اخبار عمومی
اعلام وصول 2
3973
تاریخ انتشار: 1393/12/19 23:23
اولین پیام قانون شکنان به فرمانده جدید نیروی انتظامی-رفع توقیف سریع نشریه منتقد دولت-استعفای جمعی گروهی از اساتید دانشگاه شیراز-یک نماینده دیگر هم رواج پول‌های کثیف در انتخابات را تایید کرد-آیا پیام دلسوزانه مجلس خبرگان دریافت می‌شود؟

عصرجهان:اخبار ویژه چهارشنبه در رسانه های مجازی،چاپی،دیداری و شنیداری (منابع بسته خبری:سایت های خبری- مطبوعات)

آرمان
تاکید لاریجانی بر توسعه روابط ایران و کویت
رئیس مجلس با بیان اینکه روابط دو کشور ایران و کویت باید تقویت شود، گفت: ایران همواره در راستای افزایش توسعه روابط با این کشور تلاش کرده است. علی لاریجانی در دیدار با امیر کویت شیخ صباح الاحمد الجابر الصباح در محل کاخ امیر این کشور گفت: ایران همواره در راستای افزایش توسعه روابط با کویت تلاش‌هایی را داشته است. وی ادامه داد: ریشه‌های فرهنگی و تاریخی دو کشور باید مسیر ارتباطات میان کویت و ایران را تسریع کند. رئیس مجلس کشورمان یادآور شد: روابط پارلمانی میان دو کشور خوب است و امید است در سایر جوانب نیز شاهد توسعه روابط باشیم.
 
کمیسیون اصل ۹۰ به رسالت خود عمل کند
یکی از مراجع تقلید گفت: کمیسیون اصل ۹۰ مجلس باید بدون ملاحظه کاری و هراس از هیاهو‌ها و جنجال‌ها به رسالت خود عمل کند و در این زمینه ملاحظه هیچ فردی را نکند. آیت‌ا... ناصر مکارم شیرازی در دیدار رئیس و اعضای کمیسیون ماده ۹۰ مجلس تاکید کرد: اقدامات و فعالیت‌های این کمیسیون باید ضمانت اجرایی داشته باشد. وی تصریح کرد: شکی نیست که این کمیسیون جایگاه بسیار برجسته‌ای دارد؛ این کمیسیون باید آنچنان بیطرفانه و دور از مسائل جناحی اقدام کند که همه ارگان‌ها و مردم بدانند هیچ طرفداری از این و آن ندارند. اقدام کردن نسبت به برخی موضوعات و مسائل غالبا هزینه برای اشخاص دارد؛ کمیسیون اصل ۹۰ نباید از این هزینه بترسد و با توکل به خدای متعال به رسالت قانونی خود و احقاق حقوق عمل کند.
 
اجلاس مشترک کنسولی ایران و ترکیه
هیات بزرگی از ترکیه به ریاست سمسار، مدیرکل کنسولی این کشور برای حضور در این اجلاس کنسولی شامگاه دوشنبه وارد تهران شد. همچنین هیات ایرانی به ریاست چگینی، مدیرکل امور کنسولی وزارت امور خارجه کشورمان میزبان این هیات ترکی است. در این اجلاس همکاریهای کنسولی دو کشور در یک سال گذشته بررسی و برای سال ۱۳۹۴ برنامه‌ریزی می‌شود. مشکلات اتباع در حوزه‌های اجلاس مشترک کنسولی ایران و ترکیه و تسهیل بیشتر در مناسبات و رفت و آمد دو ملت از محورهای این نشست است. این هیات ترکیه پس از انجام دیدار‌هایش ایران را ترک کرد.
 
اتمام طراحی اولیه ماهواره مصباح۲
رئیس پژوهشکده مخابرات و فناوری ماهواره‌ای سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران با اشاره به مراحل ساخت ماهواره مصباح ۲ گفت: فاز مطالعات و طراحی اولیه مصباح تمام شده است. شروین امیری رئیس پژوهشکده مخابرات و فناوری ماهواره‌ای سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران در حاشیه برگزاری چهاردهمین انجمن‌های فضایی ایران، با اشاره به ساخت مدل دوم ماهواره مصباح، گفت: ساخت مدل دوم ماهواره مصباح شروع شده که نام آن ماهواره آیات است. وی افزود: کارهای مطالعاتی و امکان‌سنجی این ماهواره شروع شده و فاز مطالعات و طراحی آن تمام شده و منتظر تامین منابع هستیم. امیری در پاسخ به سوالی درباره منابع این ماهواره برای تکمیل شدن، گفت: این ماهواره حدود ۵ میلیارد تومان نیاز دارد.
توزیع سبد کالا طبق وعده دولت
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اعلام این خبر که توزیع سبدهای کالایی طبق وعده‌های داده شده به طور منظم انجام می‌شود، گفت: برای افزایش بهره‌وری و انجام فعالیت‌های مولد اقتصادی ۴ صندوق بازنشستگی فولاد، تأمین اجتماعی، عشایر و بازنشستگی کشوری به لحاظ سهامداری به جای ادغام فیزیکی تجمیع خواهند شد. علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جریان دومین همایش جهت‌گیری‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که با رویکرد اقتصاد مقاومتی برگزار شد به جمع خبرنگاران آمد و به سوالات پاسخ داد. وی در ابتدا با اشاره به اینکه توزیع سبدهای کالایی طبق وعده داده شده به طور منظم انجام می‌شود، اظهار داشت: شخصا به ۲ مرکز توزیع سبد کالا مراجعه کردم و از این جهت مشکلی وجود ندارد.
بررسی سیاست‌های کلی محیط‌زیست
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه ارائه گزارش سالانه کمیته خاص محیط زیست، با تقدیر از فعالیت­‌های انجام شده در این کمیته با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، تدوین سیاست‌های کلی محیط زیست را از زمره امور برجسته و مهم برشمرد و با اشاره به فعالیت‌های انجام گرفته در فرایند تهیه سیاست‌های کلی محیط زیست گفت: پیش نویس سیاست­های کلی محیط زیست به تایید مقام معظم رهبری رسیده است. وی با توجه به بیانات اخیر رهبر انقلاب در دیدار با مدیران و فعالان منابع طبیعی و محیط زیست گفت: به دلیل تاکید مقام معظم رهبری در تصویب سیاست‌های محیط زیست این موضوع در دستور کار صحن علنی مجمع قرار گرفته و در اولین فرصت مطرح خواهد شد.
شورای نگهبان از لایحه بودجه ۹۴ ایراد گرفت
سخنگوی شورای نگهبان از ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در مورد لایحه بودجه سال ۹۴ خبر داد. نجات‌ا... ابراهیمیان اظهار داشت: شورای نگهبان ایراداتی را به لایحه بودجه سال ۹۴ وارد دانسته است که این ایرادات تا پایان وقت اداری امروز در نامه‌ای به مجلس شورای اسلامی ارسال خواهد شد. وی افزود: برخی از ایرادات به بودجه سال ۹۴ در مورد احکام تصویب شده در این ارتباط است که ماهیت غیربودجه‌ای دارد و برخی از مواد تصویب شده در لایحه بودجه به دلیل مغایرت با سیاست‌های کلی نظام مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته است.
 بازداشت ۱۵ مدیر در منابع طبیعی تهران
معاون اول قوه قضائیه اظهار کرد: در سال جاری در تهران حدود ۴۰۰ مورد تخریب اماکن غیرمجاز داشتیم که در تهران ۳۰ نفر محکوم شدند. همچنین هفته گذشته هم پرونده زمین‌خواری داشتیم که ۲۰ نفر از کارکنان منابع طبیعی از مدیر و غیرمدیر تحت تعقیب و ۱۵ نفر بازداشت هستند. سخنگوی دستگاه قضا همچنین درمورد برخی دستورات درمورد مبارزه با زمین‌خواری و تخریب جنگل‌ها اعلام کرد: ۱- دادستان‌های کشور می‌توانند در هر کجا جرمی دیدند که جنبه عمومی داشت وارد شوند ۲- هر فردی که مطلع بود و گزارش تخلف نداد تحت تعقیب قرار می‌گیرد ۳- به رئیس دادگستری‌ها تاکید شد پرونده‌ها را خارج از نوبت رسیدگی کند ۴- دادگستری‌ها موظفند آمار ماهانه به رئیس قوه قضائیه ارائه کنند. معاون اول قوه قضائیه همچنین درمورد پرونده پدیده شاندیز هم گفت: در این پرونده وزارت جهاد کشاورزی شکایت کرده که این پروژه خارج از محدوده و جزو منابع طبیعی است اما شهرداری مجوز داد. بعد هم ازمدیرکل سوال شد و آن‌ها هم پاسخ دادند خلاف نیست و قرار منع تعقیب صادر شد. بعد استدلال کردند شهرداری حق نداشته مجوز بدهد. و این‌‌ همان مساله اختلاف بین دستگاه‌هاست که باید برطرف شود.
قانون
 ایران میزبان قدوم آسمانی ۱۵ شهید گمنام
کمیته جست‌وجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرد همزمان با ایام فاطمیه ١۵ شهیدگمنام دوران دفاع مقدس در ۸ نقطه از ۵ استان کشور تشییع و تدفین خواهند شد. به گزارش ایرنا استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، خراسان شمالی وخوزستان این میزبانی را برعهده دارند. کمیته جست‌وجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در پایان با دعوت از عموم مردم شهید پرور شهرهای یاد شده به ویژه جوانان عزیز درخواست می‌کند تا با شرکت گسترده خود در مراسم تشییع شهدا، بار دیگر با آرمان‌های شهیـدان تجدید پیمان کنند.

 عشق آباد میزبان روحانی

رئیس‌جمهور کشورمان به منظور دیدار دوجانبه با رئیس‌جمهور ترکمنستان طی سفری دو روزه وارد عشق آباد شد. حسن روحانی را در این سفر هیاتی عالی رتبه از معاونان و وزرای کابینه همراهی می‌کنند. همچنین قرار است رئیس جمهور کشورمان طی این سفر در دیداری دوجانبه با قربانقلی محمداف رئیس جمهور ترکمنستان در خصوص منطقه و روابط دو جانبه میان دو کشور گفت‌و‌گو کند. دیدار با تجار و بازرگانان ایران و ترکمنستانی از دیگر برنامه‌های روحانی در سفر دو روزه‌اش به ترکمنستان است. در این سفر یک اصله نهال به نشانه صلح و دوستی از سوی رئیس جمهور کشورمان درعشق آباد غرس می‌شود. در مراسم بدرقه رئیس‌جمهور کشورمان علی‌اکبر ولایتی، حجت‌الاسلام شهیدی، الهام امین‌زاده و علی اکبر فانی حضور داشتند. همچنین محمدجواد ظریف، محمد نهاوندیان، حسین فریدون، آخوندی وزیر راه و شهرسازی، مصطفی پورمحمدی، ‌علی جنتی، ‌معصومه ابتکار و سیف رئیس بانک مرکزی در این سفر روحانی را همراهی می‌کنند.

محمدجواد ظریف: کار دیپلماسی کاهش هزینه‌هاست
وزیر امور خارجه گفت: چه مذاکرات به نتیجه برسد و چه نرسد ما برنده هستیم؛ چون سرمایه‌ای که ما در این سال‌ها جمع آوری کرده‌ایم عزت و خودباوری است. به گزارش فارس، ‌ ظریف که در میان خبرگان سخن می‌گفت، ضمن تشکر از مجلس خبرگان برای ایجاد زمینه برای حضور خود در این اجلاس از آخرین اقدامات تیم مذاکره کننده هسته‌ای و سیاست خارجی در عرصه بین الملل گزارشی ارائه داد. وی در ادامه با اشاره به سیاست‌های دشمنان در قالب اسلام هراسی و ایران هراسی و تقویت گروه‌های تروریستی به نام آزادی؛ بخشی از ابعاد دیگر سیاست غرب و استکبار جهانی در این راستا را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد. ظریف افزود: «کار دیپلماسی کاهش هزینه‌هاست لذا ما نیز از ابتدای دولت یازدهم با همین هدف اقدامات خود را انجام می‌دهیم» وزیر امور خارجه با اشاره به نامه ۴۷ سناتور آمریکایی به رهبران کشورمان مبنی بر لغو تمامی توافقات در پایان دوره ریاست جمهوری اوباما گفت: «در این نوع نامه نگاری که کاری بی‌سابقه و غیر دیپلماتیک است در واقع به ما گفته می‌شود که ایالات متحده غیر قابل اعتماد است». وی ادامه داد: «چه مذاکرات به نتیجه برسد و چه نرسد ما برنده هستیم؛ چون سرمایه‌ای که ما در این سال‌ها جمع آوری کرده‌ایم عزت و خود باوری است؛ سرمایه‌ای که قابل پس گرفتن نیست و آمریکایی‌ها و غرب نیز این واقعیت را پذیرفته‌اند». وزیر امور خارجه ادامه داد: «اما سرمایه غرب، اهرم تحریم و فشار آوردن بر سازمان ملل است که از ابتدای انقلاب و پس از تسخیر لانه جاسوسی شروع شده و چیز تازه‌ای نیست». ظریف با اشاره به دشمنی استکبار جهانی در دوره‌های مختلف عمر ۳۶ ساله انقلاب اسلامی از جمله جنگ تحمیلی و قرارداد ۵۹۸ مبنی بر پایان جنگ، بخشی از دسیسه‌های دشمنان نظام اسلامی و ایجاد موانع گوناگون آن‌ها بر سر راه انقلاب را تشریح کرد.
شرق
روحانی: گسترش روابط با کشورهای منطقه اولویت ماست
واحدمرکزی‌خبر: رییس‌جمهوری گفت: گسترش روابط با کشورهای منطقه به‌ویژه همسایگان، از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است. روحانی پیش از عزیمت به ترکمنستان با بیان اینکه یکی از محورهای مذاکرات در این سفر، گفت‌وگو برای گسترش مسیرهای حمل‌و‌نقل میان دو کشور است افزود: در این سفر مذاکراتی برای افزایش مبادلات و همکاری‌های تجاری و اقتصادی میان دو کشور خواهیم داشت تا سطح تعاملات دو کشور در این عرصه ارتقا یابد. روحانی به تبادل برق و گاز میان ایران و ترکمنستان اشاره و خاطرنشان کرد: تمایل داریم علاوه بر تبادل گاز و برق، حجم مبادلات دو کشور در سایر عرصه‌ها نیز بیش از پیش افزایش یابد. روحانی با بیان اینکه امروز منطقه ما با معضل تروریسم و افراطی‌گری دست به گریبان است، افزود: در این دیدار درباره این مساله نیز گفت‌وگو می‌کنیم.

اشراف ایران بر ۵گذرگاه دریایی
فارس: دریادار حبیب‌الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ایران و پاکستان دو کشور همسایه، دوست و مسلمان و بسیار نزدیک هستند که مشترکات ملی، مذهبی و فرهنگی زیادی دارند. سیاری افزود: جهان ۹ گذرگاه مهم دریایی دارد که ایران بر پنج گذرگاه آن اشراف دارد. فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: با توجه به وزن ژئوپلیتیک دو کشور ایران و پاکستان تاثیرگذاری هر دو کشور در تصمیم‌گیری‌های منطقه زیاد است.

خبرآنلاین

این بار وزیر ورزش منتقد نمایندگان شد/۵۵ درصد مجلسی‌ها در ورزش چه می‌کنند؟
مرتضی رضایی: یک بار دیگر محمود گودرزی با صراحت حرف زد و گفت: «چرا باید ۱۵۵ نماینده در فدراسیون‌های ورزشی مشغول فعالیت باشند؟» وزیر ورزش و جوانان که در گردهمایی مشترک معاونان وزارت ورزش و جوانان، مدیران کل ستادی و مدیران کل استان‌ها حرف می‌زد پس از انتقاد از وضعیت کنونی پرداختن به مسائل حاشیه‌ای در ورزش در بخشی از حرف‌هایش گفت: «چرا باید در شهرهای پر جمعیت ما جوانان سر کوچه‌ها بایستند، ولی در مناطق کم جمعیت شاهد ساخت اماکن ورزشی باشیم؟ به این می‌گویند پوپولیسم. چرا باید در جامعه ما نسبت به ضعف وزارت ورزش و جوانان بی‌انگیزگی وجود داشته باشد؟ متاسفانه فرهنگ سازمانی در وزارت ورزش و جوانان تنزل کرده و یا گاهی از ابتدا وجود نداشته است. چرا باید حدود ۱۵۵ نماینده مجلس شورای اسلامی ما در فدراسیون‌های ورزشی به فعالیت بپردازند؟ مگر این همه کار در مجلس شورای اسلامی وجود ندارد؟ در حالی که می‌توانیم به جای این ۱۵۵ نماینده مجلس شورای اسلامی شاهد حضور همین تعداد از افراد تحصیلکرده با درجه دکترا یا فوق لیسانس در رشته‌های تربیت بدنی باشیم.»
وزیر ورزش در حالی این حرف‌ها را به زبان آورد که بحث حضور دو شغله‌ها در ورزش برای نخستین بار ازدل مجلس بیرون آمد. در حالی که وزیر ورزش تلاش زیادی کرد تا در بدو ورودش به وزارت خانه، قانون دو شغله‌ها را رعایت کند اما مجلسی‌ها که خودشان این قانون را تصویب کرده‌اند قدمی برای اجرای آن بر نداشته‌اند! در مجلس شورای اسلامی هستند نفراتی که هم نماینده هستند و هم در فدراسیون‌های ورزشی پست دارند. بعضی از آن‌ها مثل سید مهدی هاشمی (رییس فدراسیون تیراندازی) ریاست بر فدراسیون‌های ورزشی را بر عهده دارند و جالب اینجاست که خود نماینده‌ها، سمتی که در مجلس دارند را شغل به حساب نمی‌آورند!
با قانون دو شغله‌ها که مصوب مجلس نهم است خیلی از مدیران ورزشی کنار رفتند، خیلی از بازنشسته‌های ورزشی که در راس کار بودند عطای کار را به لقایش بخشیدند و خیلی‌ها... اما حالا امروز وزیر ورزش و جوانان آمار عجیب و غریبی ارائه می‌دهد که بدون شک علامت سوال بزرگی را در اذهان به وجود می‌آورد. ۱۵۵ نماینده در فدراسیون‌های ورزشی چه کار می‌کنند؟ مجلس شورای اسلامی ۲۹۰ نماینده دارد و این آمار یعنی اینکه تقریبا ۵۵ درصد از نمایندگان در فدراسیون‌های ورزشی مشغول هستند و جالب اینجاست که دو شغله هم به حساب نمی‌آیند. دو شغله‌هایی که مشخص نیست در پنجاه و یک فدراسیون چه فعالیتی می‌کنند و چه گام‌هایی برای رشته‌های مختلف ورزشی برداشته‌اند؟

استاندار فارس: از علی مطهری دلجویی می‌کنیم
به گزارش ایسنا، دکتر سیدمحمد احمدی عصر امروز (سه‌شنبه) ۱۹ اسفند در حاشیه جلسه شورای اداری استان فارس در جمع خبرنگاران گفت: بروز این رفتارهای خارج از قانون درشان و جایگاه شیراز به‌عنوان یک شهر فرهنگی و سومین حرم اهل بیت (ع) نبوده و نیست.
وی با تصریح اینکه از دستگاه‌های امنیتی و انتظامی خواسته تا عوامل بروز حادثه برای علی مطهری در شیراز، شناسایی شوند، گفت: به حتم کسانی‌که این اتفاقات را رقم زده‌اند، اشخاص عادی نبودند، اما برای ممانعت از تکرار چنین وقایعی باید بر اساس قانون با افرادی که بی‌قانونی می‌کنند، ‌ برخورد کرد.وی در عین‌حال از عملکرد دانشگاه شیراز انتقاد و تصریح کرد: شورای تامین شهرستان شیراز کتبا نظر خود را در خصوص این برنامه و حضور آقای مطهری اعلام کرده بود.

کیهان

آیا پیام دلسوزانه مجلس خبرگان دریافت می‌شود؟
مرور روند کاهش آرای آقای هاشمی در انتخابات هیئت رئیسه مجلس خبرگان چهارم، پیام معناداری با خود به همراه دارد.
روز گذشته و در جریان انتخاب رئیس مجلس خبرگان ۴ نفر شامل آقایان یزدی، مؤمن، هاشمی رفسنجانی و هاشمی شاهرودی نامزد شدند و با انصراف آیت‌الله هاشمی شاهرودی رأی‌گیری میان ۳ نامزد صورت گرفت که سهم ۳۵ رأی به آیت‌الله یزدی، ۲۵ رأی به آیت‌الله هاشمی و ۱۳ رأی به آیت‌الله مؤمن رسید. در دور دوم انتخابات از مجموع ۷۳ نماینده، ۴۷ نفر از اعضای مجلس خبرگان به آیت‌الله یزدی رأی دادند که از جمله شامل ۱۲ رأی قبلی به آیت‌الله مؤمن بود و هاشمی رفسنجانی ۲۴ رأی به دست آورد.
این اتفاق در حالی رخ داد که سایت آقای هاشمی روز قبل از برگزاری نشست خبرگان ضمن خبرسازی نوشته بود «رأی اکثریت خبرگان به هاشمی است. حامیان ایشان اکثریت مطلق را در مجلس خبرگان دارند». این سایت البته تا ساعات پایانی دیشب ترجیح داد خبر واقعی (متخذه از انتخابات خبرگان) را سانسور کند و منتشر ننماید.
اما در این میان واقعیت قابل توجهی وجود دارد که عبرت‌آموز است. بعد از رحلت آیت‌الله مشکینی، آقای هاشمی یک بار با آیت‌الله جنتی و یک بار با آیت‌الله یزدی رقابت کرده است. آیت‌الله هاشمی در سال ۸۶ توانست با کسب ۴۱ رأی از مجلس فعلی در مقابل آیت‌الله جنتی که ۳۴ رأی آورده بود، رئیس مجلس خبرگان شود. سال ۸۷ نیز هاشمی با ۵۱ (در مقابل ۲۶ رأی آیت‌الله یزدی) در ریاست مجلس خبرگان ابقا شد. به عبارت دیگر هاشمی در آن سال‌ها - قبل از فتنه سال ۸۸- توانسته بود ابتدا اعتماد ۴۱ نفر و سپس ۵۱ نفر از اعضای مجلس خبرگان را کسب کند. اما همسویی شگفت‌انگیز و تأسف بار وی با فتنه‌گران سبز که ادعای تقلب را محملی برای براندازی کرده بودند، موجب سلب اعتماد مجلس خبرگان شد چرا که فتنه‌گران علناً شعار می‌دادند «انتخابات بهانه است- اصل نظام نشانه است».
دقیقاً به همین علت بود که آیت‌الله مهدوی کنی (ره) احساس تکلیف کردند برای صیانت از سلامت و پیشاهنگی مجلس خبرگان به صحنه بیایند. این نامزدی با اعتماد مجلس خبرگان همراه بود. اما آقای هاشمی در حالی که گفته می‌شد احتمالاً نامزد نمی‌شود- و در فضاسازی رسانه‌های زنجیره‌ای القا می‌گردید در صورت نامزدی هاشمی شاهرودی خاطر هاشمی رفسنجانی جمع می‌شود و نامزد نمی‌شود- نامزد شد حال آنکه آقای هاشمی شاهرودی نیز نامزد بود.
سرانجام این روند ۵-۶ ساله قابل تأمل است. در حالی که آراء آقای هاشمی از ۵۱ رأی به ۲۷ رأی تنزل کرده، آرای آقای یزدی از ۲۶ رأی به ۴۷ رأی افزایش یافته است. از دست دادن تقریباً نیمی از آرا توسط آقای هاشمی در حالی است که رسانه‌های همسو با او طی هفته اخیر تلاش کردند ضمن مصاحبه‌های متعدد، ارادت آقای هاشمی به رهبر معظم انقلاب را پر رنگ کنند که احتمالاً همین فعالیت نیز موجب حفظ آرای هاشمی از ریزش بیشتر شده است.
به نظر می‌رسد آنچه همچنان مطالبه دلسوزان از جمله در مجلس خبرگان از آقای هاشمی است، مرزبندی صریح، فتنه‌گرانی است که صراحتاً از حذف جمهوری اسلامی و ولایت فقیه و اصل نظام سخن گفتند؛ این در حالی است که برخی اطرافیان آقای هاشمی- نظر فائزه هاشمی- صراحتاً از دوستی با اعضای بهائیان و سازمان مجاهدین خلق (منافقین) سخن می‌گویند.
بگم‌ بگم؟... چرا بگم؟ نمی‌گم!
آقای ترکان می‌تواند (بگم‌بگم) را با موضوع تخلفات در صنعت خودرو آغاز کند.
روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: اکبر ترکان مشاور ارشد رئیس‌جمهور در جدید‌ترین اظهارات خود اعلام کرده «برخی با این پول‌های کثیف می‌خواهند در آوردگاه‌های سیاسی سال ۹۴ شرکت کنند و اینکه سال ۹۴ ما سکوت کنیم و چیزی نگوییم و نقاب از چهره کسی برنداریم، درست نیست.» مشاور ارشد آقای روحانی در مدتی که حکم‌های سریالی در دولت یازدهم گرفته بار‌ها معرکه «بگم‌بگم» راه انداخته اما در لابه‌لای این بگم‌بگم‌ها چیز به درد بخوری نمی‌گوید! اکبر ترکان فقط تهدید می‌کند و معلوم است از این بگم‌بگم‌ها قرار است چه بهره‌برداری سیاسی‌ای صورت بگیرد و مضحک خواهد بود اگر کسی فکر کند اظهارات وی در راستای تامین منافع ملی است.
این روزنامه می‌افزاید: در فایل صوتی که ۲۹ مهر منتشر کردیم ترکان درباره موضوع ‌پلت‌فرم در صنعت خودرو می‌گوید: «ساختن یک پلت‌فرم مشترک و کاری که روی تندر ۹۰ شد به نظر من یک کار غیرفنی بود. یک هیجانی در آن موقع رئیس سازمان گسترش را گرفت. این کار فنی نیست. تندر ۹۰ که ۶ سال ساختن آن طول کشید موفق نشد. در حال حاضر ما یک پلت‌فرم مشترک نداریم، معنی پلت‌فرم مشترک برای یک کمپانی است. آقای ویسه این اشتباه را کرد و با پلت‌فرم به سمند خیلی ضرر رساند، درست در اوج شکوفایی صنعت خودروسازی ایران آقای ویسه ‌بحث پلت‌فرم مشترک را مطرح می‌کند.»
مشاور ارشد رئیس‌جمهور درباره اسحاق جهانگیری، معاون اول فعلی رئیس‌جمهور هم می‌گوید «آقای خاتمی و آقای جهانگیری خیلی بحث خودروی ملی را نمی‌فهمیدند. از آقای جهانگیری که لیسانس فیزیک دارد بیشتر از این نباید انتظار داشت ولی آقای ویسه که باید این موضوع سمند را در اوج افتخار دنبال می‌کرد، دنبال یک خودروی دیگر می‌رود. احساس من این است که یک دلال پشت این داستان است. من می‌دانم دلال پژو یک شخصی است به نام آقای [...] که تمام پورسانت‌های خرید ما را از فرانسه آقای [...] انجام می‌دهد و در فرانسه هم دفتر دارد.»
بعد از انتشار این متن خیلی‌ها انتظار داشتند اکبر ترکان به آن واکنش نشان دهد اما این اتفاق رخ نداد و ترکان درباره این فایل صوتی سیاست سکوت در پیش گرفت و این سکوت تا الان ادامه دارد. غرض از یادآوری این مطلب این است که بدانیم آقای ترکان اتفاقا از بسیاری ریشه‌های پول‌های کثیف و نامشروع باخبر است حتی مفاسدی که در دولت‌های اسبق رخ داده و چه خوب است به جای بگم‌بگم‌ها و ادای جملات مبهم واقعا بگوید که چه کسی و کسانی تخلف کرده‌اند.
نویسنده‌ خاطرنشان می‌کند: آقای ترکان می‌تواند با همین موضوع خودرو بگم‌بگم‌های واقعی را آغاز کند و اگر ادعایش راست است بگوید چه کسی پول دلالی تندر ۹۰ را گرفته و هنوز هم می‌گیرد؟ بگوید که چرا آقای ویسه (که هم‌اکنون معاون جهانگیری است) ‌اشتباه کرد و با تندر ۹۰ به خیلی ضرر‌ها رساند؟ بگوید که آن دلالی که پشت این داستان بود چه کسی بود؟ پورسانت‌های دلالی پژو چقدر بوده و آیا هنوز پرداخت این پورسانت ادامه دارد؟ بگوید چرا باید مردم هنوز هزینه یک تصمیم اشتباه را در دولت اصلاحات بپردازند؟
دستمال‌ کثیف تان را آب بکشید مبارزه با پول کثیف پیشکش
دولت اگر واقعاً اسنادی درباره فساد اقتصادی دارد، چرا افشای آن‌ها و برخورد با آن‌ها را به سال آینده و انتخابات مجلس دهم حواله می‌دهد؟
رجانیوز در یادداشتی ضمن طرح پرسش فوق نوشت: «اکبر ترکان» مشاور ارشد رئیس جمهور و متخصص در امور «قرمه‌سبزی» و «آبگوشت بزباش»، تهدید به افشاگری کرده و گفته است: «مسلماً عده‌ای می‌خواهند در سال ۹۴ با پول‌های کثیف و بادآورده وارد بازی سیاسی شوند و البته ما هم سکوت نخواهیم کرد؛ سال ۹۴ سال افشای آن‌ها است.» ضمن استقبال از هر نوع افشاگری، ذکر چند نکته خالی از لطف نیست!
نویسنده این یادداشت می‌پرسد، دولت اگر واقعاً اسنادی درباره فساد اقتصادی طیف مقابل خود دارد، چرا افشای آن‌ها و برخورد با آن‌ها را به سال آینده و انتخابات مجلس دهم حواله می‌دهد؟! چرا همین امسال افشاگری نکرده و نمی‌کند؟! این تأخیراندازی در افشا و برخورد با مفاسد چه معنایی جز سیاست‌بازی و سوء استفاده‌های باندی و جناحی از مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادی برای از میدان به در کردن رقیب و تأثیرگذاری بر نتایج انتخابات مجلس آینده دارد؟!
رجانیوز می‌افزاید: «بگم بگم» جناب ترکان نشان می‌دهد که اولاً دوران «بگم بگم» هنوز نگذشته است و ثانیاً دولت برای قبضه کردن مجلس آینده روی این «بگم بگم»‌ها حساب ویژه باز کرده است نه عملکرد خود و این می‌تواند به معنای خالی بودن دست دولت از عملکرد قابل ارائه به افکار عمومی برای جلب نظر آن‌ها و ایضاً اطمینان به باور نکردن آمارهای دولت توسط مردم نیز باشد!
نویسنده خاطرنشان می‌کند: نکات جالبی در زمینه مفاسد اقتصادی و مبارزه با آن در سابقه جناب ترکان به چشم می‌خورد. از جمله اینکه سال‌ها پیش در شرکت نفتی و گازی پتروپارس در دوران مدیرعاملی اکبرترکان، تخلفات متعددی رخ داد؛ تخلفاتی که جناب ترکان درباره آن‌ها گفته بود: «اگر ما رانتی را در دولت قرار دادیم و عده‌ای از آن رانت استفاده کردند و ثروتمند شدند، حق نداریم یقه آن‌ها را بگیریم. چون خودمان مقررات وضع کردیم.» حکایت «دستمال کثیف» است!
لیبراسیون: نگرانی آمریکا از نفود ایران در عراق افزایش یافته است
با پیشروی نیروهای ارتش عراق و شبه‌نظامیان شیعه به سوی تکریت، آمریکا اکنون از افزایش نفوذ ایران در عراق نگران است.
روزنامه لیبراسیون نوشت: حدود ۳۰ هزار نفر متشکل از نیروهای ارتش عراق و شبه نظامیان شیعه عراقی برای بازپس‌گیری شهر تکریت از نیروهای داعش در عملیاتی شرکت کرده‌اند. این در حالی است که ائتلاف مبارزه با داعش، حاضر نشده است در این عملیات دخالت کند.
براساس گزارش لیبراسیون، این عملیات گسترده که نیروهای عراق علیه داعش آغاز کرده‌اند، توازن حساسی را که واشنگتن تلاش می‌کند در مبارزه با داعش به آن دست یابد به خوبی روشن می‌سازد. چون درست است که آمریکا مبارزه با داعش را در اولویت برنامه‌های خود در عراق دارد اما از این طرف هم از افزایش نفوذ ایران در عراق بسیار نگران است.
ژنرال مارتین دمپسی، ارشد‌ترین نظامی آمریکایی در جمع اعضای کمیسیون نیروهای مسلح سنا کشورش گفت: اگر به ترکیب نیروهایی که در عملیات آزادسازی تکریت نگاه کنیم متوجه می‌شویم میزان نفوذ ایران در عراق چقدر زیاد است. از ۳۰هزار نفری که در این عملیات شرکت کرده‌اند دو سومشان از شبه نظامیان شیعه عراق و تنها یک سوم از ارتش عراق هستند.
برخی مقامات آمریکایی که خواسته‌اند نامشان فاش نشود در توضیح اینکه چرا آمریکا در این عملیات شرکت نکرده است به درخواست نکردن دولت عراق استناد می‌کنند. اما روزنامه‌ نیویورک‌تایمز در مطلبی در همین‌باره نوشته بود، شرکت نداشتن ائتلاف مبارزه با داعش در این عملیات، حاکی از اختلاف فزاینده واشنگتن و بغداد است.
روزنامه لیبراسیون نوشت: عملیات آزادسازی تکریت، در فضایی از خشم و بعد از اظهارات ضد و نقیض مسئولان آمریکایی درباره عملیات بعدی عراق برای آزادسازی موصل انجام گرفت. مقامات عراقی اعلام کرده‌ بودند عملیات موصل باید بهار انجام گیرد اما آمریکایی‌ها به بهانه اینکه ارتش عراق آمادگی‌اش را ندارد خواستار موکول شدن این عملیات به پاییز شده بودند.

تابناک

هشدار سعیدی در مورد واقعه‌ای بد‌تر از عاشورا
نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دیدار با ائمه جمعه و جماعات استان کرمانشاه گفته: قاطبه روحانیت با نظام و رهبری همراه و همسو هستند عده‌ای ناچیز و کمی هم در مقابل امام (ره) و آرمان‌های ایشان ایستادند و برخی هم در این میان حد وسط را برگزیدند، عده‌ای می‌خواهند دو طرف را داشته باشند؛ به خواص منفعل اعتماد نکنیم که بیشترین ضربه‌ها را خواهیم خورد.

وی تأکید کرده: اگر محافظ و پاسدار نظام اسلامی نباشیم شکست می‌خوریم و مطمئن باشید واقعه‌ای بد‌تر از عاشورا بر سرمان می‌آید؛ ولایت فقیه‌‌ همان ولایت رسول الله (ص) است.
ادعایی در باره چرایی تمایل رضازاده به استعفا
یک سایت خبری مدعی شده است که حسین رضازاده عضو شورای شهر تهران شخصی را برای تصدی ریاست سازمان ورزش شهرداری تهران به قالی باف پیشنهاد کرده و شهردار تهران اگرچه با انتصاب وی موافقت کرده اما این انتصاب را بلاتکلیف گذاشته است. در صورت استعفای حسین رضازاده از شورای شهر، افشین حبیب‌زاده به عنوان نفر اول از لیست فعلی اعضای علی البدل وراد شورای شهر شده و توازن اعضا را به نفع اصلاح طلبان خواهد کرد.
وزیر خارجه ایتالیا: مگر دلتان برای احمدی‌نژاد تنگ شده است؟!
پائولو جنتیلونی در مصاحبه با روزنامه لاستمپا با اشاره به نگرانی‌های رژیم صهیونیستی در قبال مذاکرات هسته‌ای غرب و ایران و سخنرانی بنیامین نتانیاهو در کنگره آمریکا گفت: معتقدم حق با باراک اوباما است و باید بر روی دولت حسن روحانی و ادامه مذاکرات هسته‌ای، شرط‌بندی کرد. جنتیلونی با تاکید بر اینکه ادامه مذاکرات با دولت حسن روحانی و آن بخشی که در ایران در حال کار در خصوص مذاکرات هسته‌ای است، به نفع غرب می‌باشد، افزود: آیا دلمان برای محمود احمدی‌نژاد تنگ شده است. من نگرانی و دلایل نتانیاهو و اسرائیلی‌ها را دقیقا درک می‌کنم، اما عقیده دارم که حق با باراک اوباما است.
روایت یک روزنامه از روند به تعطیلی کشاندن مطبوعات!
پس از اتفاقات پیش آمده برای روزنامه قانون، این روزنامه در شماره روز سه‌شنبه خود نوشته: روز گذشته هیات نظارت به خاطر آنچه بررسی روند محتوایی روزنامه قانون دانسته بود مجددا به این روزنامه تذکر داد. تذکری که رسانه‌های اصولگرا آن‌را به درج طنزی در باره ازدواج تعبیرکرده‌اند. اینکه هیات نظارت معتقد است به وظایف قانونی خود عمل می‌کند، حرفی نیست اما واقعیت این است که شروع هر موضوعی اینچنینی به فضاسازی‌هایی مربوط می‌شود که قبل از آن برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌های تندرو هر از گاهی از باب تنگ‌کردن عرصه اطلاع‌رسانی و به عبارتی دقیق‌تر، انتقام‌گیری از دولت وجامعه ایجاد می‌کنند. شانتا‌‍‌ژ‌های محفلی علیه مطبوعات مستقل و اصلاح طلب متاسفانه اکنون به رویه‌ای ثابت و البته دردناک مبدل شده است. به این ترتیب که ابتدا سایت و خبرگزاری خاص علیه نوشته‌های یک روزنامه موضع می‌گیرد و سپس با تعداد مشخصی از نمایندگان خاصی از مجلس گفت‌و‌گو می‌کند.‌‌ همان ترکیب از نمایندگان که با ادبیات مشابهی مطلب آن روزنامه را توهین به مقدسات تلقی می‌کنند و بعد متاسفانه پرونده آن روزنامه به‌‌ همان مسیری هدایت می‌شود که آنان آرزو کرده‌اند.
نظرات هاشمی رفسنجانی درباره پرونده مهدی هاشمی
گفت‌و‌گوی روز دوشنبه روزنامه شرق با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام حاوی نکات مهمی در باره آینده مجلس خبرگان، انتخابات ریاست جمهوری ۸۴، پرونده مهدی هاشمی و تاثیر احتمالی آن بر آینده سیاسی ایشان است. هاشمی رفسنجانی در پاسخ به سوالی در باره احتمال تاثیر پرونده فرزندش بر نقش وی در مجلس خبرگان گفته: فرض کنید من رفتم و رئیس هم شدم، آن‌ها باز هم کار خود را می‌کنند. اگر رئیس نشوم هم کار خودشان را می‌کنند. آن‌ها می‌خواهند این کار را بکنند و همین الان هم می‌کنند. مطلب این است که یک گروه با اهداف تخریبی هرچه دلشان می‌خواهد، می‌گویند. مهدی مجموعه کارهای آن‌ها را جمع کرده که در سایت‌ها، تریبون‌ها و روزنامه‌ها گفته و نوشته‌اند. این فشار‌ها روی قاضی خیلی اثر می‌گذارد. نمایندگان مجلس آن‌گونه حرف می‌زنند. یک نماینده مجلس موضوعی را که سه بار در مجلس رد شده، تکرار می‌کند و دروغ هم می‌گوید. با این وضع قاضی باید خیلی شجاع باشد که در این فضا رای بدهد. من نمی‌خواهم دخالت کنم. من از اول به رهبری و رئیس قوه‌قضاییه و همه گفته‌ام. قاضی را نمی‌شناسم و هیچ وقت ندیده‌ام. به این‌ها گفتم اگر مهدی جرمی کرده باشد، ترجیح من این است در دنیا جزایش را ببیند و به آخرت نیفتد. چون آخرت خیلی سخت است و اگر جرمی نکرده، این در شأن جمهوری اسلامی نیست که انسانی را که جرم ندارد، به دلیل مسائل سیاسی، متهم یا محکومش کنند. من باید از جمهوری اسلامی دفاع کنم. نظر من این است. بنابراین در دادگاه هیچ دخالتی نکردم. با اینکه قاضی روحانی است، من اصلا ندیده‌ام و نخواسته‌ام ببینم. الان دادگاه تمام شده و مهدی و وکلایش آخرین دفاعشان را به‌صورت لایحه نوشتند که نزدیک دوهزار صفحه و خیلی‌خواندنی است و بعد‌ها می‌تواند یک کتاب شود. ما هم نمی‌خواهیم در کار قوه‌قضاییه دخالت کنیم. حرف من با همه این‌ها این است که از بالا دستور ندهید و اگر از بالا دستور دادید، خلاف موازین قضایی و شرع است. رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سؤالی در‌باره شکستن سکوت در برابر محکومیت احتمالی مهدی هاشمی گفته است که اعتراض می‌کنم، دعوا نمی‌کنم. اگر قاضی به حکم برسد، هیچ حرفی ندارم، چون قانون است و اگر قاضی نرسد و دستور بدهند، طبعا هرکس هم باشد، اعتراض می‌کند.
نظرسنجی پر امید خبرگزاری دولت برای دولت
نتایج نظر سنجی ایرنا از مردم ایران در سال ۹۳ نشان داد که ۶۳. ۴ درصد از مردم نسبت به آینده و برنامه‌های دولت یازدهم، امیدوار و خوشبین هستند. این نظرسنجی توسط خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در چهار مرحله از ابتدای سال ۹۳ خورشیدی و با فاصله زمانی ۳ ماهه (پایان هر فصل) در تهران و ۳۰ مرکز استان، انجام شده است. مطابق این نظرسنجی ۶۵ درصد مردم معتقدند ارزش‌ها توسط دولت یازدهم حفظ و رعایت شده و ۵۶. ۴ درصد هم اعلام کرده‌اند که انتظارات آنان توسط دولت براورده شده است. همچنین ۵۴. ۵ درصد مردم اعتقاد دارد دولت در حوزه تلاش برای رفع نیازهای کشور موفق بوده است.
هاشمی شاهرودی به‌نفع چه کسانی انصراف داد
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: بعد از اینکه آیات یزدی و مؤمن اعلام کاندیداتوری کردند، آیت‌الله هاشمی شاهرودی انصراف دادند چون تعدد کاندیدا را صلاح نمی‌دانستند. لذا به‌خلاف آنچه برخی شایعه کرده‌اند، ایشان به‌نفع هاشمی انصراف نداده‌اند. آیت‌الله عباس کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به انصراف آیت‌الله هاشمی شاهرودی از کاندیداتوری ریاست خبرگان، گفت: آیت‌الله هاشمی شاهرودی بنا به تکلیف شرعی و به‌درخواست جمع قابل توجهی از اعضای خبرگان و با وجود محتمل بودن کاندیداتوری آقای هاشمی رفسنجانی، کاندیدای ریاست خبرگان شدند و تصمیم داشتند تا آخر هم بمانند. وی افزود: بعد از اینکه آیت‌الله یزدی و آیت‌الله مؤمن اعلام کاندیداتوری کردند، آیت‌الله هاشمی شاهرودی انصراف دادند چون تعدد کاندیدا را صلاح نمی‌دانستند؛ لذا به‌خلاف آنچه برخی شایعه کرده‌اند، آیت‌الله هاشمی شاهرودی قطعاً و به هیچ عنوان به‌نفع آقای هاشمی انصراف نداده‌اند.
شعار دست راست احمدی‌نژاد در دولت روحانی
روزنامه اعتماد به نقل از دستیار اقوام و مذاهب رئیس جمهور روحانی گزارش داد که وی در بخشی از یک همایش گفته است: هر چیز وارد ایران شده، زوایدش حذف شده و بهترینش وارد ایران شده است. اسلام هم که آمد، ایران سعی کرد آن را از عربیت جدا کند... ایران اسلام ناب را گرفت. امروز دنیای اسلام و منطقه بیش از هر زمانی به تمدن اسلامی و فرهنگ ایرانی و فرهنگ اهل بیت (ع) احتیاج دارد. یونسی تصریح کرده است: «ما باید تلاش کنیم بار دیگر پرچم محبت و صلح اسلام ایرانی در منطقه گسترش بیابد و باید ایران این مسئولیت را به عهده بگیرد که گرفته است»
واردات مواد‌غذایی از آمریکا به ایران آزاد شد
مدیرکل فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو از واردات کالاهای فرآوری‌شده غذایی از آمریکا به ایران خبر داد. هدایت حسینی درخصوص واردات فرآورده‌های غذایی از کشور‌هایی مانند آمریکا اظهار کرد: واردات کالاهای فرآوری‌شده غذایی در گروه ١٠ قرار گرفته بود و برای مدتی واردات ماده گروه ١٠ ممنوع بود بنابراین وارداتی انجام نمی‌شد، اما چند‌ماهی می‌شود که منع قانونی واردات محصولات گروه ١٠ هم از بین رفته و با ارز آزاد واردات آن‌ها انجام می‌شود. مدیرکل فرآورده‌های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: درحال‌حاضر به‌جز یکی، دو‌کشور که به دلیل ملاحظات سیاسی، واردات از آنجا ممنوع است، می‌توان گفت مواد غذایی از تمامی کشور‌ها به ایران وارد می‌شود، از کشورهایی مانند آمریکا نیز اگرچه کم است ولی مواردی داریم که انجام می‌شود.
برگزاری کنسرت در استان خراسان ممنوع شد!
دادستان عمومی و انقلاب شهرستان چناران، دوهفته پس از لغو کنسرت «علیرضا قربانی» درباره این موضوع مصاحبه‌ای انجام داده و تاکید کرده که برگزاری کنسرت طبق دستوراتی که ما گرفته‌ایم فعلا به طور کل در استان خراسان منتفی است. «مجید اشراق» دادستان عمومی «چناران» دراین باره گفت: «بحث‌هایی که تاکنون رسانه‌ها درباره این موضوع داشته‌اند بیشتر حالت غیرحقوقی داشته و عمدتا به قصد شانتاژ رسانه‌های ضد انقلاب صورت گرفته است. به‌خاطر همین چندان از نظر من اهمیت پاسخ‌گویی ندارد. بی‌بی‌سی» و «دویچه وله» با بازتاب این اتفاقات تنها در پی مقاصد غیرفرهنگی خود هستند و از سوی دیگر نیز برخی رسانه‌ها با شیطنت‌هایی سعی کردند موضوع را به سمتی پیش ببرند که این اتفاق را اتفاقی غیرقانونی جلوه بدهند. مگر «بی‌بی‌سی» متولی فرهنگی اتفاقات داخل کشور است که تا این حد سعی در غیرقانونی جلوه دادن ایین تصمیم دارند؟ در حالی که این موضوع با نامه‌هایی رسمی صورت گرفته است» «اشراق» همچنین درپاسخ به سوالی مبنی براین‌که این کنسرت دارای مجوزهای رسمی وزارت ارشاد بوده توضیح داد: «ما در نامه‌ای که در اختیار ارشاد مشهد قرار دادیم و ظاهرا به صورت همگانی هم منتشر شده، توضیح داده‌ایم که موضوع برگزاری این قبیل برنامه‌ها فعلا دراین استان به طور کل منتفی است و ما دستوراتی را دریافت کرده‌ایم که براساس آن‌ها تصمیم گرفته‌ایم. حالا اگر قرار باشد این موضوع دستخوش تغییرات جدید شود، باید منتظر دستورات جدیدی باشیم که به صورت قانونی به ما می‌رسد.»

همچنین حمیدرضا نوربخش، ‌ مدیرعامل خانه موسیقی ایران، از منع حضور زنان خواننده و نوازنده «در نزدیک به ۱۲ استان» ایران خبر داده و گفت: «مگر می‌شود در یک مملکت، اجازه تحصیل موسیقی به بانوان داده شود، اما اجازه اجرای موسیقی داده نشود؟»
شکست عجیب دولتی‌ها و باخت آقازاده‌ها
با برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی تهران چهره‌های تازه وارد به پارلمان بخش خصوصی مشخص شدند. مهم‌ترین اتفاق روز گذشته انتخابات اتاق تهران راه نیافتن محمد رضا بهزادیان رئیس اسبق اتاق تهران، علاء میر محمد صادقی عضو هیئت موسس اتاق تهران و ایران و علینقی خاموشی رئیس اسبق اتاق ایران بود. سابقه درگیری بهزادیان و خاموشی در دوران اصلاحات و جنجال کارت بازرگانی بهزادیان که منجر به برکناری او از ریاست اتاق تهران شد، هنوز از اذهان بخش خصوصی پاک نشده است، بهزادیان اینبار با توپ پر آمد، ولی یک شکست تمام عیار را متحمل شد. خاموشی نیز که در دوره گذشته با آراء پایینی به اتاق راه یافته بود، اینبار اما مورد اعتماد اعضای اتاق قرار نگرفت. میر محمد صادقی نیز که از اولین دوره اتاق در این نهاد حضور داشته است، دیگر جایی در این مکان نخواهد داشت. اگر بخواهیم بر اساس لیست‌ها به انتخابات نگاه کنیم، باید گفت مجمع فعالان توسعه در این دوره تعداد بسیار ناچیزی دارد. محمدرضا بهرامن، مسعود دانشمند، ابراهیم جمیلی، شاهرخ ظهیری، مهدی راسخ، روغنی، ایرج حسابی، محمدرضا نجفی‌منش، محسن نهاوندیان، سید رضا نورانی و غیره ناکامان این گروه در انتخابات اتاق بازرگانی تهران بودند. اما گروه خواستاران تحول نزدیک به اصلاح طلبان نیز در این دوره تجربه تلخی داشت و تقریبا به جز دو نفر از این گروه فرد دیگری به اتاق راه نیامده است. فاطمه دانشور و محسن مهرعلیزاده تنها بازمانده‌های گروه خواستاران تحول در اتاق تهران هستند. محمدرضا بهزادیان، سید حمید حسینی، جمشید عدالتیان شهریاری، پرویز شهپر، توقیق مجدپور، مرسل صدیق، عباس وطن‌پرور و حمیدرضا عارف هیچ کدام موفق به کسب آرا لازم نشدند. اما علاوه بر این افراد چهره‌های شناخته شده دیگری نیز در اتاق بودند که در این دوره موفق به کسب صندلی در هیات نمایندگان نشدند. محسن حاجی بابا، مجید رضا حریری، محمد مهدی رئیس‌زاده و ابوالحسن خلیلی افرادی هستند که در این دوره از گروه پیشگامان وفاق به اتاق نیامدند. هرچند علی نقی خاموشی و علاء میر محمد صادقی که هر دو با حکم امام خمینی (ره) به اتاق آمدند در این دوره موفق به کسب آرای لازم نشدند اما اسدالله عسگر اولادی از گروه پیشگامان وفاق همچنان منتخب بخش خصوصی شد. در این دوره حتی آقازاده‌ها نیز نتوانستند به اتاق بیایند، فقط مهدی جهانگیری توانست از نزدیکان دولت به اتاق راه پیدا کند و بقیه از جمله پسر محمد نهاوندیان، داماد شریعتمداری، پسر محمد رضا عارف وبرادر سعید حجاریان موفق به حضور در اتاق نشدند.
 علاوه بر این محمد صدر هاشمی، عضو هیات مدیره بانک اقتصاد نوین هم موفق به ورود هیات نمایندگان به اتاق تهران نشد. این گزارش حاکیست، برنده اصلی انتخابات اتاق تهران ائتلاف برای فردا است که از ۴۰ کرسی ۳۵ صندلی را به خود اختصاص داد. یحیی آل اسحاق رئیس فعلی اتاق تهران بیشترین رای را به خود اختصاص داد و به نوعی ریاست خود را برای چهار سال دیگر تمدید کرد.
دولت بسته اهدایی بسیج را پس فرستاد
سردار محمد رضا نقدی رئیس سازمان بسیج مستضعفین در خصوص راهکارهای قطع وابستگی به نفت اظهار داشت: ما ۶۶ میلیارد دلار واردات رسمی داریم که با ۲۰میلیارد دلار قاچاق کالا روی هم ۸۶ میلیارد دلار می‌شود اگر نصف چیزهای بی‌فایده‌ای که نیاز به واردات آن‌ها نیست را حذف کنیم همین کار بخش زیادی از نیاز ما به ارز را از بین می‌برد. وی ادامه داد: هزینه‌های زائد فراوانی در دستگاه‌ها داریم که اگر همین‌ها را جمع و جور کنیم و در هزینه‌های تشریفاتی صرفه جویی کنیم بخشی از نیازهای ما به پول نفت برطرف می‌شود. وی در پاسخ به این سوال که نتیجه بسته پیشنهادی اقتصاد مقاومتی بسیج به دولت چه شد اظهار داشت: از طرف دولت استقبالی نشد.
چمدان پول کثیف در راه شهرستان هاست
احمد خرم وزیر اسبق راه و ترابری می‌گوید:
در اکثر شهرستان‌ها عده‌ای از ماه‌ها قبل از انتخابات با صرف هزینه‌های هنگفت شروع به تبلیغ می‌کنند. بدون اینکه به جایی پاسخگو باشند وقتی شما چند صد میلیون تومان ویا یک یا چند میلیارد برای ورود به مجلس هزینه می‌کند بی‌تردید هدف شما خیر نیست. این نشان می‌دهند نظام انتخاباتی در ایران ضعیف است. این آمار‌ها واقعیت دارد کسانی بوده‌اند و هستند که با چند میلیارد تومان خرج می‌خواهند وارد مجلس شوند. در تهران چون لیست‌های انتخاباتی وافراد شناخته شده وجود دارند مشکل کمتر است اما در شهرستان‌ها این وضعیت اسفناک است.
جریان‌های شناخته شده اصلاح طلبی واصول گرایی باید تقویت شوند فساد پول کثیف، نمایندگان شهرستانی را می‌بلعد به همین دلیل در شهرستان‌ها وضعیت اسفناک است. همه می‌دانند که پایه و اساس انتخابات در شهرستان‌ها است. فعالین انتخاباتی و افراد با تجربه به درستی می‌دانند که جریانی و به تعبیری بهتر جناحی که در انتخابات، صندوق شهرستان را از دست بدهد بی‌تردید شکست خورده و بازنده است.
 استاندار گفت شما هم بخر!
سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس وجود پول‌های کثیف در انتخابات را واقعیتی تلخ می‌داند که نیازمند اجرای دقیق‌تر قانون و حضور فعال‌تر دستگاه‌های نظارتی برای برخورد با این پدیده است. مصطفی افضلی‌فرد با بیان اینکه نظارت در این زمینه بسیار ضعیف است، گفت: من خودم در یکی ازاستان‌ها به استاندار گفتم آقا خرید و فروش رای در حال انجام است، وی به من گفت شما هم اگر می‌توانید این کار را انجام دهید زیرا موضوعی فراگیر است. گفتن این حرف آنهم از طرف یک مسئول بسیار بد است، این یعنی رسمیت بخشیدن به تخلفات پولی غیرقانونی در انتخاباتی که بسیار در سرنوشت مردم تاثیر گذاراست. این عضو کمیسیون اصل نود گفت: اینکه این پول‌ها در کدام انتخابات‌ها زیاد‌تر است بررسی می‌دانی صورت گیرد اما در هر انتخاباتی چه شورا‌ها و چه ریاست جمهوری این پول‌ها وجود دارند اما ممکن است با توجه به منطقه‌ای بودن و محله‌ای بودن انتخابات مجلس شورای اسلامی و شورای شهر در این دو انتخابات‌ها بیشتر یا کمتر شود.
۴ مردی که نبض عملیات آزادسازی تکریت را در دست دارند
پس از گذشت ۸ ماه از حمله داعش به عراق، اکنون نیروهای عراقی با همکاری و همراهی مشاوران و فرماندهان ایرانی وعراقی از سه محور عملیات آزاد سازی تکریت و استان صلاح الدین عراق را آغاز کردند. پیش از آغاز این حمله، نام سردار سلیمانی، بیش از گذشته بر سر زبان‌ها افتاد و رسانه‌های منطقه‌ای و غربی به تحلیل حضور وی در این عملیات پرداختند.

در کنار سردار سلیمانی دیگر فرماندهان برجسته عراقی نیز حضور دارند
هادی العامری؛ مرد سیاستمدار میدان جنگ
وی یکی از شخصیت‌های سیاسی شیعه که فرماندهی سازمان بدر عراق را برعهده دارد.
عامری سال‌ها در دوران ریاست جمهوری صدام حسین در ایران و در تبعید به سر می‌برد. عامری که به راحتی فارسی صحبت می‌کند پس از حمله داعش به عراق وارد عملیات‌های می‌دانی نظامی در عراق شد.
جمال جعفر؛ فرمانده محبوب رهبر ایران
جمال جعفر، یک چهره جنجالی است که با عنوان «مهندس ابومهدی» شناخته می‌شود و آمریکایی‌ها وی را به انفجار سفارت آمریکا و فرانسه در کویت در سال ۱۹۸۳ متهم می‌کنند.

وبه گفته نزدیکان وی، جمال جعفر از نزدیکان به رهبری جمهوری اسلامی ایران آیت الله علی خامنه‌ای به شمار می‌رود و از روابط نزدیکی با فرماندهان نظامی ایرانی از جمله سلیمانی برخوردار است.
قیس الخزعلی
رهبر «عصائب اهل حق» از گروه‌های برجسته شیعه به شمار می‌رود. نام وی پس از ربوده شدن پی‌تر مور، کار‌شناس اطلاعاتی بریتانیا و چهار نفر از محافظانش در سال ۲۰۰۷ بر سر زبان‌ها افتاد. وی پس از آن به مدت یک سال و نیم آزاد شد.
رفع توقیف سریع نشریه منتقد دولت
حسن روزی طلب روزی طلب ضمن تأیید خبر رفع توقیف نشریه «رمز عبور» اظهار داشت: توقیف این نشریه از سوی دادستانی بوده و امروز نیز حکم رفع توقیف از سوی شعبه ۱۲ دادسرای فرهنگ و رسانه به وزارت ارشاد و دفتر این نشریه ابلاغ شد. نشریه «رمز عبور» از شنبه ۲۳ اسفند انتشارش را از سر گرفته و در اختیار علاقمندان قرار خواهد گرفت.
پدیده «پشت‌ بام‌ نشینی» در تهران
مجید روستا دکترای برنامه‌ریزی شهری و عضو هیات‌مدیره شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران، در گفت‌وگویی به تعریف فقر شهری پرداخته و در بخشی از این گفت‌و‌گو عنوان کرده است: در خود شهر تهران اساسا مساله اسکان غیررسمی مانند مشهد حاد نیست، اما پدیده پشت‌بام‌نشینی اتفاق می‌افتد که یک‌نوع اسکان غیررسمی و توسعه فضایی سکونت‌گاه‌های غیررسمی در بافت‌های فرسوده است. در تهران در‌هم‌تنیدگی میان سکونت‌گاه‌های غیررسمی و بافت فرسوده صورت گرفته است که بیشتر در منطقه چهار، دو و دره‌فرحزاد و اوین و زیر آتی‌ساز، منطقه شیان، هشت، پیکان‌شهر، بخشی از جنوب منطقه١۶، ١٨، ١٩ است.
استعفای جمعی گروهی از اساتید دانشگاه شیراز
سیزده تن از چهره‌های ماندگار، دانشمندان جهان اسلام و اعضای هیات علمی دانشگاه شیراز در اعتراض به آنچه تعدی برنامه ریزی شده به اراضی این دانشگاه خوانده شده، به صورت جمعی از سمت خود استعفاء دادند.

به گزارش ایلنا، در بخشی از نامه‌ای که این سیزده تن خطاب به رییس جمهور نوشته‌اند آمده است: «این روز‌ها بر ما بسیار سخت می‌گذرد و عالمان دارالعلم شیراز، خانه خود را بیت الااحزان می‌بینند، تلاش برای واگذاری اراضی دانشگاه شیراز به شیوه‌ای غیر اصولی، غیر کار‌شناسی و با نادیده گرفتن ۱۰سال مطالعات برای اجرای طرح جامع دانشگاه و بابرباددادن هزینه‌های انجام شده میلیاردی، همه ما را از کار علمی بازداشته است...»

اعضای هیئت ممیزه دانشگاه شیراز نیز ظهر امروز با ارسال نامه به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری استعفای جمعی خود را اعلام کردند. در نامه این اعضا خطاب به دکتر فرهادی آمده است: «اعضای هیئت ممیزه دانشگاه شیراز، در اعتراض به تعدی برنامه ریزی شده به اراضی این دانشگاه، ادامه کار را در شرایط فعلی می‌سر نمی‌بینند و مراتب استعفای خود را تقدیم می‌دارند». اختلاف بین دانشگاه شیراز و دانشگاه علوم پزشکی این شهر بر سر۴۰۰ هکتار از اراضی منتسب به دانشگاه شیراز از هفته گذشته تاکنون حاشیه‌های فراوانی را به همراه داشته است.
یک نماینده دیگر هم رواج پول‌های کثیف در انتخابات را تایید کرد
مصطفی افضلی فرد، سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در مورد سخنان وزیر کشور در رابطه با وجود پولهای کثیف در انتخابات به خبرنگار نامه نیوز گفت: وزیر کشور به نکته بسیار خوبی اشاره کردند و این یک نکته واقعی و واقعیت تلخی است که وجود دارد. متاسفانه مقادیر این پولهای کثیف هرچه بیشتر شود به‌‌ همان میزان می‌تواند آثار مخرب و زیانباری را به جامعه تحمیل کند و در نتایج انتخابات نیز تاثیرگذار باشد. وی با بیان اینکه نظارت در این زمینه بسیار ضعیف است، گفت: من خودم در یکی ازاستان‌ها به استاندار گفتم آقا خرید و فروش رای در حال انجام است، وی به من گفت شما هم اگر می‌توانید این کار را انجام دهید زیرا موضوعی فراگیر است. گفتن این حرف آنهم از طرف یک مسئول بسیار بد است، این یعنی رسمیت بخشیدن به تخلفات پولی غیرقانونی در انتخاباتی که بسیار در سرنوشت مردم تاثیر گذاراست.
اولین پیام قانون شکنان به فرمانده جدید نیروی انتظامی
روز گذشته، دو رویداد رخ داد که به طرز معنی داری به همدیگر ارتباط دارند: از یک سو، «سردار حسین اشتری» کار خود را به عنوان فرمانده جدید نیروی انتظامی آغاز کرد و از سوی دیگر، در شهر شیراز، اوباش با حمله به علی مطهری، شیشه‌های خودروی وی را خرد کردند، با گاز فلفل باعث اختلال تنفسی‌اش شدند، به چشم او آسیب رساندند و عجیب‌تر اینکه او را به مدت سه ساعت در کلانتری «می‌دان گل سرخ شیراز» محاصره کردند! این ماجرا در اولین روز فرماندهی سردار اشتری را می‌توان پیام قدرت نمایی اوباش در برابر پلیس در «دوران جدید ناجا» دانست. در واقع، این اتفاق محکی است برای اقتدار نیروی انتظامی در پاسداشت قانون و امنیت شهروندان و در برابر گروه‌های قانون شکنی که به صورت باندی اداره می‌شوند.



کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*