه گفت: اگر من به جاي رييس سازمان حفاظت از محيط زيست بودم چنانچه سفر هوايي ممكن نبود به صورت زميني به استان خوزستان سفر  و به مشكلات مردم رسيدگي مي‌كردم. همچنين زهره طبيب زاده، نماينده تهران در مجلس هم گفت: عدم حضور خانم ابتكار در استان خوزستان كه مستقيما به وظيفه وي بازمي‌گردد نشان‌دهنده ضعف يك مسوول است. خانم ابتكار اگر توانايي رياست سازمان حفاظت از محيط‌زيست را ندارد بايد استعفا دهد‌ و فردي كه توانايي دارد روي كار بيايد. علاوه بر اين نمايندگان محسن رضايي، دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام هم از اين فرصت استفاده كرد و در جمع بيماران تنفسي ناشي از گرد و غبار اخير در بيمارستان امام خميني(ره) اهواز حضور يافتند و سعيد جليلي منتقد سر سخت دولت روحاني نيز براي راهپيمايي روز ٢٢ بهمن به اهواز رفت.
 در زمان بروز بحران‌هاي طبيعي، به روال سال‌هاي گذشته مرسوم بوده كه عالي‌ترين شخص اجرايي كشور به همراه مديران خود به مناطق بحران زده سري بزنند و حتي اگر هم با مشكل بودجه و تخصيص اعتبار مواجهند اما حضورشان مي‌تواند تا حد قابل توجهي موج اعتراضات و نگراني و دغدغه‌هاي ساكنان منطقه را فرو بنشاند. امسال و با وجود اوج گرفتن موج ريزگردها در استان جنوبي كشور اما جاي خالي بسياري از مديران دولت در خوزستان محسوس بود.
با وجود آنكه وزير بهداشت روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه هفته گذشته به استان خوزستان سفر كرد و ضمن بازديد از مناطق مختلف استان كه مي‌توانستند به عنوان كانون اصلي بحران ريزگرد شناخته شوند، با حضور در جمع بيماران تنفسي و عيادت از مراجعان بيمارستان‌هاي استان، قوت قلبي براي ساكنان استان رقم زد اما در هفته‌هاي گذشته و با وجود گزارش‌هاي نگران‌كننده‌اي كه هر روز به نقل از مقامات استاني و كاربران شبكه‌هاي اجتماعي درباره شدت ريزگردها در استان منتشر مي‌شده غير از وزير بهداشت و دبير مجمع تشخيص مصلحت نظام مقام مسوولي به اين استان نرفته و اين اتفاق همچنان زمينه را براي انتقاد از مهم‌ترين مسوول مرتبط به شرايط خوزستان باز‌گذاشته است. انتقادي با اين مضمون و خطاب به ابتكار «كاش شما هم مي‌رفتيد.»

 ابتكار: دولت وعده دروغ به مردم نمي‌دهد

رييس سازمان حفاظت محيط زيست در واكنش به انتقادات كاربران شبكه‌هاي اجتماعي از نرفتن او به استان خوزستان در گفت‌وگو با خبرآنلاين با اشاره به اينكه هفته آينده همراه با هياتي از مديران ارشد دولت عازم خوزستان خواهد شد توضيحاتي درباره بحران به وجود آمده داد و گفت: «اين موضوع كاري نيست كه بشود در يك يا دو سال به سرانجام رساند. يك دوره‌اي در حال تجربه خشكسالي هستيم، دوران سختي است. استان خوزستان خاكش كاملا رطوبتش را از دست داده و با كوچك‌ترين بادي خاك بالا مي‌آيد. ريزگردها از عربستان و عراق هم اضافه مي‌شود. البته در گذشته كارهايي شده نه اينكه اصلا در استان كاري نشده باشد اما حد و اندازه كار خيلي بزرگ است. حداقل حدود ٣٠٠ تا ٤٠٠هزار هكتار مديريت سرزميني احتياج دارد. بخشي از گرد و غبار پراكنده در اهواز از تالاب‌هاي خشكي مي‌آيد كه در چند سال اخير رنگ آب به خود نديده‌اند. يكي از آنها هورالعظيم است.
بخشي از هورالعظيم كه در ايران است در زمان دولت هشتم، به دليل وجود ميادين مشترك نفتي، از طرف وزارت نفت تقاضاي اكتشاف شده بود. سازمان حفاظت از محيط زيست مشروط به عدم خشك كردن تالاب و با انجام ارزيابي‌هاي زيست محيطي و يكسري شرايط اجازه كار به آنها داد. دولت كه تغيير كرد نخستين كاري كه انجام دادند سد روي ورودي آب آن بستند، مانع ورود آب شدند و كلا هورالعظيم را خشك كردند. الان جاهاي مختلف هورالعظيم را كنده‌كاري كردند.»
 ابتكار گفت: «دولت اهتمام جدي به حل اين معضل دارد، ولي نمي‌تواند وعده‌اي به مردم بدهد كه واقعيت نداشته باشد. واقعيت اين است كه كار زمانبر است. واقعيت اين است كه در وهله اول هواشناسي بايد پيش‌بيني‌هاي لازم را انجام و اطلاع بدهند كه زماني كه اين پديده به شكل حاد وقوع پيدا مي‌كند حتي‌الامكان مردم نبايد در فضاي آزاد تردد داشته باشند و دستورالعمل‌ها و تدابير بهداشتي داده شود. اما براي حل اين مساله چه در سطح بين‌المللي و چه منطقه‌اي به كار نياز داريم.»
برآيند توضيحات رييس سازمان حفاظت محيط زيست باز هم تاييد مي‌كند كه مشكل ايجاد شده براي استان خوزستان كه البته امواج آن گريبان ساكنان استان‌هاي غربي كشور را هم گرفته يك مشكل زيست محيطي بوده و اقدامات بهداشتي صرفا براي مصون ماندن ساكنان استان‌هاي درگير ريز‌گرد از تبعات ناتوان‌كننده آن است.

آخرين وضعيت ريز گردها در استان خوزستان

اسماعيل ايدني، قائم مقام وزير بهداشت و رييس دانشگاه علوم پزشكي اهواز روز گذشته در گفت‌وگو با فارس درباره آخرين وضعيت ريز‌گردها در استان خوزستان گفت: «روز جمعه هواي اهواز صاف و بدون گرد و غبار بود. تقريبا هر دو روز يك‌بار آلودگي هوا مشاهده مي‌شود. بيشتر بيماران ناشي از اين آلودگي سرپايي درمان و مرخص مي‌شوند اما بيشترين نگراني مردم اثرات سوء‌رواني اين پديده است. در پنج روز گذشته سه بار هواي پرگرد و غبار و آلوده در استان خوزستان داشتيم.
گرد و غبارهاي اين روزهاي اهواز در هنگام باد و توفان فضا را دربرمي‌گيرد و پس از پنج ساعت از بروز باد و توفان، گرد و غبار فرو مي‌نشيند كه نشان مي‌دهد ذرات سنگين است و رسوب مي‌كند، در صورتي كه سال‌هاي پيش گرد و غبارها تا سه روز در هوا باقي مي‌ماند.»
وي از افزايش سه الي چهار برابري مراجعه به اورژانس‌ها خبر داده اما تاكيد كرده كه موارد بستري بسيار كم بوده و در قياس با بحران‌هاي تنفسي ناشي از آلودگي هواي استان خوزستان در پاييز امسال و سال گذشته، بحران تنفسي كمتر بوده است.

 
دوشنبه به اهواز خواهم رفت

چنانچه در هفته‌هاي اخير روي پورتال سازمان حفاظت محيط زيست و همين طور در صفحات مجازي‌ام مكرر گزارش داده‌ام، در تمام مدت پيگير مشكل خوزستان بوده‌ام. طي اين مدت دو بار گزارش براي جلسه دولت و اطلاع‌رساني به اعضاي هيات وزيران تهيه و ارايه شد. جلسه سوم نيز در دفتر معاون اول رييس‌جمهور برگزار شدكه قرار شد دكتر هاشمي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به عنوان نماينده دولت به اهواز بروند.سه بار گفت‌وگوي مستقيم تلفني و تصويري با سيماي خوزستان و توضيح به مردم آن استان داشتم.بسته اقدامات اجرايي و اعتباري كه پشتوانه كارشناسي ١٥ ماهه دارد، نيز نهايي شد.فردا جلسه كارشناسي سازمان مديريت و برنامه‌ريزي براي تامين اعتبارات صورت مي‌گيرد تا روز يكشنبه در جلسه دولت مطرح و تصويب شود. دوشنبه نيز جلسه‌اي با متخصصين و دانشگاهيان خواهيم داشت و بعد به همراه معاونين شش دستگاه ذي‌ربط به اهواز خواهم رفت.ابعاد اين موضوع همان طور كه بارها گفته‌ام بسيار گسترده و متاسفانه فراملي و منطقه‌اي بوده و راه‌حل‌هاي آن پيشگيرانه و بلندمدت است. بخش كوتاه مدت آن نيز با مسووليت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و سازمان هواشناسي دنبال مي‌شود.منبع:اعتماد



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*