اخبار عمومی
اعلام وصول 2
4902
تاریخ انتشار: 1394/02/25 17:17
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه استخدام ۵ هزار نفر در بدنه آموزش و پرورش کشور دقیقا منطبق بر نیاز صورت می‌گیرد، گفت: اختصاص سهمیه به سراسر کشور، بر اساس ضرورت و اولویت سنجی در نظر گرفته خواهد شد.

زمان استخدام آموزش و پرورش اعلام شد

به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی (شمانیوز): علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در نشست فرهنگیان استان سیستان و بلوچستان، در گفتگو با خبرنگار آموزش و پرورش باشگاه خبرنگاران گفت: تا یکماه دیگر شرایط استخدام روی سایت آموزش و پرورش قرار خواهد گرفت و فرزندان فرهنگیان در اولویت استخدام هستند.
در این مراسم، محمدمهدی گرگیج به نمایندگی از فرهنگیان پیشکسوت، زهرا مسعودی به نیابت از همکاران خواهر و احمد بختیاری به نیابت از همکاران برادر سخنانی در مورد مشکلات و خواسته‌های فرهنگیان ایراد کردند.
در پایان با حضور وزیر و استاندار و مدیرکل آموزش و پرورش استان از خانواده شهدای فرهنگی با اهدای لوح سپاس و هدایا تقدیر به عمل آمد.


 

اعلام سهمیه استان‌ها از استخدام ۵ هزار نیروی آموزش پرورش
به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر فانی در جلسه شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه وضعیت فعلی آموزش و پرورش آیینه تمام نمای آینده کشور است گفت: همه شاخص‌ها در حال حاضر نشان از ارتقای وضعیت آموزشی در کشور دارد.
وی افزود: با اجرای سند تحول نظام آموزشی کشور بعنوان نقشه راه آموزش و پرورش در برنامه ششم توسعه شاهد توسعه مسائل فرهنگی، استاندارد سازی و توسعه فضاهای آموزشی و محقق شدن طرح عدالت آموزشی در کشور خواهیم بود.
فانی با تاکید بر اینکه باید در رشته‌هایی که فراوانی بیشتری درهر منطقه دارد، پردیس فرهنگیان ایجاد شود، از پیگیری راه اندازی پردیس دانشگاه فرهنگیان ویژه خواهران و برادران در جنوب سیستان و بلوچستان خبر داد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه استخدام ۵ هزار نفر در بدنه آموزش و پرورش کشور دقیقا منطبق بر نیاز صورت می‌گیرد، گفت: اختصاص سهمیه به سراسر کشور، بر اساس ضرورت و اولویت سنجی در نظر گرفته خواهد شد.
فانی با اشاره به اینکه برای تامین بخشی از نیروهای انسانی، طرح پذیرش دانشجومعلم در حال انجام است، افزود: با توجه به شرایط خاص سیستان و بلوچستان، فرایند گزینش در این مرحله با سهولت بیشتری انجام خواهد شد.
وی افزود: ساخت مدارس شبانه روزی در سطح کشور برای دولت هزینه سنگینی دربر دارد که موجب می‌شود روند ساخت مدارس جدید با تامل بیشتری صورت گرفت.


 

احتصاص بیشترین سهمیه استخدامی آموزش و پرورش به سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، علی‌اصغر فانی امروز در جلسه شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان که با حضور مسئولان اجرایی این استان برگزار شد با تسلیت فرا رسیدن شهادت امام موسی کاظم (ع)، اظهار داشت: نقش معلمی در وجود مبارک پیامبر بزرگ اسلام (ص) عینیت یافته زیرا ایشان نمونه کامل یک معلم برای زدودن نا‌آگاهی‌ها از جامعه بوده است.
وی بیان کرد: آموزش و پرورش آیینه تمام‌نمای جامعه و آینده کشور است و هزینه کردن در آموزش و پرورش بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری‌ها محسوب می‌شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به افزایش رتبه‌های زیر ۱۰۰۰ کنکور در سیستان و بلوچستان، گفت: افزایش رتبه‌های کنکور و نیز ارتقاء دیگر شاخص‌ها در این منطقه از کشور نشان دهنده تلاش بی‌وقفه معلمان زحمتکش این خطه است که جای تقدیر و ستایش دارد.
فانی افزود: شوراهای آموزش و پرورش در این دولت بسیار فعال هستند به طوری که هر ماه یکبار این شورا‌ها تشکیل می‌شود و تشکیل این شوا‌ها حلقه همدلی و همزبانی دولت و ملت خواهد بود.
وی تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه که از سال ۹۵ اجرایی می‌شود، سند توسعه فرصتی خواهد بود برای آموزش و پرورش زیرا مورد حمایت و تاکید مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور است.
وزیر آموزش و پرورش گفت: عدالت آموزشی، کیفیت آموزشی، تربیت، توسعه و استاندارد سازی فضا‌ها و بسیاری از دیگر بخش‌ها در برنامه توسعه ششم در نظر گرفته شده است.
فانی خاطرنشان کرد: فضا و نیروی انسانی از محورهای اصلی در این استان است که باید به آن‌ها بیشتر توجه کرد در همین راستا برای بحث نیروی انسانی، ایجاد پردیس دانشگاه فرهنگیان را در جنوب استان خواهیم داشت و یکی از سیاست‌های آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید، پذیرش دانشجو معلم از بوم برای بوم بوده که اجرایی شده است.
وی در زمینه سهمیه استخدامی آموزش و پرورش نیز عنوان کرد: برای این منظور نیز بیشترین سهمیه استخدامی از بین ۵ هزار نفری که در نظر گرفته شده به استان سیستان و بلوچستان اختصاص خواهد یافت.
وزیر آموزش و پرورش همچنین افزود: در بحث استخدام نیرو بر حسب نیاز اولویت رشته و موقعیت جغرافیایی است لذا کف معدل و نمره در پذیرش نیرو بسیار حائز اهمیت خواهد بود تا بتوانیم عدالت آموزشی و توانمندی علمی دانش‌آموزان را مدنظر قرار داده و این مهم تحقق یابد.
فانی به پرداختی‌های معلمان اشاره کرد و گفت: تلاش ما این است تا پرداخت‌های بیشتری را برای معلمانی که شرایط سخت‌تری دارند، در نظر بگیریم در همین زمینه برای برقراری حق نوار مرزی حدود ۴۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده که از محل صرفه‌جویی و توزیع ساماندهی نیروی انسانی تامین شده است.
وی بیان کرد: در حدود ۴۰۶ هزار دانش‌آموز در سطح کشور در مدارس شبانه‌روزی تحصیل می‌کنند، در آموزش و پرورش با توجه به اینکه بودجه مدارس شبانه‌روزی و طرح روستا مرکزی در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ دو برابر شده اما به سبب هزینه سنگین اسکان، تغذیه و دیگر امکانات اولویت با توسعه طرح روستا مرکزی و سپس شبانه‌روزی‌ها است.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در مورد راه‌اندازی اردوگاه ملی دانش‌آموزی در این استان گفت: چنانچه در این مورد نمایندگان مجلس از طریق ماده ۱۸۰ و استانداری هم همکاری کنند، از محل اعتبارات عمرانی وزارتخانه، یک‌سوم اعتبار مورد نیاز تامین خواهد شد


 

وزیر آموزش و پرورش به قانون استخدام معلمان پیش‌دبستانی تمکین کند

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، سید شکرخدا موسوی نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی پیش از پایان نشست علنی صبخ امروز (چهارشنبه) پارلمان در تذکری شفاهی اظهار داشت: طبق تعالیم دینی اگر کسی فریاد مسلمانی را بشنود و به ندای او پاسخ ندهد مسلمان نیست، باید به داد وضعیت حقوقی و معیشتی معلمان کشور رسید چون هیچ تناسبی بین حقوق فرهنگیان با سایر کارمندان دولت وجود ندارد.
وی افزود: از رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و وزیر آموزش و پرورش درخواست دارم به وضعیت حقوقی معلمان زحمتکش در کشور توجه کنند، چرا که معلمان تنها حقوق خود را می‌خواهند.
موسوی در ادامه خطاب به علی لاریجانی رئیس مجلس گفت: اگر منتظرید که وزیر آموزش و پرورش کاری برای افزایش حقوق معلمان انجام دهد این آرزو به جایی نخواهد رسید.
نماینده اهواز در مجلس در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: معلمان برای اداره زندگی خود مجبورند شغل دوم و سوم داشته باشند، آیا سزاوار است معلمانی که بر اساس فرمایشات امام راحل شغل انبیاء را دارند، اینگونه زیر دست و پا له شوند؟ اسلام این بی‌عدالتی را قبول نمی‌کند.
وی همچنین با انتقاد از تفاوت حقوق معلمان با سایر ادارات دولتی، یادآور شد: معلمان کشور با حقوق ماهیانه یک میلیون تومان بازنشست می‌شوند، این در حالی است که بازنشستگان سایر ادارات در یک شهر با حقوق‌های ۴ الی ۶ میلیون تومانی بازنشسته می‌شوند.
موسوی خاطرنشان کرد: اگر طرحی برای ارتقای سطح معیشت فرهنگیان تدوین و اجرایی نشود، حتماً در پیشگاه خداوند در دنیا و آخرت پاسخگو خواهید بود، امروز معلمان در مقابل فرزندان خود شرمنده می‌شوند چون نمی‌توانند در زمان ازدواج به فرزندان خود کمک کنند.
این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: برای پیشرفت کشور باید به وضعیت معلمان توجه کرد، همچنین از وزیر آموزش و پرورش درخواست دارم به قانون مجلس مبنی بر استخدام معلمان پیش‌دبستانی تمکین کند.


 

 انتشار دستورالعمل استخدام آموزش و پرورش تا پایان اردیبهشت سال جاری

محمود مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص ماجرای استخدام ۵ هزار نفر در آموزش و پرورش و گذراندن دوره یک ساله در دانشگاه فرهنگیان، اظهار داشت: آموزش و پرورش برای استخدام در این وزارتخانه نیازمند ردیف استخدامی است که خوشبختانه این سهمیه از سوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری اختصاص داده شده است.
وی، گذراندن دوره یک‌ساله در دانشگاه فرهنگیان را از الزامات استخدام در آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: این ۵ هزار نفر با استفاده از ظرفیت ماده ۲۸ از دانشگاه‌های دیگر جذب می‌شوند که مسیر و مقدمات قانونی آن فراهم شده است و مشغول طراحی برنامه دوره یک ساله هستیم که دانشجویان باید این دوره را بگذرانند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اعلام این خبر که این برنامه یک‌ساله به زودی از سوی مراجع مربوطه به تصویب می‌رسد، تصریح کرد: علاقه‌مندان باید منتظر باشند تا از طریق وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل واجدین شرایط و کسانی که می‌توانند در آزمون استخدامی شرکت کنند، منتشر شود و ما هم آمادگی کامل داریم که اگر همه چیز خوب پیش برود از ابتدای شهریورماه اقدامات جهت جذب این تعداد کلید بخورد.
مهر محمدی در ادامه گفت: یک برنامه حدود ۱۱ ماهه پیش‌بینی شده است که به‌صورت پیوسته طراحی می‌شود؛ این دوره از شهریور ۹۴ شروع شده و در تابستان سال ۹۵ به اتمام می‌رسد و در مهرماه نیز اسامی وارد سیستم می‌شود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره رایگان یا هزینه‌دار بودن این دوره، مطرح کرد: این مسئله از جمله مواردی است که باید سیاست‌گذاری شود و بودجه دانشگاه برای این مورد پیش‌بینی نشده است لذا باید از منابع دولتی دیگری هزینه تربیت این افراد تأمین شود یا اینکه آموزش پرورش به شکل دیگری این بودجه را تأمین کند و یا تصویب کنند که این دوره با پرداخت هزینه‌ها توسط خود متقاضیان برگزار شود.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با تأکید بر اینکه هنوز مواد آموزشی این آزمون اعلام نشده است، اضافه کرد: وقتی مقام رسمی مانند روابط‌عمومی وزارت آموزش و پروش یا روابط عمومی دانشگاه این مسئله را اعلام می‌کنند متقاضیان باید به این منابع اعتماد کنند. در حال حاضر برنامه در مرحله طراحی قرار دارد و هنوز به تصویب نهایی نرسیده است لذا مواد آزمون هنوز اعلام نشده و اگر اخباری تا کنون مبنی بر وجود و اعلام این منابع شنیده می‌شود، کذب است و متقاضیان جهت اطمینان باید به منابعی چون معاونت آموزشی دانشگاه فرهنگیان یا مرکز نیروی انسانی مراجعه کنند.
وی از انتشار دستورالعمل مربوطه تا پایان اردیبهشت سال جاری خبری داد و خاطرنشان کرد: تکلیف واجدین شرایط و چگونگی شرکت در آزمون تا این مدت روشن می‌شود.


 

منابع آزمون استخدامی آموزش و پرورش هنوز منتشر نشده است

محمود مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص ماجرای استخدام ۵ هزار نفر در آموزش و پرورش و گذراندن دوره یک ساله در دانشگاه فرهنگیان، اظهار داشت: آموزش و پرورش برای استخدام در این وزارتخانه نیازمند ردیف استخدامی است که خوشبختانه این سهمیه از سوی معاونت راهبردی ریاست جمهوری اختصاص داده شده است.
وی، گذراندن دوره یک‌ساله در دانشگاه فرهنگیان را از الزامات استخدام در آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: این ۵ هزار نفر با استفاده از ظرفیت ماده ۲۸ از دانشگاه‌های دیگر جذب می‌شوند که مسیر و مقدمات قانونی آن فراهم شده است و مشغول طراحی برنامه دوره یک ساله هستیم که دانشجویان باید این دوره را بگذرانند.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اعلام این خبر که این برنامه یک‌ساله به زودی از سوی مراجع مربوطه به تصویب می‌رسد، تصریح کرد: علاقه‌مندان باید منتظر باشند تا از طریق وزارت آموزش و پرورش دستورالعمل واجدین شرایط و کسانی که می‌توانند در آزمون استخدامی شرکت کنند، منتشر شود و ما هم آمادگی کامل داریم که اگر همه چیز خوب پیش برود از ابتدای شهریورماه اقدامات جهت جذب این تعداد کلید بخورد.
مهر محمدی در ادامه گفت: یک برنامه حدود ۱۱ ماهه پیش‌بینی شده است که به‌صورت پیوسته طراحی می‌شود؛ این دوره از شهریور ۹۴ شروع شده و در تابستان سال ۹۵ به اتمام می‌رسد و در مهرماه نیز اسامی وارد سیستم می‌شود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس درباره رایگان یا هزینه‌دار بودن این دوره، مطرح کرد: این مسئله از جمله مواردی است که باید سیاست‌گذاری شود و بودجه دانشگاه برای این مورد پیش‌بینی نشده است لذا باید از منابع دولتی دیگری هزینه تربیت این افراد تأمین شود یا اینکه آموزش پرورش به شکل دیگری این بودجه را تأمین کند و یا تصویب کنند که این دوره با پرداخت هزینه‌ها توسط خود متقاضیان برگزار شود.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با تأکید بر اینکه هنوز مواد آموزشی این آزمون اعلام نشده است، اضافه کرد: وقتی مقام رسمی مانند روابط‌عمومی وزارت آموزش و پروش یا روابط عمومی دانشگاه این مسئله را اعلام می‌کنند متقاضیان باید به این منابع اعتماد کنند. در حال حاضر برنامه در مرحله طراحی قرار دارد و هنوز به تصویب نهایی نرسیده است لذا مواد آزمون هنوز اعلام نشده و اگر اخباری تا کنون مبنی بر وجود و اعلام این منابع شنیده می‌شود، کذب است و متقاضیان جهت اطمینان باید به منابعی چون معاونت آموزشی دانشگاه فرهنگیان یا مرکز نیروی انسانی مراجعه کنند.
وی از انتشار دستورالعمل مربوطه تا پایان اردیبهشت سال جاری خبری داد و خاطرنشان کرد: تکلیف واجدین شرایط و چگونگی شرکت در آزمون تا این مدت روشن می‌شود.


 

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش‌وپرورش در واکنش به صدور اطلاعیه استخدام

عبدالرسول عمادی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در پاسخ به این پرسش که اطلاعیه‌ای در خصوص برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش منعکس شده که از متقاضیان درخواست دارد برای ثبت نام در آزمون به آدرس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش از تاریخ ۲۰ اردیبهشت مراجعه کنند، ‌اظهار داشت: ‌ اطلاعیه‌ای که در این خصوص منعکس شده جعلی است.
وی افوزد: ‌ مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش هیچ اطلاعیه‌ای در رابطه با آزمون استخدامی صادر نکرده است. هنوز جزییات مربوط به آزمون استخدامی در حال تدوین است و باید سهمیه‌ها و امتیازات مربوطه از سوی آموزش و پرورش مشخص شود و پس از آن برای اجرا به ما ابلاغ خواهد شد.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: احتمالا این مرکز متولی برگزاری آزمون استخدامی باشد.
به گزارش تسنیم، ‌طی روزهای اخیر اطلاعیه‌ای در برخی سایت‌ها منعکس شده که از متقاضیان استخدام در آموزش و پرورش درخواست دارد تا برای ثبت نام به سایت مرکز سنجش آموزش و پرورش مراجعه کنند و در این اطلاعیه منابع آزمون استخدامی نیز مشخص شده است.


 

جداول آزمون استخدامی ۵ هزار نیروی آموزش و پرورش آماده شد

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، سید محمد بطحایی عصر امروز در جمع خبرنگاران در سمنان با اشاره به اینکه وزارت آموزش و پرورش امسال پنج هزار نیرو استخدام می‌کند اظهار داشت: آزمون استخدامی برای متقاضیان نیز امسال برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه این استخدام‌ها بر اساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان کشور صورت خواهد گرفت خاطرنشان کرد: بر اساس اساسنامه دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شدگان در این آزمون استخدامی باید دوره‌های مهارت آموزی حرفه معلمی را بگذرانند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه این دوره‌های حرفه آموزی یک ساله برگزار می‌شود بیان کرد: به این ترتیب این افراد، از مهر سال ۱۳۹۵ به بدنه آموزش و پرورش کشور اضافه می‌شوند.
بطحایی با بیان اینکه معلمان جدید الاستخدام از میان دانش آموختگان دارای مدرک کار‌شناسی و بالا‌تر گزینش خواهند شد گفت: گزینش این افراد بر اساس نیازهای استان‌ها و مناطق کشور انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، آموزگاران و معلمان حق التدریسی نیز باید باید در آزمون شرکت کنند و در صورت قرار گرفتن در شرایط برابر، اولویت استخدامی با این افراد است.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش از اختصاص ۴۸ هزار میلیارد ریال به اجرای طرح رتبه بندی معلمان در سال تحصیلی جاری و نیز سال تحصیلی آینده خبر داد.
بطحایی عنوان کرد: بیش از ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح در سال تحصیلی جاری در کشور پیش‌بینی شده است.
وی با اشاره به اعتبار درنظر گرفته شده برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان در سال تحصیلی آینده خاطرنشان کرد: برای سال تحصیلی آینده نیز بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال اعتبار به اجرای این طرح اختصاص می‌یابد.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات اقتصادی موجود در کشور و اثرات آن به اعتبارات دستگاه‌های دولتی، تخصیص این میزان اعتبار را از سوی دولت یازدهم برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان قابل تقدیر دانست.
بطحایی با اشاره به نحوه اجرای این طرح تصریح کرد: در طرح رتبه بندی معلمان افزایش حقوق معلمان در چهار طبقه بندی با لحاظ کردن توانمندی و مهارت‌های آموزشی و علمی معلمان در نظر گرفته شده است.
معاون وزارت آموزش و پروش با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته در این وزارتخانه برای پرداخت معوقات فرهنگیان و بازنشستگان آموزش و پرورش افزود: از امروز و فردا معوقات فرهنگیان و بازنشستگان آموزش‌وپرورش پرداخت می‌شود.


 

بیشترین نیاز آموزش و پرورش معلم مرد در مقطع ابتدایی و دبیر متوسطه است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما محمد بطحایی امروز در سمنان با یادآوری اخذ مجوز استخدام پیمانی پنج هزار معلم گفت: بیشترین نیاز آموزش و پرورش معلم مرد در مقطع ابتدایی و دبیر متوسطه است.
وی با بیان اینکه جدول نیازسنجی استان‌ها بر اساس نوع رشته، جنس و تعداد معلمان مورد نیاز در حال تدوین و نهایی شدن است افزود: پس از بررسی اعلام نیاز استان‌ها، آزمونی برای متقاضیان برگزار می‌شود و فارغ التحصیلان دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالا‌تر می‌توانند در این آزمون شرکت کنند.
بطحایی گفت: پدیرفته شدگان در این آزمون یک سال در دانشگاه فرهنگیان دوره مهارت آموزی و حرفه معلمی را طی می‌کنند و مهر ماه سال ۹۵ افرادی که این دوره را با موفقیت طی کنند وارد سازمان آموزش و پرورش می‌شوند.
وی اظهار امیدواری کرد: آزمون تعیین معلمان واجد شرایط طی کردن دوره حرفه‌ای دانشگاه فرهنگیان تا قبل از مهر ماه امسال برگزار شود.
وی با یادآوری اینکه مربیان پیش دبستانی بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دارای اولویت استخدام هستند افزود: این افراد هم باید در آزمون استخدامی شرکت کنند ولی در شرایط برابر با سایر متقاضیان، اولویت استخدام با آنهاست.
وی که برای شرکت در مراسم تجلیل از ۳۰ معلم، مخترع و مولف بر‌تر فرهنگی استان به سمنان آمده بود، در جمع معلمان گفت: دولت، امسال و سال آینده حدود پنج هزار میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرح رتبه بندی معلمان در نظر گرفته تا حقوق معلمان را بین ۱۵ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.
وی افزود: هدف دولت از اجرای این طرح کیفیت بخشی به آموزش هاست.


 

برگزاری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش در مرداد ماه

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ‌ علی اصغر فانی وزیر آموزش‌وپرورش در مراسم «سپاس معلم» که امروز در دبیرستان دخترانه شاهد فجر برگزار شد، در جمع خبرنگاران در خصوص تفاوت‌های میان طرح رتبه بندی فعلی با طرح قبلی اظهار داشت: طبق قانون مدیریت خدمات کشوری در طرح جدید رتبه‌بندی میزان فوق‌العاده شغل معلمان بیشتر از طرح قبلی است و مصوبه دولت را نیز دارد.
وی افزود: ‌در طرح جدید معلمان در چهار رتبه پایه، ارشد، خبره و عالی قرار می‌گیرند. هم‌اکنون انتقاداتی به طرح رتبه بندی مطرح می‌شود که این انتقادات بر اساس کتابچه‌ای است که در دولت قبل تهیه شده بود. هنوز شاخص‌های رتبه‌بندی مشخص نشده، اما کلیات شاخص‌ها براساس وظایف و شایستگی‌های معلمی تدوین خواهد شد.
وزیر آموزش‌وپرورش در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس نباید طرح رتبه‌بندی را تصویب کند، بیان کرد: با توجه به پتانسیل موجود در قانون مدیریت خدمات کشوری نیازی به قانون مجلس نیست.
وزیر آموزش‌وپرورش درخصوص استخدام در آموزش‌وپرورش گفت: ‌ با پیگیری‌های انجام شده مجوز استخدام ۵هزار نفر مطابق با ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان اخذ شد و امیدواریم تا حداکثر اواسط خردادماه دستورالعمل آن صادر شود. آزمون استخدامی نیز مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد.
وی درخصوص انتقال نیروهای مازاد آموزش‌وپرورش به سایر دستگاه‌ها عنوان کرد: فرآیند انتقال در هر دستگاهی از جمله آموزش و پرورش در صورت داشتن نیروی مازاد و طبق خواست دستگاه طرف مقابل و رضایت نیرو انجام می‌شود. این انتقال نیرو دارای مصوبه شورای عالی اداری است.
وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره بیمه طلایی فرهنگیان گفت: در حال حاضر چهار بسته متنوع بیمه برای فرهنگیان در نظر گرفته شده و به منظور نظرخواهی از آن‌ها به استان‌ها ابلاغ شده و بدین‌وسیله این امکان برای فرد فراهم شده که از میان این بسته‌ها انتخاب کند. بر این اساس نیمی از هزینه بیمه طلایی توسط دولت و مابقی توسط فرهنگیان تامین می‌شودبه گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ‌ علی اصغر فانی وزیر آموزش‌وپرورش در مراسم «سپاس معلم» که امروز در دبیرستان دخترانه شاهد فجر برگزار شد، در جمع خبرنگاران در خصوص تفاوت‌های میان طرح رتبه بندی فعلی با طرح قبلی اظهار داشت: طبق قانون مدیریت خدمات کشوری در طرح جدید رتبه‌بندی میزان فوق‌العاده شغل معلمان بیشتر از طرح قبلی است و مصوبه دولت را نیز دارد.
وی افزود: ‌در طرح جدید معلمان در چهار رتبه پایه، ارشد، خبره و عالی قرار می‌گیرند. هم‌اکنون انتقاداتی به طرح رتبه بندی مطرح می‌شود که این انتقادات بر اساس کتابچه‌ای است که در دولت قبل تهیه شده بود. هنوز شاخص‌های رتبه‌بندی مشخص نشده، اما کلیات شاخص‌ها براساس وظایف و شایستگی‌های معلمی تدوین خواهد شد. وزیر آموزش‌وپرورش در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس نباید طرح رتبه‌بندی را تصویب کند، بیان کرد: با توجه به پتانسیل موجود در قانون مدیریت خدمات کشوری نیازی به قانون مجلس نیست. وزیر آموزش‌وپرورش درخصوص استخدام در آموزش‌وپرورش گفت: ‌ با پیگیری‌های انجام شده مجوز استخدام ۵هزار نفر مطابق با ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان اخذ شد و امیدواریم تا حداکثر اواسط خردادماه دستورالعمل آن صادر شود. آزمون استخدامی نیز مردادماه سال جاری برگزار خواهد شد. وی درخصوص انتقال نیروهای مازاد آموزش‌وپرورش به سایر دستگاه‌ها عنوان کرد: فرآیند انتقال در هر دستگاهی از جمله آموزش و پرورش در صورت داشتن نیروی مازاد و طبق خواست دستگاه طرف مقابل و رضایت نیرو انجام می‌شود. این انتقال نیرو دارای مصوبه شورای عالی اداری است. وزیر آموزش و پرورش همچنین درباره بیمه طلایی فرهنگیان گفت: در حال حاضر چهار بسته متنوع بیمه برای فرهنگیان در نظر گرفته شده و به منظور نظرخواهی از آن‌ها به استان‌ها ابلاغ شده و بدین‌وسیله این امکان برای فرد فراهم شده که از میان این بسته‌ها انتخاب کند. بر این اساس نیمی از هزینه بیمه طلایی توسط دولت و مابقی توسط فرهنگیان تامین می‌شود.


 

ابلاغ دستورالعمل جذب فارغ‌التحصیلان کار‌شناسی و بالا‌تر

محمد فاضل در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: ‌ طبق ماده ۲۸ اساساسنامه دانشگاه فرهنگیان در تلاش برای جذب فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها در آموزش‌وپرورش هستیم و بدین منظور مجوز کتبی برگزاری آزمون استخدامی را از سازمان مدیریت دریافت کرده‌ایم.
وی افزود: ‌با توجه به تعداد سهمیه‌ای که برای استخدام در نظر گرفته شده، ‌دستورالعمل مربوطه تهیه شده است که در این دستورالعمل باید شرایط عمومی استخدام دولت رعایت شود واز جمله این شرایط داشتن مدرک تحصیلی کار‌شناسی و بالا‌تر است.
مشاور وزیر آموزش‌وپرورش و مدیرکل دفتر وزارتی عنوان کرد: ‌ جزییات رشته‌ها و گروه‌هایی که می‌توانند در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش شرکت کنند و نحوه انتخاب ومیزان بهره‌مندی مربیان پیش دبستانی از امتیازات در نظر گرفته شده در دستورالعمل ذکر شده است.
فاضل با اشاره به اینکه آزمون استخدامی در تابستان امسال برگزار خواهد شد، افزود: دستورالعمل مربوطه پس از هماهنگی با سازمان مدیریت و برنامه ریزی ابلاغ خواهد شد.
به گزارش تسنیم، نعمت الله موسی‌پور موسی‌پور معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان نیز درخصوص دوره‌های آموزشی ویژه افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش که دانشگاه فرهنگیان متولی آن است، ‌افزود: این تعداد نیرو از طریق آزمون جذب خواهند شد و باید مشخص شود که این آزمون چگونه، در چه‌تاریخی و با چه‌محتوایی برگزار خواهد شد؟ آیا آزمون صرفاً کتبی باشد یا مصاحبه نیز داشته باشیم، هم‌اکنون در حال بررسی این مراحل هستیم و شرایط برگزاری آزمون هنوز کاملاً مشخص نیست. پیشنهادهایی از سوی دانشگاه فرهنگیان مطرح شده است که باید در مراجع سیاست‌گذاری تصویب شود.
دوره آموزشی متقاضیان جذب در دانشگاه فرهنگیان باید تا ۱۵ مرداد برگزار شود
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: ‌ زمان برگزاری آزمون استخدامی هنوز به‌طور دقیق مشخص نیست. زمان برگزاری دوره آموزشی نیز بر اساس تدارکات اولیه به این صورت است که ۶ هفته قبل از شروع مدارس باید دوره آموزشی آغاز شود چرا که این افراد باید کار عملیاتی را در مدارس طی کنند و وقتی وارد مدارس می‌شوند باید پیش‌نیاز آموزشی لازم را کسب کرده باشند بنابراین این دوره لزوماً باید تا ۱۵ مرداد اجرایی شود و اگر با تأخیر همراه باشد دوره کارآموزی این افرد که باید یک‌ساله باشد ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.
رشته‌های مورد نیاز در آزمون استخدامی آموزش و پرورش
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این پرسش که رشته‌های آزمون استخدامی آموزش و پرورش چیست، گفت: نیاز‌ها توسط مرکز نیروی انسانی آموزش‌ و پرورش مشخص شده، همچنین محل‌هایی که به این رشته‌ها نیاز دارند نیز مشخص شده است اما هنوز در مراجع سیاست‌گذاری به تصویب نرسیده و نهایی نشده است.
موسی‌پور اظهار داشت: ‌ رشته‌های فنی در این آزمون مورد نیاز است. یکی از سیاست‌ها که باید به تصویب برسد این است که آیا این دوره متمرکز بر آموزش تعلیم و تربیت است یا مبتنی بر آموزش بین‌رشته‌ای است، اگر مبتنی بر آموزش است که ما معتقدیم، تفاوتی ندارد افراد در چه رشته‌هایی هستند، یعنی اگر فارغ‌التحصیل رشته فنی و حرفه‌ای، علوم پایه یا علوم انسانی باشند، آموزش‌ها را هر دانشگاهی از جمله دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی می‌تواند عرضه کند.
وی افزود: اگر قرار باشد دوره آموزشی به‌صورت تخصصی یا آمیخته باشد در چنین شرایطی تقسیم کار خواهیم داشت و دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی آموزش‌های لازم را برای برخی رشته‌ها و دانشگاه فرهنگیان نیز آموزش‌های لازم را برای رشته‌های دیگر خواهد داشت.


 

حق التدریسی‌ها برای استخدام باید در آزمون شرکت کنند

به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، علی اصغر فانی در برنامه زنده نگاه یک شنبه شب در خصوص نامگذاری روز شهادت استاد مطهری به نام روز معلم گفت: استاد مطهری معلم بزرگ انقلاب بود و این نامگذاری رسالت سنگینی را بر دوش آموزش و پرورش و همه معلمان قرار می‌دهد.
وی با بیان برخی فرمایشات امام خمینی در خصوص جایگاه معلمی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۳ و نیم میلیون دانش آموز و ۲۷ میلیون پدر و مادر و در جمع ۴۰ میلیون نفر با احتساب اطرافیان دانش آموزان در ارتباط با وزارت آموزش و پرورش هستند.
فانی آموزش و پرورش را بزرگ‌ترین فصل مشترک حاکمیت و ملت برشمرد و گفت: به همین خاطر کوچک‌ترین تصمیماتی که در وزارت آموزش و پرورش گرفته می‌شود همه جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بر اساس تحقیقات صورت گرفته معلمان بالا‌ترین گروه مرجع را در جامعه تشکیل می‌دهند افزود: نقش کلیدی معلم می‌تواند نوید بخش اثرگذاری هر چه بیشتر این قشر در آینده جامعه ما باشد.
فانی در پاسخ به سؤالی در خصوص مطالبات معلمان با بیان اینکه در مجموع این مطالبات دو قسم است گفت: در قسمت اول به موجب قوانین موجود یک سری طلب‌ها و مطالباتی از آموزش و پرورش دارند که برخی از ان‌ها پرداخت نشده است مانند حق التدریس دی، بهمن و اسفند سال گذشته.
وی افزود: در قسمت دوم مطالبات مقایسه دیگری است که فرهنگیان با سایر کارکنان دولت در بعضی از وزارتخانه‌ها و نهاد‌ها انجام می‌دهند که احساس تبعیض در دریافتی‌هایشان می‌کنند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: درباره قسمت اول مطالبات معلمان اقدامات خوبی انجام داده‌ایم و تا آخر هفته معلم باوجود مشکلات مالی، بخش عمده مطالبات نوع اول پرداخت می‌شود.
فانی افزود: در خصوص قسمت دوم مطالبات معلمان باید بگویم این تبعیض‌ها بحثی نیست که در یکی دو سال اخیر اتفاق افتاده باشد و شاید قدمت ۷۰ ساله دارد و تلاش دولت یازدهم در این جهت است که به تدریج این تبعیض‌ها کم شود.
وی گفت: همکاران ما هم انتظار ندارند که در مدت کوتاه همه این تبعیض‌ها برداشته شود اما در دولت گامهایی برداشته‌ایم.
فانی در پاسخ به اینکه چرا معوقات حق التدریسی‌ها پرداخت نشده است؟ افزود: جلسه‌ای را با سازمان مدیریت داشتیم و مقرر شد مطالبات حق التدریسهای دی، بهمن و اسفند پرداخت شود و در این باره تخصیص اعتبار صورت گرفته و فردا یکشنبه قرار است به استان‌ها ابلاغ شود.
وزیر آموزش و پرورش مشکلات اعتباری را علت اصلی پرداخت نشدن حق التدریس معلمان برشمرد و گفت: در سال ۹۳ زمانی که حقوق بهمن را پرداخت کردیم صد درصد اعتبارات آموزش و پرور ش اختصاص یافت و برای اسفند اعتباری نداشتیم و با تلاشی که انجام شد توانستیم حقوق اسفند را نیز پرداخت کنیم و از بخشی از مطالبات جا ماندیم.
فانی افزود: حق الزحمه نظارت بر امتحانات و بخشی از پاداش پایان خدمت و چند مورد دیگر از مطالبات معلمان تا پایان هفته معلم پرداخت می‌شود.
وی درخصوص نظام هماهنگ پرداخت گفت: این نظام در قالب قانون مدیریت خدمات کشوری انجام می‌شود و برای همه کارکنان دولت متناسب با این قانون باید احکام صادر شود و پرداخت‌ها صورت گیرد.
فانی افزود: در بعضی دستگاه‌ها، پرداختهایی در فیشهای حقوقی داریم که در آموزش و پرورش نداریم و ما پیگیری کردیم تا بخشی از این پرداخت‌ها صورت گیرد که این امر در حال پیگیری و انجام است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در دولت یازدهم تاکنون دو سال بودجه ریزی صورت گرفته است گفت: در سال ۹۳ اعتبار دولت برای آموزش و پرورش نسبت به سال ۹۲ بیست و شش درصد رشد نشان می‌دهد در حالیکه کل بودجه دولت ۱۱ درصد رشد داشته است.
رشد بیش از ۲۳ درصدی اعتبارات آموزش و پرورش
فانی همچنین افزود: در سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ اعتبارات آموزش و پرورش بیش از ۲۳ درصد رشد داشت در حالیکه کل رشد بودجه دولت یازده و نیم درصد بوده است.
وی گفت: این رشد بودجه‌ای آموزش و پرورش نشان ازتوجه دولت به این وزارتخانه است اما باز هم با توجه به حجم نیازهای آموزش و پرورش کفایت نمی‌کند و تلاشهایی در حال انجام است از جمله رتبه بندی معلمان.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که چرا ضریب شغلی در دو سال اخیر برای معلمان اجرا نشده است گفت: با صرفه جویی‌هایی که در سایر هزینه‌ها در سال ۹۳ انجام دادیم موفق شدیم این ضریب را برای ۳۳۰ هزار همکار دوره ابتدایی اعمال کنیم و از ابتدای سال ۹۴ نیز برای سایر همکاران این ضریب را به صورت یکسال اعمال کردیم.
علی اصغر فانی افزود: در گامهای بعدی به سمت اعمال قانون خدمات کشوری می‌رویم زیرا با توجه به اعتباراتمان باید طوری برنامه ریزی کنیم که با کسری اعتبار مواجه نشویم.
فانی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی نظام هماهنگ را بطور کامل اجرا می‌کنیدگفت: با بند ۵ ماده ۶۸ قانون خدمات کشوری فاصله زیادی نداریم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: پارسال با ساماندهی نیروی انسانی، در اعتبارات صرفه جویی کردیم و از محل آن برای همکاران دوره ابتدایی و امسال هم برای دوره‌های راهنمایی و متوسطه اعمال می‌کنیم.
وی درباره صندوق ذخیره فرهنگیان نیز گفت: این صندوق برای معلمان عضو صندوق، سرمایه گذاری می‌کند.
فانی ادامه داد: این صندوق در یک سال اخیر بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان برای فرهنگیان سود داشته که به حساب فرهنگیان منظور شده است و این سرمایه برای آن‌ها باقی خواهد ماند.
وی گفت: هر سال سرمایه فرهنگیان را در این صندوق اعلام می‌کنیم و هر کدام از فرهنگیان که بخواهند می‌توانند سرمایه خود را از این صندوق خارج و دریافت کنند و اگر هم بخواهند سرمایه آن‌ها برای سرمایه گذاریهای بعدی باقی می‌ماند.
فانی با اشاره به اینکه کسانی که بازنشسته می‌شوند می‌توانند کل سرمایه خود را از این صندوق دریافت کنند افزود: برای نخستین بار عده‌ای از بازنشستگان دوباره عضو این صندوق شدند زیرا احساس کردند این صندوق برای آن‌ها سوددهی دارد و عده‌ای از همکاران فرهنگی نیز اصل سرمایه خود و سود آنرا از این صندوق دریافت کردند.
وزیر آموزش و پرورش درباره بیمه طلایی فرهنگیان نیز گفت: هر هزینه‌ای که برای بیمه فرهنگیان پرداخت می‌شود نیمی از آنرا همکار فرهنگی و نیمی را دولت پرداخت می‌کند.
فانی افزود: تا کنون یک نوع بیمه داشتیم اما پیشنهاد ما این است که ۴ بسته بیمه‌ای را ارائه کنیم تا همکار فرهنگی هر کدام را خواست انتخاب کند.
وی ادامه داد: تنوع این چهار بسته، همکاران را به ایده آل‌هایشان نزدیک می‌کند زیرا آن‌ها می‌توانند بر اساس نیاز خود یکی از این بسته‌ها را انتخاب کنند.
فانی گفت: با شرکتهای بیمه گذار در این زمینه در حال مذاکره هستیم و تا آخر اردیبهشت، این چهار بسته، نهایی و ابلاغ می‌شود.
وی افزود: با توجه به تجربیات، سقفهای بیمه‌ای در این چهار بسته بگونه‌ای انتخاب شده است که با توجه به واقعیت‌ها باشد و اجحافی به کسی نشود.
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از سخنان خود درباره طرح رتبه بندی معلمان گفت: اقدام خوبی که دولت در سال ۹۳ انجام داد تصویب رتبه بندی معلمان در آخرین جلسه هیئت دولت یعنی در ۲۷ اسفند ۹۳ بود که در قالب قانون مدیریت خدمات کشوری به تصویب رسید و در امسال اجرایی می‌شود.
فانی افزود: بسیاری از انتقاداتی که نسبت به طرح رتبه بندی معلمان می‌شود متأثر از کتابچه‌ای است که در این زمینه در دولت قبل منتشر شد.
وی تأکید کرد: رتبه بندی کنونی هیچ ارتباطی به این کتابچه ندارد بلکه شاخصهای کنونی رتبه بندی معلمان باید منبعث از وظیفه معلمی در آموزش و پرورش باشد نه وظیفه استادان دانشگاه مانند داشتن مقاله ISI.
فانی با بیان اینکه رتبه بندی معلمان را بر اساس وظایف معلمی و شایستگیهای آنان در نظر می‌گیریم گفت: به همه فرهنگیان، معلمان و دست اندرکاران تعلیم و تربیت فراخوان دادیم تا شاخصهای مورد نظر خود در زمینه رتبه بندی را ارائه کنند که تاکنون بیش از یازده هزار نفر شاخصهایی را پیشنهاد دادند که در اختیار کارگروه مربوط قرار گرفت و امیدواریم تا اواسط خرداد این شاخص‌ها را جمع بندی کنیم و در سازمان مدیریت به تصویب برسانیم.
وی افزود: لازمه رتبه بندی، تأیید صلاحیت‌های حرفه‌ای و لازمه تأیید این صلاحیت‌ها، تدوین شاخصهاست که اکنون در مرحله تدوین این شاخص‌ها هستیم.
مجری پرسید: افزایش حقوق و دستمزد معلمان در رتبه بندی برای آموزش و پرورش بار مالی دارد در حالیکه عنوان می‌شود این موضوع در بودجه سال ۹۴ دیده نشده است، چگونه اعتبار لازم را فراهم می‌کنید؟
وزیر آموزش و پرورش پاسخ داد: در بودجه ۹۴ دیده نشده است اما هیئت دولت در ۲۷ اسفند سال ۹۳ مبلغ ۱۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرایی شدن طرح رتبه بندی معلمان در سال ۹۴ در نظر گرفت که این رقم از طریق کسر تخصیصهای دیگر دستگاه‌ها تأمین خواهد شد.
فانی افزود: اعتبار پیش بینی شده برای آموزش و پرورش در لایحه بودجه سال ۹۴، بیست و چهار هزار میلیارد تومان بود که مجلس شورای اسلامی حدود پنج هزار میلیارد تومان به این رقم اضافه کرد.
وی ادامه داد: هیئت دولت نیز در آخرین جلسه خود در سال ۹۳ مصوب کرد ۱۳۵۰ میلیارد تومان به آموزش و پرورش در سال ۹۴ اختصاص داده شود.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در مجموع اعتبارات بالقوه آموزش و پرورش در سال ۹۴ بیش از سی هزار میلیارد تومان است که این رقم در مقایسه با پارسال ۵۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه از برگزاری آزمون جذب معلم در تابستان امسال خبر داد و گفت: فرزندان فرهنگیان و معلمان پیش دبستانی با توجه به رشته‌های مورد نیاز در اولویت قرار دارند.
علی اصغر فانی اظهار داشت: آرزو می‌کنم روزی فرا برسد که برای همیشه مشکلات فرهنگیان حل شود اما باید تصدیق کنیم که امکانات کشور محدود است.
وی گفت: بودجه آموزش و پرورش از ۲۱ هزار میلیارد تومان به ۳۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که از رشد ۴۷ تا ۴۸ درصدی برخوردار است و این نشان از عنایت دولت به آموزش و پرورش است هر چند باید بیشتر شود.
فانی در پاسخ به این سؤال که آیا رتبه بندی معلمان از اول مهر ۹۴ اجرایی می‌شود افزود: بله؛ به مجرد تصویب شاخص‌ها، نظام رتبه بندی تصویب و بعد به بررسی پرونده همکارانمان خواهیم پرداخت که دو سه ماهی طول می‌کشد و بعد از آن نظام رتبه بندی اجرایی خواهد شد.
وی در خصوص معلمانی که تا پیش از اول مهر ۹۴ بازنشسته می‌شوند گفت: مصوبه دولت از اول مهر ۹۴ است و در حال بررسی موضوع آنهایی هستیم که قبل از آن بازنشسته می‌شوند تا مشکل این بخش هم حل شود.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در مجموع ما با کمبود نیروی انسانی مواجه نیستیم اما این نیروی انسانی خوب توزیع نشده است افزود: آموزش و پرورش باید برنامه ریزی میان مدت برای ایجاد توازن در نیروی انسانی خود ایجاد کند که سه عامل جنسیت، رشته تخصصی و جایگاه جغرافیایی در این برنامه ریزی مؤثر است.
فانی گفت: بعنوان مثال ۸۱ درصد معلمان در شهر تهران خانم‌ها و ۱۱ درصد آقایان هستند در حالیکه ۵۱ درصد دانش آموزان این شهر پسران و ۴۹ درصد دختران هستند.
وی افزود: ساماندهی نیروی انسانی را از سال گذشته شروع کردیم که بر اساس آن تورم و کمبود نیروی انسانی با توجه به سه عامل یاد شده تا ۵ سال دیگر ساماندهی می‌شود.
فانی گفت: در حال حاضر نیروهایی را که بازنشسته می‌شوند یا پذیرش دانشگاه فرهنگیان داریم، در جاهایی استخدام می‌کنیم که نیاز داریم و این مشکل نقل و انتقالات را نیز کاهش می‌دهد.
وی بیشترین مشکل کمبود نیروی انسانی را دوره ابتدایی بویژه ششم ابتدایی برشمرد و افزود: علت آن است که سه سال پیش خیلی عجولانه پایه ششم اضافه شد در حالیکه در‌‌ همان سال ۴۸ هزار نیروی انسانی برای این پایه نیاز بود که آماده نشده بود و از دوره‌های دیگر و از رشته‌های غیرتخصصی استفاده شد و این موضوع در گزارشهای مختلف نیز آمده است.
وزیر آموزش و پرورش در خصوص برگزاری آزمون استخدامی گفت: طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، دو روش برای تأمین نیروی انسانی آموزش و پرورش پیش بینی شده که یکی از آن‌ها کنکور سراسری است.
فانی افزود: بر اساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان ما می‌توانیم از بین لیسانسیه‌ها و فوق لیسانسیه‌ها از طریق آزمون پذیرش و گزینش داشته باشیم و پس از یک سال دوره در دانشگاه فرهنگیان آن‌ها را به استخدام درآوریم.
وی با بیان اینکه اولین بار می‌خواهیم ماده ۲۸ را اجرا کنیم گفت: یک هفته‌ای است که کتباً از سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور مجوز برگزاری آزمون را دریافت کرده‌ایم و باید هماهنگی‌ها با سازمان سنجش انجام شود که به احتمال زیاد در تابستان امسال این آزمون برگزار می‌شود.
حق التدریسی‌ها باید در آزمون شرکت کنند
فانی درباره نحوه استخدام نیروهای حق التدریسی نیز اظهار داشت: حق التدریسی‌ها هم باید در این آزمون شرکت کنند.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه به موضوع دانشگاه فرهنگیان پرداخت و با توجه به دو رسالت اصلی این دانشگاه یعنی تربیت معلم و بهسازی نیروی انسانی گفت: ما در حال حاضر یک میلیون همکار فرهنگی داریم که با توجه به تحولاتی که در کتابهای درسی ایجاد می‌شود نیازمند به روز رسانی اطلاعاتشان هستند که این مهم بر عهده دانشگاه فرهنگیان است.
فانی با بیان اینکه ما بر اساس نیاز دانشگاه فرهنگیان پذیرش می‌کنیم افزود: در سال اول این دانشگاه ۲۵ هزار نفر و در سال دوم ۱۷ هزار نفر و در سال سوم ۱۲ هزار نفر پذیرش داشتیم.
وی در خصوص اینکه چرا هنوز پس از گذشت ۱۶ و نیم ماه دانشگاه فرهنگیان با سرپرست اداره می‌شود؟ گفت: منتظریم در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گیرد.
فانی افزود: چند ماه است که موضوع بررسی صلاحیت‌ها در دستور کار قرار نگرفته و امیداریم در اولین فرصت بررسی صلاحیت برخی رؤسای دانشگاه‌ها بویژه دانشگاه فرهنگیان به جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی بیاید.
وی گفت: من یکبار از شورای عالی انقلاب فرهنگی بخاطر حضور نداشتنم درخواست تعویق بررسی صلاحیت رئیس دانشگاه فرهنگیان را داشتم.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در خصوص جذب هیئت علمی در دانشگاهی که با سرپرستی اداره می‌شود افزود: هیچ مشکلی ندارد چرا که مصوبه هیئت امنا را دارد.
فانی در خصوص نقشه راه اجرای سند تحول راهبردی آموزش و پرورش و اینکه چرا هنوز اجرایی نشده است گفت: در ۱۷ اردیبهشت ۹۳ در دیدار معلمان نمونه سراسر کشور با مقام معظم رهبری، ایشان یکی از مطالباتشان را تدوین نقشه راه اجرای سند تحول برشمردند که این نقشه آماده شده است.
وی افزود: ما در عین حال که در سال ۹۳ بدنبال تدوین نقشه راه بودیم از ۱۳۱ راهکار سند تحول به ۴۰ راهکارش ورود پیدا کردیم.
فانی گفت: بعضی از راهکار‌ها نیاز به پیش نیاز نداشت به همین خاطر ما ۴۰ راهکار را در قالب ۹۹ برنامه اجرای سند تحول در سال ۹۳ آغاز کردیم.
وی افزود: در جلسه فوق العاده‌ای که به زودی شورای عالی آموزش و پرورش برگزار می‌کند نقشه راه اجرای سند تحول راهبردی این وزارتخانه را تصویب می‌کنیم و این امر حتماً تا پیش از سال تحصیلی جدید خواهد بود.
وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: در سال گذشته ۲۵ هزار نفر همکار فرهنگی ما بازنشسته شدند و ۱۸۰ هزار دانش آموز نیز به دانش آموزان اضافه شد که این تعداد، حدود ۱۵ هزار نیروی انسانی نیاز داشت و با توجه به ۲۵ هزار بازنشسته ما کسری ۴۰ هزار نفری داشتیم.
فانی با بیان اینکه اولین سری فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان مهر ۹۵ وارد بدنه آموزش و پرورش می‌شوند افزود: ما در مواجهه با کمبود نیروی انسانی دو کار انجام دادیم یکی‌ افزایش بهره وری و ساماندهی نیروی انسانی با جابجایی نیروهای موجود و دیگری بسته حمایتی بود.
وی گفت: ما سال ۹۳ حدود ۴۰ هزار صندلی خالی مدارس غیردولتی را در اختیار گرفتیم و دانش آموزان را با هزینه دولت به این مدارس فرستادیم.
وزیر آموزش و پرورش افزود: در بعضی از رسانه‌ها حرفهایی زدند که واقعیت نداشت چرا که یک نفر از این ۴۰ هزار دانش آموز، یک ریال پرداختی نداشتند و این میزان هزینه، یک سوم هزینه‌ای بود که برای دانش آموزان در مدارس دولتی داریم.
فانی از استمرار این سیاست در سال ۹۴ خبر داد و گفت: بهترین عامل انتقال دانش آموز به مدارس غیردولتی نیز محل سکونت دانش آموزان بوده است.
برخورد با تخلفات مدارس غیرانتفاعی تا لغو مجوز
وی کار دوم انجام شده در سال ۹۳ را به مشارکت گذاشتن فضای آموزشی برشمرد و افزود: حدود هزار مدرسه دولتی را با مؤسسات غیردولتی به مشارکت گذاشتیم که این مؤسسات باید معلم و مدیر مدرسه را تأمین کنند و از این طریق ۱۴۰ هزار دانش آموز را به این مدارس فرستادیم.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که نحوه نظارت این وزارتخانه بر دریافت شهریه از سوی مدارس غیر انتفاعی چگونه است؟ گفت: در هر استان شورای نظارت بر مدارس غیر دولتی داریم و وزارت آموزش و پرورش شورای مرکزی نظارت هم دارد که بر عملکرد مدارس غیر دولتی نظارت می‌کند.
علی اصغر فانی افزود: تخلفات موسسات و دست اندرکاران مدارس غیرانتفاعی بررسی و متناسب با تخلفات با آن‌ها برخورد می‌شود و حتی تا لغو مجوز آنان نیز پیش می‌رود.
وی درباره اقدامات پرورشی هم گفت: معاونت پرورش در این باره فعالیت‌های گوناگونی دارد از جمله اینکه دفتری به عنوان دفتر فعالیت‌های فرهنگی و هنری داریم که فعالیت‌های مختلفی از جمله مسابقات فرهنگی را برگزار می‌کند.
فانی افزود: دفتر دیگری هم در زمینه عترت، قرآن و نماز فعالیت می‌کند و سازمان دانش آموزی هم فعالیت‌های مربوط به شوراهای آموزشی و مجلس دانش آموزی و پرسش مهر رئیس جمهور از دانش آموزان را پیگیری می‌کند.
وی گفت: دفتر مشاوره هم موضوع مشاوره‌های دانش آموزی را پیگیری می‌کند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: اعتباراتی را که وزارت آموزش و پرورش در معاونت پرورشی در سال ۹۳ هزینه کرد بیش از ده برابر اعتباراتی است که در سال ۹۲ در همین زمینه هزینه شد.
فانی ادامه داد: این موضوع نشان می‌دهد دولت به حوزه پرورشی توجه خاصی دارد.
وی گفت: در سال ۹۳ حدود ۶۰۰ هزار دانش آموز به اردوهای راهیان نور اعزام شدند که این رقم در مقایسه با سال پیش از آن دو برابر بود.
فانی با بیان اینکه اردوهای راهیان نور در سال ۹۳ بدون حادثه بود افزود: دانش آموزان در هزینه اردوهای راهیان نور با علاقه مشارکت کردند.


 

 ۵ هزار نیرو به زودی در آموزش و پرورش استخدام می‌شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما وزیر آموزش و پرورش در شهرستان اقلید با اشاره به ضرورت ساماندهی نیروی انسانی در آموزش و پرورش گفت: از طریق مادهٔ ۲۸ اساس نامه دانشگاه فرهنگیان، مجوز استخدام ۵ هزار نیروی انسانی بالای لیسانس با الویت دهی به فرزندان فرهنگیان و مربیان پیش دبستانی صادر شده و به زودی ابلاغ می‌شود.
وی افزود: با توجه به رشته‌ها و نیاز در مناطق مختلف، پذیرش نیرو با رویکرد استخدام بومی انجام خواهد شد.
دکتر فانی گفت: در اجرای این طرح پذیرفته شدگان یک سال باید در دانشگاه فرهنگیان درس‌های مربوطه را آموزش دیده و در پایان گواهینامه‌ای مبنی بر صلاحیت استخدام در آموزش و پرورش از دانشگاه فرهنگیان دریافت می‌کنند.
وزیر آموزش و پرورش کشور این قول را نیز به پذیر فته شدگان در این آزمون داد که بلافاصله پس از دریافت گواهینامه استخدام شوند.
وی با اشاره به افزایش حقوق ۱۴ درصدی و افزایش ضریب فوق العاده شغل نیز گفت: رفع تبعیض دریافتی معلمان با سایر کارکنان دولت یکی از دغدغه‌های دولت است و دولت همه تلاش خود را در راستای تحقق آن انجام می‌دهد.
 


 

مجوز استخدام پنج هزار نفر در آموزش و پرورش صادر شد

وزیر آموزش و پرورش گفت: پس از پیگیری‌های شش ماهه این وزارتخانه، روز گذشته (دوشنبه) مجوز استخدام پنج هزار نیروی انسانی در آموزش و پرورش توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی به صورت کتبی اعلام شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از ایرنا، علی اصغر فانی روز سه شنبه در گردهمایی بزرگ فرهنگیان شهرستان رزن استان همدان افزود: طبق دستورالعمل‌های موجود، فرزندان فرهنگیان در اولویت استخدام قرار دارند و این اقدامی بود که فرهنگیان سال‌ها متقاضی آن بودند که در این دولت محقق شد.
وی ادامه داد: مربیان پیش دبستانی که در سال‌های گذشته در آموزش و پرورش خدمت می‌کردند نیز در اولویت استخدام قرار دارند.
افراد دارای لیسانس در دانشگاه فرهنگیان پذیرش می‌شوند
وزیر آموزش و پرورش همچنین گفت: براساس ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان، این دانشگاه می‌تواند علاوه بر پذیرش دانشجو از طریق کنکور سراسری، از بین افراد دارای لیسانس نیز با برگزاری آزمون دانشجو پذیرش کند.
فانی اضافه کرد: پذیرفته شدگان در یک دوره یک ساله تربیت معلمی، مهارت‌های لازم را کسب می‌کنند و سپس به استخدام آموزش و پرورش درمی آیند و این امر برای اولین بار انجام شده است.
بودجه آموزش و پرورش در سال جاری ۲۳ درصد افزایش یافت
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه بودجه این وزارتخانه در سال ۹۴ نسبت به بودجه مصوب سال گذشته ۲۳ درصد رشد داشته است، گفت: این درحالیست که بودجه دولت در سالجاری ۱۱. ۵ تا ۱۲ درصد رشد داشته است.
فانی ادامه داد: این افزایش اعتبار آموزش و پرورش نشان می‌دهد که دولت تدبیر و امید در حد مقدورات خود به آموزش و پرورش توجه بیشتری دارد.
وی یادآور شد: در سال ۹۳ نیز دولت تدبیر و امید، بودجه وزارت آموزش و پرورش را نسبت به بودجه مصوب سال ۹۲، ۲۶ درصد افزایش داد.
 طرح رتبه بندی معلمان در اواخر سال گذشته به تصویب رسید
فانی با بیان اینکه در اواخر سال ۹۳ طرح رتبه بندی معلمان در هیات وزیران به تصویب رسیده است، گفت: رتبه بندی معلمان با هدف افزایش شایستگی‌ها و مهارت‌های معلمان و افزایش انگیزه در آنان اجرایی می‌شود.
وی بیان کرد: اجرای طرح رتبه بندی معلمان در سال جاری ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بار مالی برای دولت به همراه دارد و اجرای این طرح در سال ۹۵ نیز ۳۵ میلیارد ریال بار مالی در بر خواهد داشت که این اعتبار در لایحه بودجه ۹۵ پیش بینی می‌شود.
وی اجرای طرح رتبه بندی معلمان را گامی برای ارتقای معیشتی معلمان، افزایش انگیزه و ارتقای حرفه‌ای آنان دانست.
فانی اضافه کرد: شاخصه‌های رتبه بندی معلمان برگرفته از وظایف معلمی است که از طریق سایت وزارت آموزش و پرورش از معلمان درخواست شده که شاخص‌های مورد نظر خود را اعلام کنند.


 

 احتساب امتیاز معلمان در سالجاری
وزیر آموزش و پرورش گفت: امسال در لایحه مدیریت خدمات کشوری نحوه احتساب امتیاز معلمان که تا سال گذشته ۸۰۰ امتیاز بود به ۱۳۰۰ امتیاز افزایش یافت و این امر به همراه افزایش ۱۴ درصدی حقوق معلمان که به تصویب دولت رسیده است در احکام سال جاری فرهنگیان لحاظ می‌شود.
وی بیان کرد: اگر چه این اقدام تفاوت بین پرداختی معلمان و سایر کارکنان دولت را به طور کامل از بین نمی‌برد اما در راستای تحقق خواسته معلمان انجام شده است.
فانی رویکرد اصلی وزارت آموزش و پرورش را برای ارتقای کیفیت آموزشی با توجه به سند تحول نظام آموزشی مصوب سال قبل عنوان کرد و گفت: سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، مبنای برنامه ششم توسعه در بخش آموزش و پرورش است.
وی اضافه کرد: دولت برحسب توانمندی‌های خود در ابعاد اقتصادی، بودجه‌ای و مالی، اولویت آموزش و پرورش را در برنامه‌های خود لحاظ می‌کند.
افزایش فوق العاده شغل معلمان ابتدایی
وزیر آموزش و پرورش همچنین بیان کرد: این وزارتخانه با ساماندهی نیروی انسانی توانست در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال صرفه جویی کند که از این محل اعتبار لازم برای افزایش فوق العاده شغل ۳۰۰ هزار معلم دوره ابتدایی محقق شد.
فانی ادامه داد: صرفه جویی در آموزش و پرورش را باید یک فرصت تلقی کرد و نه یک تهدید چرا که با این صرفه جویی آموزش و پرورش توانسته است هزینه‌های دیگر خود را تامین کند و این صرفه جویی به خزانه دولت برگشت داده نشده است.
وی اضافه کرد: رییس جمهوری اعلام کردند هر دستگاهی که بتواند بهره وری را افزایش دهد، اعتبارات صرفه جویی شده در اختیار خود آن دستگاه قرار می‌گیرد تا آن دستگاه بتواند بخشی از کمبود‌ها و نیازهای خود را جبران کنند.
وی بومی گزینی و متوازن سازی نیروی انسانی را از برنامه‌های جدی آموزش و پرورش در دولت تدبیر و امید عنوان کرد.
فانی همچنین درباره جایگاه معلمان گفت: معلم نقش کلیدی و منحصر به فردی دارد و در دولت تدبیر و امید فضا به گونه‌ای فراهم است که معلمان می‌توانند به راحتی نظرات خود را اعلام کنند.
وی ادامه داد: مشکل معیشتی فرهنگیان مشکلی نیست که مربوط به چند سال اخیر باشد اما در دولت یازدهم با پیگیری‌های مجدانه‌ای که انجام شده سعی شده تبعیض‌ها و تفاوت‌ها کمتر شود.
وی اضافه کرد: آموزش و پرورش به موجب فلسفه تعلیم و تربیت، شش وظیفه تربیت علمی و فناورانه، اخلاقی و دینی، اجتماعی و سیاسی، هنری و زیبا‌شناختی، تربیت بدنی و جسمانی و تربیت اقتصادی را عهده دارد.
در این آیین از معلمان برجسته استان همدان و شهرستان رزن تجلیل شد.
استان همدان ۲۶ هزار معلم دارد که دو هزار و ۷۰۰ نفر از این معلمان در شهرستان رزن فعالیت می‌کنند.
۲۸۳ هزار دانش آموز در سطح استان همدان در مقاطع مختلف تحصیلی مشغول به تحصیل هستند که ۲۰ هزار نفر از آنان در شهرستان رزن هستند.
قرار است وزیر آموزش و پرورش در سفر یک روزه خود به استان همدان عصر سه شنبه در یادواره شهدای فرهنگیان تویسرکان نیز شرکت کند.
شهرستان رزن با ۱۱۳ هزار نفر جمعیت در ۸۱ کیلومتری همدان واقع شده است.


 

خبر خوش برای نیروهای پیش‌دبستانی سال ۸۴ آموزش و پرورش مازندران

عبدالوحید فیاضی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ساری، با اشاره به بازدید صورت‌گرفته اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در سال گذشته از وضعیت آموزشی و دانشگاه‌های مازندران، اظهار کرد: روز سه‌شنبه اول اردیبهشت‌ماه جلسه مشترکی میان اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، استاندار و مدیران‌کل دستگاه‌های مرتبط از جمله آموزش و پرورش و رؤسای برخی دانشگاه‌ها در این کمیسیون برگزار شد.
وی با بیان اینکه موضوعات مختلفی با حضور وزیر آموزش و پرورش مورد بررسی قرار گرفت، افزود: یکی از موضوعاتی که قبلاً پیگیر بودیم، تعیین وضعیت یک‎هزار و ۲۷ نفر از نیروهای پیش‌دبستانی استخدامی سال ۸۴ بود که سنوات آن‌ها محاسبه نشده و مقرر شد طی یک‌ماه آینده تعیین‌تکلیف و مشکلشان حل شود.
نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس با بیان اینکه همچنین سایر مسائل از جمله کمبود فضای آموزشی، وضعیت مدارس، وضعیت نیروی انسانی آموزش و پرورش نیز در این جلسه مورد بحث قرار گرفت خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که مطالبه تمامی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از وزیر آموزش و پرورش بود، بحث مربوط به معیشت فرهنگیان بود که در حکم جدید تفاوت فاحشی در حقوق معلمان و سایر کارکنان دستگاه‌های اجرایی وجود دارد و آن را خلاف عدالت می‌دانیم.
فیاضی در پایان گفت: مقرر شد وزیر آموزش و پرورش نسبت به این موضوع اقدام کرده و موجبات رضایت این قشر از فرهنگیان را فراهم کند.
آخرین وضعیت برگزاری آزمون استخدامی در سال ۹۴

محمد فاضل در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در خصوص آزمون استخدامی وزارت آموزش‌وپرورش اظهار داشت: ‌ این آزمون انشاءالله در تابستان امسال برگزار می‌شود.
وی در پاسخ به این پرسش «مجوز کتبی آزمون استخدامی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی ریاست جمهوری صادر شده است؟» افزود: اعطای مجوز به صورت شفاهی اعلام شده است اما هنوز مجوز کتبی ابلاغ نشده است. به محض اینکه مجوز کتبی را از سازمان مدیریت اخذ کنیم، جزئیات و دستورالعمل‌های آزمون استخدامی را ابلاغ خواهیم کرد.
مشاور وزیر آموزش‌وپرورش و مدیرکل دفتر وزارتی در پاسخ به این پرسش «نیروهای شرکتی و مربیان پیش دبستانی در این آزمون استخدامی در اولویت هستند؟» بیان کرد: ‌ هنوز جزئیات دقیق اعلام نشده است، بنابراین نمی‌توان اظهار نظر قطعی کرد اما قرار است تا فرزندان فرهنگیان، مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی در اولویت باشند.
فاضل در خصوص آخرین وضعیت تدوین جزئیات و آئین نامه‌های طرح رتبه بندی معلمان اظهار داشت: ‌ آئین نامه اجرایی طرح رتبه‌بندی در حال تنظیم است و پس از آن جهت اجرای مدارس و مناطق ابلاغ می‌شود.
وی افزود: ‌ فراخوانی را به منظور اعلام نظرات فرهنگیان درخصوص رتبه بندی اعلام کرده‌ایم و از فرهنگیان تقاضا داریم تا پیشنهادات و نظرات خود را در رابطه با این طرح عنوان کنند تا بتوانیم آئین نامه اجرایی را بر اساس نظرات فرهنگیان تدوین کنیم.
مشاور وزیر آموزش‌وپرورش و مدیرکل دفتر وزارتی در پاسخ به این پرسش «‌کار تدوین آئین نامه اجرایی طرح رتبه بندی چه زمانی به پایان می‌رسد؟» عنوان کرد: امیدواریم هر چه زود‌تر کار تدوین آئین نامه‌های اجرایی به نتیجه برسد اما از آنجاییکه باید بخشی از کار در دولت تدوین شود از زمان بندی اجرای کار در دولت اطلاعی نداریم.


 

کمبود ۴۰ هزار نیرو در آموزش و پرورش

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اصغر فانی عصر امروز در دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی و با حضور مدیران کل آموزش و پرورش سراسر کشور افزود: سال گذشته حدود ۲۵ هزار نفر از کارکنان آموزش و پرورش سراسر کشور بازنشسته شدند و در این حال در سال تحصیلی ۹۴ ـ‌ ۹۳ دویست هزار نفر به تعداد دانش آموزان کشور اضافه شد که فقط همین میزان دانش آموز جدید مستلزم افزایش ۱۵ هزار نفری تعداد نیروی انسانی آموزش و پرورش است که با توجه به تعداد افراد بازنشسته شده در سال گذشته در مجموع هم اکنون به ۴۰ هزار نیروی انسانی جدید نیاز داریم.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: این در حالی است که قرار است نخستین نیروی انسانی جدید در سال ۱۳۹۵ به آموزش و پرورش وارد شود.
وی گفت: به منظور کاهش هزینه‌های آموزش و پرورش بیشتر از ۲۰ درصد پرداخت حق التدریسی کاسته شده است که توانسته‌ایم از این طریق یک هزار میلیارد تومان در هزینه‌های خود صرفه جویی کنیم.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ساماندهی و بهسازی منابع انسانی از سیاست‌های اصلی آموزش و پرورش است افزود: یک میلیون نفر از کارکنان دولت هم اکنون در آموزش و پرورش شاغل هستند که از این نظر آموزش و پرورش از بزرگ‌ترین دستگاه‌های کشور است به همین خاطر استفاده بهینه از نیروی انسانی و به‌روزرسانی سطح آنان از سیاست‌های جدی ماست.
فانی با بیان اینکه توسعه و مشارکت در آموزش و پرورش از رویکردهای جدی این وزارتخانه است گفت: هم اکنون حدود ۴۰ هزار دانش آموز را در مدارس غیردولتی سازماندهی کرده‌ و بدین ترتیب با پرداخت معادل یک سوم هزینه‌های مدارس دولتی این تعداد دانش آموز را تحت پوشش قرار داده‌ایم.
وی افزود: به مشارکت گذاشتن مراکز آموزشی با مؤسسات باتجربه آموزشی کشور از اقدامات بسیار مفید است که نخستین بار در تاریخ آموزش و پرورش کشور از ظرفیت بخش غیردولتی هم استفاده شد.
وزیر آموزش و پرورش گفت: تمرکززدایی در آموزش و پرورش هم از سیاست‌های جدی ماست زیرا آموزش و پرورش دستگاهی به شدت تمرکزگراست و برای تمرکززدایی در این بخش اقداماتی صورت داده‌ایم اما به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم.
فانی افزود: عملیاتی کردن بودجه آموزش و پرورش به منظور افزایش بهره وری منابع هم از سیاست‌ها و رویکردهای جدی ماست.
وی اضافه کرد: به ارتقای کیفیت مدیریت آموزشگاهی کشور نیز اهتمام داریم و معتقدیم که با مدیران توانمند‌تر می‌توانیم بهره وری را بالا ببریم و خوشبختانه در سال ۱۳۹۴ اجرای برنامه تعالی مدرسه را در ۵۷۰۰ مدرسه کشور آغاز کرده‌ایم و پیش بینی می‌کنیم با ادامه این برنامه بتوانیم مدارس را اساسی‌تر و استاندارد‌تر اداره کنیم.
فانی افزود: هم اکنون بیش از ۱۳ میلیون دانش آموز در کشور داریم که از این میزان مسئولیت ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز با مدارس دولتی با در اختیار داشتن یک میلیون کارمند است و این در حالی است مدارس غیردولتی با بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار نیروی انسانی بقیه دانش آموزان کشور را پوشش می‌دهند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در سال ۱۳۹۴ سی و هشت هزار نفر از کارکنان آموزش و پرورش سراسر کشور بازنشسته می‌شوند.
وی افزود: هم اکنون به ازای هر دو معلم یک نیروی پشتیبانی در آموزش و پرورش وجود دارد که این، نسبت مناسبی نیست.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه دو بخش آموزش و بهداشت در کشورهای مختلف دنیا به عنوان دو برنامه اساسی همواره مورد توجه است گفت: در دولت یازدهم خوشبختانه به بخش بهداشت توجه شده و مجلس شورای اسلامی نیز به بهداشت رسیدگی خوبی کرده است و امیدواریم تصمیم خوبی که مجلس شورای اسلامی برای بخش بهداشت گرفته است برای بخش آموزش کشور هم اتخاذ کند.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: اجرای سند تحول آموزشی کشور به اعتبار فوق العاده نیاز دارد و بدون منابع لازم قادر به تحول بخش آموزشی کشور نیستیم.
وی همچنین از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست کرد که قانون مدارس غیردولتی کشور که هم اکنون دوره آموزشی‌اش مجدد تمدید شده است و این تمدید تا مرداد ماه امسال ادامه دارد دوباره تمدید و در صورت امکان دائم شود.
 


 

تعیین تکلیف استخدامی حق‌التدریسی‌ها در دستور کار امروز مجلس

جلسه علنی مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان، طرح استفساریه قانون الحاق دو تبصره به ماده ۱۷ قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش و نیز طرح اصلاح موادی از قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را در دستور کار خود دارند.
همچنین طرح بانگری مقررات اداری و استخدامی شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور نیز در جلسه علنی امروز مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.


 

سهم یک درصدی ایلام در استخدام امسال آموزش و پرورش

ایلام – ایرنا – مدیرکل آموزش و پرورش استان ایلام گفت: سهم یک درصدی این استان از استخدام امسال وزارت آموزش و پرورش اندک است.
علی بیرانوند روز سه شنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال قرار است پنج هزار نفر از طریق برگزاری آزمون جذب آموزش و پرورش شوند که از این میزان سهم یک درصدی به استان ایلام اختصاص یافته که معادل ۵۰ نفر است.
وی با گلایه از پایین بودن این سهمیه ادامه داد: این در حالیست که استان ایلام در برخی دروس بویژه در حوزه علوم پایه با کمبود نیروی متخصص مواجه است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان ایلام در عین حال از بازنشستگی ۴۰۰ نفر از فرهنگیان این استان در سال جاری خبر داد.
بیرانوند همچنین از ارایه طرحی از سوی وزارت آموزش و پرورش به مجلس خبر داد که بر اساس آن فرزندان فرهنگیان بازنشسته در کشور در اولویت استخدام‌های این وزارتخانه قرار خواهند گرفت.
وی گفت: این طرح در دست بررسی بوده و اجرای آن در رفع مشکل بیکاری فرزندان فرهنگیان و ارایه خدمات هرچه بیشتر به این قشر موثر خواهد بود.
۱۲ هزار فرهنگی در استان ایلام مشغول تعلیم و تربیت ۹۵ هزار دانش آموز هستند.
استخدام پنج هزار نیروی انسانی در دستور کار آموزش و پرورش

قزوین- ایرنا- رییس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزیر آموزش و پرورش گفت: در توافقی با معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری استخدام پنج هزار نفر در آموزش و پرورش در دستور کار است.
به گزارش ایرنا، خسرو نظری روز سه شنبه در جمع معاونین و مدیران نواحی مختلف آموزش و پرورش استان قزوین افزود: در صورت عملیاتی شدن این توافق، پذیرفته شدگان آزمون استخدامی از طریق دانشگاه فرهنگیان آموزش‌های لازم را برای کسب مهارت حرفه‌ای و صلاحیت معلمی دریافت و سپس جذب آموزش و پرورش می‌شوند.
وی سال تحصیلی جاری را یکی از منحصر بفرد‌ترین دوره‌های تحصیلی در کشور دانست و گفت: امسال برای اولین بار شاهد افزوده شدن ۲۰۰ هزار دانش آموز ابتدایی به مجموعه آموزش و پرورش، خروج ۲۵ هزار نیروی بازنشسته و کاهش ۲۵ درصدی حق التدریس‌ها براساس عملکرد خرداد ۹۳ بودیم.
نظری ادامه داد: تمام این اقدامات و دستاورد‌ها در سایه اتحاد، همدلی و هماهنگی کارکنان شکل گرفت و در واقع تبلور شعار رهبر معظم انقلاب مبنی بر مدیریت جهادی بود.
این مسوول از تدوین و عملیاتی کردن نظام جامع برنامه ریزی خبر داد و گفت: این برنامه از سطح ستاد تا مدرسه را در بر می‌گیرد و حاصل آن نیز جمع کردن تمام برنامه‌های پراکنده‌ای است که شاید در برخی مواقع حتی در تناقض با یکدیگر قرار می‌گرفتند و در ‌‌نهایت به عنوان ساختار در معاونت‌ها، مراکز و ستاد‌ها اجرا خواهد شد.
نظری در ادامه تمرکز زدایی و تفویض اختیارات به استان‌ها را از سیاست‌های اصلی وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: میزان تراکم نیروی انسانی، نقل و انتقالات و سایر موارد در این زمینه مربوط به خود استان‌ها است و وزارتخانه نباید خود را درگیر تمام مسایل استان‌ها کند.
وی، نگهداری و ارتقای سرمایه انسانی را از عمده‌ترین مسایل آموزش و پرورش دانست و اعلام کرد: یکی از سیاست‌های ما در راستای جلوگیری از نقل و انتقال معلمان، انتخاب دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از بوم برای بوم است تا دانشجو پس از دانش آموختگی در‌‌ همان بومی که پذیرش شده است بکار گرفته شده و زمینه ماندگاری نیروی انسانی در محل خدمت خود فراهم شود.
نظری درباره کلاس‌های چندپایه نیز گفت: براساس جدول صفحه شش ساماندهی نیروی انسانی، در کلاس‌های چندپایه امسال تغییراتی بوجود آمده است و انتظار داریم به سمت کیفیت بخشی و عدالت آموزشی مورد انتظار حرکت کند.
وی درباره مجتمع‌های آموزشی عشایری و روستایی نیز گفت: در حال حاضر ۲۹ هزار نفر نیروی انسانی تنها در بخش اجرایی این مجتمع‌های آموزشی فعالیت می‌کنند درحالیکه با منحل کردن این مجتمع‌ها و آزادسازی بخش زیادی از این تعداد نیرو می‌توان کمبود نیروی انسانی را جبران کرد.
نظری حذف معلم راهنما و یا ناظر آموزشی را یکی از اقدامات نادرست طی چند سال گذشته ذکر کرد و گفت: تلاش می‌کنیم معلم راهنما را مجددا در آموزش و پرورش کشور احیا کنیم.
وی عملکرد آموزش و پرورش را در زمینه هوشمند سازی مدارس ضعیف ارزیابی کرد و افزود: هوشمندسازی مدارس و توسعه فناوری نباید از مقطع متوسطه آغاز شود بلکه باید در دوره ابتدایی زمینه‌ای را فراهم کنیم که دانش آموز پس از اینکه به سطحی از توانایی آموزشی دست یافت، توسط خانواده و به عنوان یک نیاز پیگیر شود.
نظری اظهار کرد: از این رو اعتباری برای توسعه فناوری، هوشمندسازی پایه ششم و تعلیم درس کار و فناوری اختصاص می‌یابد تا تحرکی در این زمینه ایجاد شود.
وی از اجرای طرح تبلت برای دانش آموزان از سال تحصیلی آینده خبر داد و گفت: این طرح از سال جدید در تمام کشور بصورت پایلوت با حداقل اعتبارات مالی اجرا خواهد شد.
نظری اضافه کرد: در این طرح به اندازه نیاز هر واحد آموزشی تبلت‌ها در اختیار مدارس پایلوت قرار خواهد گرفت تا پس از سنجش میزان بازدهی و در صورت موفقیت در سراسر کشور اجرا شود.
وی طرح تبلت را هم راستا با طرح هوشمندسازی مدارس دانست و بیان کرد: این ایده می‌کوشد با تکیه بر فناوری‌های روز در فرایند آموزش نقش آفرین باشد تا نیازهای آینده جامعه به این فناوری پاسخ داده شود.
رییس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در ادامه بر استفاده از ظرفیت مشارکت‌های مردمی در توسعه و تعالی آموزش و پرورش تاکید کرد.
بیش از ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دانش آموز در مدارس کشور تحصیل می‌کنند.


 

دریافت مجوز استخدام در آموزش و پرورش

وزیر آموزش و پرورش از دریافت مجوز استخدام نیروی انسانی در این وزارتخانه خبر داد و گفت: این آزمون با نظارت سازمان سنجش و آموزش و پرورش برگزار می‌شود.
به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اصغر فانی امروز در همایش «یاس مهربانی»، در جمع خبرنگاران از دریافت مجوز استخدام نیروی انسانی آموزش و پرورش خبر داد و گفت: مجوز استخدام صادر شده و زمان آن مشخص است.
وی افزود: آزمون استخدامی آموزش و پرورش توسط سازمان سنجش در این وزارتخانه برگزار می‌شود. مجوز استخدام شفاهاً داده شده است و دیروز پیگیر شدیم تا کتباً ابلاغ شود و به زودی دستورالعمل آن صادر می‌شود.
فانی تصریح کرد: همه جزئیات استخدام نیروی انسانی در آموزش و پرورش و دستورالعمل ابلاغی خواهد آمد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: بر حسب نیاز نیروی انسانی و با توجه به جنسیت، رشته و جایگاه جغرافیایی آموزش و پرورش، توزیع نیاز‌ها را اعلام و آزمون را برگزار می‌کنیم.
وی اظهار کرد: افرادی که در آموزش و پرورش پذیرفته می‌شوند، یک سال باید در دانشگاه فرهنگیان، آموزش معلمی ببینند و پس از آن به استخدام درمی‌آیند. همچنین رشته‌ها و اولویت‌ها مشخص شده است و جزئیات آن در دستورالعمل اعلام می‌شود.
باز تعریف مدارس خاص
فانی در پاسخ به پرسشی درباره اعمال سیاست کاهش مدارس خاص در کشور، گفت: سال گذشته این سیاست اعمال شد اما توجه داشته باشید وقتی یک دانش‌آموز وارد یک مدرسه خاص می‌شود، تا فارغ‌التحصیل نشود، نمی‌توان آن دانش‌آموز را جابجا کرد. اما از سال گذشته این سیاست را با شیب ملایم و با توجه به صلاحیت دانش‌آموز شروع کردیم و آثار آن را تا سه الی چهار سال آینده خواهیم دید.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ‌ پذیرش دانش‌آموزان در مدارس خاص با توجه به شرایط هر منطقه بازتعریف شده است و البته باز تعریف به معنای کاهش نیست. در برخی از مواقع می‌تواند به معنای افزایش هم باشد. اما در مجموع گسترش مدارس دولتی نسبت به مدارس خاص در اولویت است.
مطالبات معلمان در حال پیگیری است
فانی درباره مطالبات معلمان اظهار کرد: طلب‌هایی که معلمان از آموزش و پرورش دارند، در حال پیگیری است و اگر پرداخت کنیم، رسانه‌ای اعلام نخواهیم کرد.


 

بازگشایی پنجشنبه‌ها در مدارس هنوز مشخص نیست
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه‌، تصریح کرد: هنوز پژوهشگاه تعلیم و تربیت، نظر قطعی درباره بازگشایی مدارس در روزهای پنجشنبه را اعلام نکرده‌ است.
دلایل حذف عناوین استاد و استادیاری در لایحه رتبه‌بندی معلمان
وی در پاسخ به پرسشی درباره حذف عناوین خبرگی، استاد و استادیاری در لایحه رتبه‌بندی معلمان، بیان کرد: در قانون مدیریت خدمات کشوری پنج رتبه پیش‌بینی شده است که مقدماتی که شامل همه می‌شود و سپس پایه، ارشد، خبره، عالی که طبق این نامگذاری، کار رتبه‌بندی دنبال می‌شود و علت حذف عناوین «استاد» و «استادیاری» به این دلیل است که این عناوین پیشنهادی بوده و در جایی مصوب نشده است.
انتخاب رشته دانش‌آموزان در پایان مقطع نهم
فانی درباره انتخاب رشته دانش‌آموزان، ‌ اظهار کرد: دانش‌آموزان از آخر سال نهم می‌توانند انتخاب رشته کنند.
پیش ثبت نام مدارس غیردولتی، رایگان است
وزیر آموزش و پرورش تاکید کرد: همانطور که قبلا اعلام کرده‌ایم خانواده‌ها در پیش‌ ثبت‌نام فرزندانشان در مدارس غیردولتی نباید پولی را به مدرسه پرداخت کنند.
لفظ واگذاری مدارس اشتباه است
وی در پاسخ به پرسشی درباره واگذاری مدارس به بخش غیردولتی، بیان کرد: واگذاری صورت نگرفته است و این نامگذاری غلط است. طبق ماده ۲۲ قانون مدیریت خدمات کشوری و آیین‌نامه مصوب سال ۸۹ که به تصویب دولت رسیده است، دولت و بخش دولتی می‌توانند مدارس را به مشارکت بگذارند. اما خیلی از رسانه‌ها آن را واگذاری نام بردند و این نامگذاری نادرست است. چرا که نامگذاری صورت نگرفته و دولت، مدرسه را به مشارکت گذاشته است.
وزیر آموزش و پرورش در پایان درباره توزیع شیر در مدارس، اظهار کرد: توزیع شیر در حال انجام است و اگر اعتبارات تامین شود، این مساله را پیگیری خواهیم کرد.


 

آخرین جزییات از شرایط برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش

نعمت‌الله موسی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم در خصوص استفاده از ظرفیت ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان و جذب فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها در آموزش‌ و پرورش اظهار داشت: یکی از برنامه‌های اصلی دانشگاه فرهنگیان در سال ۹۴ تدارک شرایط لازم برای استفاده از ظرفیت ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه است که طبق این ماده می‌توان در شرایط ضروری از فارغ‌التحصیلان سایر دانشگاه‌ها در آموزش‌ و پرورش بهره‌مند شد.
وی افزود: نوعی ظرفیت مشارکتی بین دانشگاه فرهنگیان و سایر دانشگاه‌ها برای تربیت نیروی انسانی وجود دارد که این ظرفیت مشارکتی، مرحله‌ای است بدین شکل که دانشگاه‌‌ها در برخی رشته‌ها فعالیت خود را انجام داده و افرادی را در دوره کار‌شناسی فارغ‌التحصیل می‌کنند و آموزش‌وپرورش از میان این فارغ‌التحصیلان اقدام به جذب نیرو می‌کند و در دانشگاه فرهنگیان دوره یک ساله مهارت‌های تعلیم و تربیت را به این افراد آموزش داده و آن‌ها را وارد فرآیند فعالیت در آموزش‌ و پرورش می‌کنیم.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان گفت: برای عملیاتی شدن ظرفیت ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان به دو تا ۳ پیش‌نیاز، احتیاج داریم. نخستین پیش‌نیاز این است که هم‌اکنون برای برگزاری چنین دوره‌ای برنامه مصوبی نداریم و برنامه‌های قدیمی‌تر مانند دوره مهارت‌های یک ساله تعلیم و تربیت مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی، مدت زیادی از آن گذشته و با تحولات اخیر به ویژه سند تحول بنیادین آموزش‌ و پرورش سازگار نیست و اگر بخواهیم آن را اجرایی کنیم باید بازنگری اساسی شود.
** نیاز به تدوین برنامه جدید برای آموزش صلاحیت‌های معلمی هستیم
موسی‌پور ادامه داد: رویکرد دانشگاه فرهنگیان شایسته‌محوری است و آموزش شایسته محور با آموزش‌های مهارتی سابق تفاوت‌هایی دارد به همین دلیل نیاز داریم تا برنامه تازه‌ای را تولید کنیم که این برنامه صلاحیت‌های معلمی را طی یک دوره یک ساله با تمرکز بر رویکرد عمل‌گرایی کنونی دانشگاه ارائه می‌کند. بر این اساس نخستین اقدامی که انجام داده‌ایم این است که تیمی از متخصصان مربوطه را دور هم جمع کرده‌ایم تا بتوانند برنامه یک ساله را تدوین کنند و در این رابطه پیش‌نویسی تهیه شده و در حال بررسی است تا پس از آن در شورای برنامه‌ریزی دانشگاه و شورای عالی آموزش‌وپرورش مورد بحث و بررسی قرار ‌گیرد و بعد از تصویب نخستین الزام اجرایی فراهم می‌شود.
** امکانات محدود پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان برای برگزاری دوره آموزشی
وی با اشاره به این‌که الزام دوم فراهم کردن امکانات اجرایی برای پذیرش تعدادی از متقاضیان است، گفت: این تعداد بر اساس برنامه‌های وزارت آموزش‌ و پرورش حدود ۵ هزار نفر است. البته به برخی از تصمیم‌گیری‌ها نیاز داریم به عنوان مثال آیا دوره‌های آموزشی ‌شبانه‌روزی باشند یا خیر. همچنین به تدارک امکانات نیاز داریم هم اکنون تعداد معدودی از پردیس‌ها امکانات لازم را دارند تا بتوانند چنین دوره‌ای را ارائه دهند بنابراین بایدامکانات را فراهم کنیم.
** تا مهر ‌شرایط لازم برای تربیت ۵ هزار نیرو فراهم می‌شود
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان بیان کرد: به جابه‌جایی امکانات نیاز داریم چرا که هم اکنون ظرفیت دانشگاه فرهنگیان به طور کامل به تربیت دانشجوی لیسانس اختصاص دارد بنابراین باید ظرفیت را افزایش دهیم و کمیته‌های استانی هیئت امنا فعال شوند البته این اقدامات در دست اجراست و تا مهر باید شرایط لازم برای تربیت ۵ هزار نیرویی که قرار است در آموزش‌ و پرورش جذب شوند، فراهم شود.
** شرایط برگزاری آزمون استخدامی آموزش‌ و پرورش
موسی‌پور افزود: پیش نیاز دیگر شرایط و نحوه پذیرش ۵ هزار نفر در آموزش‌ و پرورش است. این تعداد نیرو از طریق آزمون جذب خواهند شد و باید مشخص شود که این آزمون چگونه، در چه تاریخی و با چه محتوایی برگزار خواهد شد؟ آیا آزمون صرفاً کتبی باشد یا مصاحبه نیز داشته باشیم، هم‌اکنون در حال بررسی این مراحل هستیم و شرایط برگزاری آزمون هنوز کاملاً مشخص نیست. پیشنهادهایی از سوی دانشگاه فرهنگیان مطرح شده است که باید در مراجع سیاستگذاری تصویب شود.
** دوره آموزشی متقاضیان جذب در دانشگاه فرهنگیان باید تا ۱۵ مرداد برگزار شود
وی ادامه داد: ‌زمان برگزاری آزمون استخدامی هنوز به طور دقیق مشخص نیست. زمان برگزاری دوره آموزشی نیز بر اساس تدارکات اولیه به این صورت است که ۶ هفته قبل از شروع مدارس باید دوره آموزشی آغاز شود چرا که این افراد باید کار عملیاتی را در مدارس طی کنند و وقتی وارد مدارس می‌شوند باید پیش نیاز آموزشی لازم را کسب کرده باشند بنابراین این دوره لزوماً باید تا ۱۵ مرداد اجرایی شود و اگر با تأخیر همراه باشد دوره کارآموزی این افرد که باید یک ساله باشد ممکن است با مشکلاتی مواجه شود.
** رشته‌های مورد نیاز در آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان در پاسخ به این پرسش که رشته‌های آزمون استخدامی آموزش و پرورش چیست؟ ‌ گفت: نیاز‌ها توسط مرکز نیروی انسانی آموزش‌ و پرورش مشخص شده همچنین محل‌های که به این رشته‌ها نیاز دارند نیز مشخص شده است اما هنوز در مراجع سیاستگذاری به تصویب نرسیده و نهایی نشده است.
موسی‌پور اظهار داشت: ‌رشته‌های فنی در این آزمون مورد نیاز است. یکی از سیاست‌ها که باید به تصویب برسد این است که آیا این دوره متمرکز بر آموزش تعلیم و تربیت است یا مبتنی بر آموزش بین رشته‌ای است؟ اگر مبتنی بر آموزش است که ما معتقدیم، تفاوتی ندارد افراد در چه رشته‌های هستند، یعنی اگر فارغ‌التحصیل رشته فنی و حرفه‌ای، علوم پایه یا علوم انسانی باشند، آموزش‌ها را هر دانشگاهی از جمله دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی می‌تواند عرضه کند.
وی افزود: اگر قرار باشد دوره آموزشی به صورت تخصصی یا آمیخته باشد در چنین شرایطی تقسیم کار خواهیم داشت و دانشگاه تربیت دبیری شهید رجایی آموزش‌های لازم را برای برخی رشته‌ها و دانشگاه فرهنگیان نیز آموزش‌های لازم را برای رشته‌های دیگر خواهد داشت.
معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان با اشاره به این‌که یکی از اقدامات اساسی در سال ۹۴ گشایش مسیر تربیت نیروی انسانی برای آموزش و پرورش است، ‌ بیان کرد: دانشگاه فرهنگیان هم اکنون ظرفیت‌های خوبی دارد اما این ظرفیت‌‌ها سبب نمی‌‌شود که از مشارکت سایر دانشگاه‌ها بهره‌مند نشویم.
موسی‌پور ادامه داد: ‌ به هر حال دانشگاه فرهنگیان مرکزی است با بیش از یک هزار نفر مدرس دارای تجربه اما این بدین معنا نیست که می‌توانیم تمام کار را انجام دهیم، ‌ در عمل هر سال بیش از ۵ هزار نفر مدرس، هر ترم در دانشگاه فرهنگیان تدریس می‌کنند و این یعنی مشارکت بخش عظیمی از دانشگاه‌های کشور در دانشگاه فرهنگیان وجود دارد.
وی ادامه داد: ‌ تجربه دانشگاه فرهنگیان در آموزش‌های تربیتی تجربه ارزشمندی است و این دانشگاه می‌تواند کار را به تنهایی دنبال کند اما از کمک سایر متخصصانی که در دانشگاه‌های دیگر هستند، بهره خواهیم برد.


اعلام اولویت‌های استخدام در وزارت آموزش و پرورش
علی اصغر فانی در گفتگوی اختصاصی باخبرگزاری صدا و سیما (واحد مرکزی خبر) درشهرستان آران و بیدگل با اشاره به جذب پنج هزار نیروی استخدامی در چند ماه آینده در آموزش و پرورش گفت: این نیروهای از دارندگان مدرک کار‌شناسی رشته‌های مختلف هستند و از طریق آزمون جذب می‌شوند.
وی افزود: پذیرفته شدگان در آزمون استخدامی یک دوره یکساله را برای تعلیم روش‌های تدریش در دانشگاه فرهنگیان سپری می‌کنند و سپس جذب آموزش و پرورش می‌شوند.
وزیر آموزش و پرورش بااشاره به توزیع نامناسب و نا‌متوازن نیروی انسانی در آموزش و پرورش گفت: در حال حاضر هیچگونه کمبود نیروی انسانی در آموزش و پرورش وجود ندارد.
وی افزود: در برخی از مناطق تورم نیرو و در برخی از مناطق به نسبت جنسیت، رشته، تخصص و موقعیت جغرافیایی کمبود وجود دارد.
فانی گفت: سیاست آموزش و پرورش بر بومی سازی در آموزش و پرورش است و طبق این سیاست اولین گروه دانشجویان دانشگاه فرهنگیان بهمن سال گذشته با تاکید بر سیاست بومی سازی وارد مراکز تربیت معلم شدند.


 

آموزش‌وپرورش امسال آزمون استخدامی برای جذب ۵ هزار نیرو برگزار خواهد کرد

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ‌ آموزش‌وپرورش امسال آزمون استخدامی برای جذب ۵ هزار نیرو برگزار خواهد کرد که مذاکرات لازم برای جذب مجوز استخدام این تعداد نیرو در حال انجام است.
علی‌اصغر فانی وزیر آموزش‌وپرورش سال گذشته در حاشیه مراسم افتتاح مجلس دانش‌آموزی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درخصوص جذب فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها در آموزش‌وپرورش گفت: ‌ساسنامه دانشگاه فرهنگیان ملاک عمل ما است و بر اساس این اساسنامه دو نوع مدل پذیرش معلمان وجود دارد. در مدل نخست، داوطلبان دیپلم در دانشگاه فرهنگیان جذب می‌شوند و طی یک دوره چهارساله تحصیل در این دانشگاه به عنوان معلم فعالیت می‌کنند.
به گفته وی، طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان روش دومی برای جذب معلم وجود دارد که طبق ماده ۲۸ اساسنامه این دانشگاه آموزش و پرورش در کنار جذب فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان می‌تواند از فارغ التحصیلان سایر مؤسسات آموزش عالی با برگزاری آزمون پذیرش نیرو کند. برای این افراد دوره‌های یک ساله آموزشی تدوین می‌شود که در این دوره‌ها حرفه معلمی به افراد پذیرفته شده آموزش داده می‌شود.
حالا در نخستین ماه سال ۹۴ وزیر آموزش‌وپرورش از قول سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای اعطای مجوز به این وزارتخانه به منظور جذب ۵ هزار نیرو خبر داده و وعده برگزاری این آزمون را آن هم به زودی می‌دهد.
تعداد زیادی از دانشجویان فارغ التحصیل از سایر دانشگاه‌ها معتقدند که با تاسیس این دانشگاه و تامین نیروی انسانی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش از طریق این دانشگاه فرصت حضور آن‌ها در بدنه آموزش و پرورش تضعیف شده است.
تعدادی از این دانشجویان به خبرنگار تسنیم می‌گویند: با تاسیس دانشگاه فرهنگیان قرار شده تا نیروهای مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش از طریق این دانشگاه تامین شود در حالیکه فارغ التحصیلان و نیروهای شایسته سایر دانشگاه‌ها که تعدادشان نیز کم نیست علاقه‌مند برای حضور در بدنه آموزش و پرورش کشور هستند ولی در شرایط کنونی فرصت این کار را ندارند چرا که فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان نیستند.
عده‌ای از صاحب‌نظران براین باورند که می‌توان از ظرفیت فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها برای جبران کمبود نیروی انسانی مورد نیاز آموزش‌وپرورش بهره جست و در کنار جذب نیرو از میان فارغ التحصیلان دانشگاه‌ فرهنگیان روش‌های سریع‌تر و کم هزینه‌تر دیگری را برای جذب نیرو در آموزش‌وپرورش به کار گرفت.
محمود مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اعتقاد به جذب فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها به تسنیم گفت: ‌طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان می‌توانیم فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها را با گذراندن دوره آموزشی یک ساله در آموزش و پرورش جذب کنیم. برای اجرای طرح جذب فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها در دانشگاه فرهنگیان نیازمند تدوین طرح اجرایی هستیم که هم اکنون این طرح در دست تهیه است و ممکن است از مهر سال آینده این موضوع تحقق یابد.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان کاهش یافته است، چون امکانات کافی را نداریم، عنوان کرد: این بدین معنا نیست که نتوانیم نیازهای نیروی انسانی آموزش و پرورش را تأمین کنیم بلکه می‌توانیم از طریق طراحی دوره‌هایی که زمان کمتری می‌برد و بازدهی بیشتری دارد نیروهای مورد نیاز آموزش و پرورش را تأمین کنیم.
با برگزاری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش در سال جاری بخشی از فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها می‌توانند به مجموعه آموزش‌وپرورش وارد شوند.
مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی نیز گروه دیگری هستند که چشم انتظار آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش در سال جاری هستند. سال گذشته، فرصت دو ساله آموزش‌وپرورش برای برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی به پایان رسید اما آزمونی برگزار نشد چرا که مسئولان آموزش‌وپرورش اعلام کردند، طبق اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی ریاست جمهوری سهمیه استخدامی آموزش و پرورش در سال‌های ۹۰ و ۹۱ استفاده شده است و نمی‌توانیم دیگر سهمیه استخدام دهیم.
عدم برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی منجر به شکل‌گیری اعتراضات گسترده‌ای در سال ۹۳ شد و حتی یکی از بندهای موافقان استیضاح وزیر آموزش‌وپرورش عدم برگزاری آزمون استخدامی بود.
به هر ۴۳ هزار مربی پیش دبستانی و نیروهای شرکتی این روز‌ها چشم انتظار هستند تا بدانند در آزمون استخدامی که مسئولان آموزش‌وپرورش قول برگزاری آن را در سال ۹۴ داده‌اند چه سهمیه‌ای به آن‌ها اختصاص می‌یابد.
البته مسئولان آموزش‌وپرورش از برگزاری آزمون استخدامی با اولویت مربیان پیش دبستانی خبر می‌دهند. اما سوال اصلی مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی این است که میزان سهمیه و اولویتی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده به چه صورت است؟ آیا قرار است تعداد محدودی از این نیرو‌ها جذب شوند؟ ‌ همچنین اولویت برای حضور نیروهای شرکتی‌‌ همان نیروهایی هستند که در آزمون سال ۹۰ پذیرفته نشده‌اند؟
به گزارش تسنیم، ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان تاکید می‌کند: ‌تأمین بخشی از نیازهای خاص آموزش و پرورش در رشته‌هایی که امکان توسعه آن ازطریق «دانشگاه» وجود ندارد، مطابق ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش از میان دانش‌آموختگان سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و حوزه‌های علمیه، مشروط به گذراندن دوره یکساله مهارت‌آموزی در «دانشگاه» بلامانع می‌باشد.


 

استخدام ۵ هزار فرهنگی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش

به گزارش خبرگزاری خبرگزاری فارس از غرب هرمزگان، احمد جباری امشب در نشستی خبری با اعلام خبر استخدام ۵ هزار فرهنگی گفت: در این استخدام درصدد هستیم مشکل مربیان پیش‌دبستانی و آن دسته از فرهنگیانی که تاکنون تعیین تکلیف نشده‌اند را برطرف کنیم.
وی در خصوص افزایش حقوق فرهنگیان افزود: پیرامون افزایش حقوق معلمان و فرهنگیان جلسات متعددی داشتیم که از اول مهرماه سال جاری حقوق معلمان افزایش خواهد یافت.
نماینده بندرلنگه، پارسیان و بستک در مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح رتبه‌بندی معلمان اضافه کرد: این طرح ایراداتی دارد و نمی‌تواند انتظارات همه معلمان را برآورده کند لذا به دنبال اجرای طرح نظام هماهنگ پرداخت هستیم و با اجرای این طرح حقوق پایه و مزایای فرهنگیان افزایش چشمگیری خواهد یافت.
نماینده غرب هرمزگان در مجلس شورای اسلامی توجه به جایگاه این قشر از جامعه را بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: اولویت ما در مجلس شورای اسلامی حفظ حرمت و جایگاه معلمان به عنوان نیروهای زحمتکش و تأثیرگذار در جامعه هست لذا از هر طرح و برنامه‌ای که حقوق معلمان را تأمین کند و جایگاه معلمان را بالا ببرد حمایت می‌کنیم.
پیگیر استخدام مربیان پیش دبستانی هستیم

معاون حقوقی وزارت آموزش و پرورش، پیگیر استخدام مربیان پیش دبستانی هستیم

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه ممکن است مجلس درباره عملکرد این وزارتخانه دربرخی موارد حرف داشته باشند، عمده‌ترین آن را موضوع استخدام مربیان پیش دبستانی عنوان کرد و گفت: این مشکل در دست اقدام و حل است. ما پیگیر استخدام مربیان پیش دبستانی هستیم و منتظریم تا سازمان مدیریت مجوز بدهد.
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی ناصری زنجانی در گفت‌وگو با خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به پرسشی درباره دریافت کارت زرد دوم وزیر از سوی نمایندگان مجلس در سال گذشته و احتمال استیضاح دکتر فانی اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی رویکرد مثبتی به آموزش و پرورش دارد.
وی افزود: حیطه فعالیت آموزش و پرورش وسیع است و جمع کردن کار با این وسعت مشکل است. تعداد مدیران ما به اندازه پرسنل برخی وزارتخانه هاست؛ البته منظور مدیران مدرسه نیست، بلکه تنها عدد مدیران ستادی، استانی، مناطق و نواحی آموزش و پرورش با تعداد پرسنل برخی وزارتخانه‌ها برابری می‌کند.


 

میزان سهمیه مربیان پیش‌دبستانی در آزمون استخدام آموزش‌ و پرورش

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، ‌ آموزش‌وپرورش امسال آزمون استخدامی برای جذب ۵ هزار نیرو برگزار خواهد کرد که مذاکرات لازم برای جذب مجوز استخدام این تعداد نیرو در حال انجام است. علی‌اصغر فانی وزیر آموزش‌وپرورش سال گذشته در حاشیه مراسم افتتاح مجلس دانش‌آموزی در پاسخ به پرسش خبرنگار تسنیم درخصوص جذب فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها در آموزش‌وپرورش گفت: ‌ساسنامه دانشگاه فرهنگیان ملاک عمل ما است و بر اساس این اساسنامه دو نوع مدل پذیرش معلمان وجود دارد. در مدل نخست، داوطلبان دیپلم در دانشگاه فرهنگیان جذب می‌شوند و طی یک دوره چهارساله تحصیل در این دانشگاه به عنوان معلم فعالیت می‌کنند.
به گفته وی، طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان روش دومی برای جذب معلم وجود دارد که طبق ماده ۲۸ اساسنامه این دانشگاه آموزش و پرورش در کنار جذب فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان می‌تواند از فارغ التحصیلان سایر مؤسسات آموزش عالی با برگزاری آزمون پذیرش نیرو کند. برای این افراد دوره‌های یک ساله آموزشی تدوین می‌شود که در این دوره‌ها حرفه معلمی به افراد پذیرفته شده آموزش داده می‌شود.
حالا در نخستین ماه سال ۹۴ وزیر آموزش‌وپرورش از قول سازمان مدیریت و برنامه ریزی برای اعطای مجوز به این وزارتخانه به منظور جذب ۵ هزار نیرو خبر داده و وعده برگزاری این آزمون را آن هم به زودی می‌دهد.
تعداد زیادی از دانشجویان فارغ التحصیل از سایر دانشگاه‌ها معتقدند که با تاسیس این دانشگاه و تامین نیروی انسانی مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش از طریق این دانشگاه فرصت حضور آن‌ها در بدنه آموزش و پرورش تضعیف شده است.
تعدادی از این دانشجویان به خبرنگار تسنیم می‌گویند: با تاسیس دانشگاه فرهنگیان قرار شده تا نیروهای مورد نیاز وزارت آموزش و پرورش از طریق این دانشگاه تامین شود در حالیکه فارغ التحصیلان و نیروهای شایسته سایر دانشگاه‌ها که تعدادشان نیز کم نیست علاقه‌مند برای حضور در بدنه آموزش و پرورش کشور هستند ولی در شرایط کنونی فرصت این کار را ندارند چرا که فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان نیستند.
عده‌ای از صاحب‌نظران براین باورند که می‌توان از ظرفیت فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها برای جبران کمبود نیروی انسانی مورد نیاز آموزش‌وپرورش بهره جست و در کنار جذب نیرو از میان فارغ التحصیلان دانشگاه‌ فرهنگیان روش‌های سریع‌تر و کم هزینه‌تر دیگری را برای جذب نیرو در آموزش‌وپرورش به کار گرفت.
محمود مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اعتقاد به جذب فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها به تسنیم گفت: ‌طبق اساسنامه دانشگاه فرهنگیان می‌توانیم فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها را با گذراندن دوره آموزشی یک ساله در آموزش و پرورش جذب کنیم. برای اجرای طرح جذب فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها در دانشگاه فرهنگیان نیازمند تدوین طرح اجرایی هستیم که هم اکنون این طرح در دست تهیه است و ممکن است از مهر سال آینده این موضوع تحقق یابد.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش دانشگاه فرهنگیان کاهش یافته است، چون امکانات کافی را نداریم، عنوان کرد: این بدین معنا نیست که نتوانیم نیازهای نیروی انسانی آموزش و پرورش را تأمین کنیم بلکه می‌توانیم از طریق طراحی دوره‌هایی که زمان کمتری می‌برد و بازدهی بیشتری دارد نیروهای مورد نیاز آموزش و پرورش را تأمین کنیم.
با برگزاری آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش در سال جاری بخشی از فارغ التحصیلان سایر دانشگاه‌ها می‌توانند به مجموعه آموزش‌وپرورش وارد شوند.
مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی نیز گروه دیگری هستند که چشم انتظار آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش در سال جاری هستند. سال گذشته، فرصت دو ساله آموزش‌وپرورش برای برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی به پایان رسید اما آزمونی برگزار نشد چرا که مسئولان آموزش‌وپرورش اعلام کردند، طبق اعلام سازمان مدیریت و برنامه ریزی ریاست جمهوری سهمیه استخدامی آموزش و پرورش در سال‌های ۹۰ و ۹۱ استفاده شده است و نمی‌توانیم دیگر سهمیه استخدام دهیم.
عدم برگزاری آزمون استخدامی مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی منجر به شکل‌گیری اعتراضات گسترده‌ای در سال ۹۳ شد و حتی یکی از بندهای موافقان استیضاح وزیر آموزش‌وپرورش عدم برگزاری آزمون استخدامی بود.
به هر ۴۳ هزار مربی پیش دبستانی و نیروهای شرکتی این روز‌ها چشم انتظار هستند تا بدانند در آزمون استخدامی که مسئولان آموزش‌وپرورش قول برگزاری آن را در سال ۹۴ داده‌اند چه سهمیه‌ای به آن‌ها اختصاص می‌یابد.
البته مسئولان آموزش‌وپرورش از برگزاری آزمون استخدامی با اولویت مربیان پیش دبستانی خبر می‌دهند. اما سوال اصلی مربیان پیش دبستانی و نیروهای شرکتی این است که میزان سهمیه و اولویتی که برای آن‌ها در نظر گرفته شده به چه صورت است؟ آیا قرار است تعداد محدودی از این نیرو‌ها جذب شوند؟ ‌ همچنین اولویت برای حضور نیروهای شرکتی‌‌ همان نیروهایی هستند که در آزمون سال ۹۰ پذیرفته نشده‌اند؟
به گزارش تسنیم، ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان تاکید می‌کند: ‌تأمین بخشی از نیازهای خاص آموزش و پرورش در رشته‌هایی که امکان توسعه آن ازطریق «دانشگاه» وجود ندارد، مطابق ضوابط و مقررات وزارت آموزش و پرورش از میان دانش‌آموختگان سایر دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور و حوزه‌های علمیه، مشروط به گذراندن دوره یکساله مهارت‌آموزی در «دانشگاه» بلامانع می‌باشد.
آزمون استخدامی آموزش و پرورش تابستان امسال برگزار می‌شود

معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش از برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در تابستان امسال خبر داد. سیدمحمد بطحایی معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در خصوص آزمون استخدامی آموزش و پرورش اظهار داشت: این آزمون در صورت فراهم شدن شرایط، تابستان امسال برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: بر این اساس امیدواریم بتوانیم پس از برگزاری آزمون در تابستان، پذیرفته‌شدگان را برای یک دوره یکساله در دانشگاه فرهنگیان پذیرش کنیم.
بطحایی افزود: افراد پذیرفته شده پس طی دوره یک ساله در مهر ماه سال ۹۵ در مدارس فعالیت خود را آغاز می‌کنند.
به گزارش فارس، اسفند سال گذشته وزارت آموزش و پرورش از برگزاری آزمون استخدامی در این وزارتخانه و جذب ۵ هزار نفر خبر داده بود و جزئیات رشته‌ها و نحوه برگزاری آزمون به‌زودی اعلام می‌شود.
پی گیر پنج هزار ردیف استخدام هستیم

رئیس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی وفناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت: پی گیر پنج هزار ردیف استخدام هستیم.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش به نقل از استان فارس، خسرو نظری در حاشیه گردهمایی معاونین پژوهشی ادارات کل آموزش و پرورش سراسر کشور در شیراز، با تاکید بر پیگیری مسائل و مشکلات معلمان اظهار داشت: در همین خصوص طرح نظام رتبه بندی سنجش صلاحیت، در راستای ارتقای جایگاه معلمان مورد توجه قرار گرفته است.
رئیس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی وفناوری اطلاعات در ادامه افزود: فرایند جذب نیرو با برگزاری آزمون از متقاضیان صورت می‌گیرد و واجدان شرایط حائز رتبه بر‌تر در این آزمون در دو نیمسال، آموزش‌های لازم در زمینه صلاحیت‌های حرفه‌ای و تخصصی مرتبط با معلمی را فرا می‌گیرند.
وی گفت: پس از این دوره آموزشی، آن‌ها در آزمونی دیگر شرکت می‌کنند و با موفقیت در این آزمون و احراز صلاحیت‌های معلمی، مهرماه ۱۳۹۵ به عنوان معلم جذب وزارت آموزش و پرورش می‌شوند.
نظری اظهار کرد: این برنامه جذب نیروی انسانی پس از اجرای سیاست انقباضی در وزارت آموزش و پرورش در سال‌های تحصیلی ۹۴ – ۹۳ (کنونی) و ۹۵ – ۹۴ صورت می‌گیرد.
وی گفت: سابقه عملکرد نیروهای حق التدریس آموزش و پرورش نیز در این فرایند استخدام نیرو موثر خواهد بود.
رئیس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در سال تحصیلی کنونی، ۲۵ هزار نیروی انسانی در مجموعه وزارت آموزش و پرورش در سراسر کشور بازنشسته شدند، از عملکرد نیروهای حق التدریس ۲۴ درصد کم شد و از سوی دیگر، در مقطع ابتدایی ۲۰۰ هزار نفر به مجموعه دانش آموزان اضافه شد اما با این وجود نیروی جدیدی وارد آموزش و پرورش نشد.
نظری گفت: در چنین شرایطی با در پیش گرفتن سیاست انقباضی، به تجمیع کلاس‌های درس و مدارس و هدایت نیرو‌ها به مراکز آموزشی نیازمند معلم، کلاسی بدون معلم نماند و آموزش و پرورش با چالش مواجه نشد.
وی اظهار کرد: این سیاست انقباضی در ارتباط با نیروی انسانی در وزارت آموزش و پرورش، سال تحصیلی آینده نیز ادامه می‌یابد.
نظری این نکته را هم یادآوری کرد که در سطح کلان کشور، نسبت دانش آموز به معلم، نسبت ۱۰ به یک است که این نسبت بهتر از کشورهای توسعه یافته با شاخص ۱۱ دانش آموز به یک معلم و شاخص جهانی ۱۴ دانش آموز به یک معلم است.
وی ادامه داد: در کشور حدود یک هزار کلاس درس حدود پنج نفره برقرار است که در ارتقای شاخص نسبت دانش آموز به معلم در سطح کلان کشور تاثیر گذار است و البته این شاخص مربوط به کلان کشور است و می‌پذیریم که در مناطقی از کشور، شمار دانش آموزان در حال تحصیل در یک کلاس زیاد است.
رییس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش گفت: با توجه به نیازهای این وزارتخانه به نیروی انسانی متخصص و تامین نشدن کامل این نیاز از سازوکار پیش بینی شده در دانشگاه فرهنگیان، پنج هزار نیروی جدید به عنوان معلم در سراسر کشور استخدام می‌شوند.
وی ادامه داد: معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور قول مساعد برای جذب پنج هزار نیرو به عنوان معلم داده است و فرایندهای قانونی برای تحقق استخدام این نیروهای مورد نیاز در جریان است.
وی ادامه داد: ماده ۲۸ اساسنامه دانشگاه فرهنگیان اجازه می‌دهد که چنانچه وزارت آموزش و پرورش نتواند نیازهای خود به نیروی انسانی را از طریق این دانشگاه فراهم کند، از فارغ التحصیلان سایر دانشگاه نسبت به جذب نیرو اقدام کند.
این مقام وزارت آموزش و پرورش گفت: جذب نیرو در رشته‌های علوم پایه، فنی و حرفه‌ای و کار و دانش و سایر رشته‌هایی که امکان تامین نیروی مورد نیاز آن‌ها از فارغ التحصیلان دانشگاه فرهنگیان نباشد، برای سال تحصیلی ۹۵ – ۹۴ صورت می‌گیرد.
وی اظهار کرد: به دنبال قول مساعد معاون رییس جمهوری و رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور برای ایجاد پنج هزار ردیف شغلی در وزارت آموزش و پرورش، در مقطع کنونی صدور رسمی این مجوز در حال پیگیری است.
نظری گفت: در مجموعه آموزش و پرورش، مقدمات این کار صورت گرفته است و جدول نیروهای مورد نیاز بر اساس رشته تحصیلی، جنسیت و مناطق آموزشی تدوین شده است و با صدور مجوز سازمان مدیریت و برنامه ریزی، فرایند جذب نیرو برای سال تحصیلی ۹۵ – ۹۴ را شروع می‌کنیم.
رییس مرکز برنامه ریزی، منابع انسانی و فناوری اطلاعات وزارت آموزش و پرورش در ادامه افزود: هوشمندسازی یک هدف نیست، بلکه یک فرآیند است و فرایند هوشمندسازی همواره در حال تحرک است و هیچگاه متوقف نمی‌شود.
وی تصریح کرد: رویکرد ما در خصوص طرح هوشمندسازی، صرفا استفاده از ابزار و وسایل الکترونیکی و رایانه‌ای در مدارس و مختص دانش آموزان نیست، بلکه بالا بردن میزان تاثیر فناوری‌های نوین آموزشی در هوش، درک و خلاقیت و نوآوری دانش آموزان، معلمان و والدین عزیز می‌باشد.
نظری افزود: تحقیقات در کشورهای پیشرفته و درحال توسعه نشان می‌دهدکه مدارس هوشمند، درآن کشورهایی است که هوش را یادگیرنده می‌پندارند و معتقدند از طریق آن می‌توان باعث ایجاد درک و خلاقیت در دانش آموزان و والدین آنان شد.
نظری تبلت دانش آموزی را به عنوان یکی از ابزارهای فناوری آموزشی و جایگزین نسل چهارم رایانه‌ها برشمرد و خاطرنشان ساخت: اجرای آن از ویژگی‌های منحصر به فردی برخوردار است.
وی از هوشمندسازی ۴۰ هزار مدرسه و ۸۰ هزار کلاس درس خبر داد و خاطر نشان کرد: اولیا می‌توانند در صورت تمایل در امر هوشمند سازی مدارس مشارکت داشته باشند.
مربیان پیش‎دبستانی در اولویت استخدام آموزش و پرورش

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان، محمد دیمه‎ور صبح امروز در جمع مدیران مدارس اداره‌کل آموزش و پرورش استان گلستان اظهار کرد: تعداد اندکی از مدارس ما هوشمندسازی به معنای برخورداری از کارگاه مستقل در سطح مدارس شده‎اند.
وی تصریح کرد: اعتبارات خوبی در پایه ششم ابتدایی و برای درس کار و فناوری که وجود رایانه و تجهیزات رایانه‎ای از الزامات آن است تدارک دیده شده است.
کمتر از ۵۰ درصد کلاس‎های کار و فناوری در مدارس هوشمندسازی شده‎اند
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: ۲۳۰ میلیارد ریال در سال تحصیلی جاری برای تجهیز کلاس‎های کار و فناوری در کشور تزریق شده و تلاش شد که در سال آینده نیز ادامه پیدا کند.
دیمه‎ور با بیان اینکه کمتر از ۵۰ درصد از کلاس‎های پایه ششم هوشمندسازی شده، گفت: البته هوشمندسازی فقط مختص به تجهیزات نیست و آموزش معلمان و ارائه اطلاعات الکترونیک و آشنایی دانش‌آموزان موضوعاتی دیگری هستند که باید در راستای هوشمندسازی دنبال شود.
وی خاطرنشان کرد: نظام آموزشی، آموزش الکترونیک را در دستور کار معاونت آموزش ابتدایی آموزش و پرورش قرار دارد و در آینده دانش‌آموز می‌‎تواند از این ظرفیت در هر ساعت از شبانه‎روز استفاده کنند.
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش بیان داشت: فضای پیش‌روی آموزش و پرورش در دوره ابتدایی توسعه آموزش الکترونیک است که نیاز است معلمان ما نیز در این راستا آموزش ببینند.
دیمه‎ور خاطرنشان کرد: از نظر ساختاری توسعه نظام دوره‎ای را در آموزش و پرورش دنبال می‌‎کنیم و باید پایه‎های اول و دوم ابتدایی به صورت مستقل اداره شوند.
افزایش ۲۵. ۶ درصدی دوره پیش‌دبستانی در کشور
وی به توسعه دوره پیش‌دبستانی اشاره کرد و گفت: امسال ۲۵. ۶ درصد دوره پیش‌دبستانی را در کشور افزایش دادیم و امید است در سال آینده نیز این میزان افزایش پیدا کند.
معاون وزیر آموزش و پرورش ابراز داشت: مربیان مراکز پیش‌دبستانی که از وزارت آموزش و پرورش مجوز کسب کرده‎اند باید طبق قانون کار از حقوق اداره کار برخوردار باشند.
دیمه‎ور در خصوص استخدام مربیان پیش‎‌دبستانی بیان داشت: اخیرا آموزش و پرورش مجوز استخدامی را اخذ کرده است که در این استخدام مربیان پیش‌دبستانی در اولویت قرار خواهند گرفت.
وی در خصوص سنگینی کیف مدارس گفت: تدابیر معلمان و خانواده‎‌ها در کنار یکدیگر می‌‎تواند بار سنگین کیف مدارس را سبک‎‌تر کند و باید معلمان به گونه‎ای برنامه دانش‎آموزان را در طی هفته برنامه‎ریزی کنند که مشکلی برای دانش‎آموزان پیش نیاید.





کانال تلگرام عصر جهان


مریم
|
Iran
|
1394/04/07 22:59
  +0

  -0
پاسخ
خواهش میکنم از مسولین سهم استان ایلام را دراین ازمون بالا ببرید

ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*