اخبار عمومی
اعلام وصول 2
4993
تاریخ انتشار: 1394/02/30 16:21
حسین دهدشتی نماینده مردم آبادان درباره این تقاضای تحقیق و تفحص گفت: آقای ترکان بار‌ها درباره این تقاضا مصاحبه کرده و از پول‌های کثیف نام برده است، باید پرسید این پول‌های کثیف در کجا‌ها سیر می‌کنند آیا جز در حیات خلوت‌هایی است که نظارت در آنجا وجود ندارد؟ در بانک‌ها، مناطق آزاد و صندوق‌های بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی این پول‌های کثیف وجود دارند؟

به گزارش عصرجهان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی با ۱۴۸ رای موافق، ۱۵ رای مخالف، ۳ رای ممتنع از ۱۹۴ نماینده حاضر با تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند موافقت کردند.

میزان منابع درآمدی منطقه آزاد اروند و طریقه هزینه کرد آن منابع، میزان جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی، میزان تحقق اهداف قانون ایجاد منطقه آزاد از بدو تشکیل تاکنون در راستای محورهای چهارگانه (صنعت، تجارت، ترانزیت و گردشگری) و برنامه راهبردی توسعه کوتاه و بلندمدت منطقه آزاد اروند از مهم‌ترین محورهای این تحقیق و تفحص است.

همچنین میزان منابع درآمدی منطقه ازاد اروند و انطباق آن با اسناد بالادستی مناطق، ارزیابی وضعیت قرارداد‌ها و میزان پیشرفت پروژه‌های عمرانی، خدمات ارایه شده به مردم شهرستان‌های خرمشهر و آبادان، ارزیابی منابع انسانی و به کارگیری نیروهای بازنشسته بدون استعلام و ارزیابی میزان اشتغالزایی از بدو تاسیس تا کنون در مورد تحصیلکردگان بومی و همچنین افراد فاقد مدارک تحصیلی بالا از دیگر محورهای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان منطقه آزاد اروند است.

حسین دهدشتی نماینده مردم آبادان در مجلس و متقاضی این طرح تحقیق و تفحص با تاکید بر اینکه خرمشهر و آبادان آسیب دیده و محرومند، اظهار داشت: ما امروز شاهد مهاجرت‌های منفی از این دو شهر هستیم، زمانی که جمعیت کشور ۲۰ میلیون نفر بود، جمعیت خرمشهر و آبادان به ۴۵۰ هزار نفر تقلیل یافت.

وی اضافه کرد: در سفر دولت یازدهم به خرمشهر و آبادان، رییس جمهور اعلام کرد برای سرعت بخشیدن به توسعه و جبران عقب ماندگی‌های شهر‌های آبادان و خرمشهر، این دو شهر در محدوده مناطق آزاد قرار می‌گیرند.

دهدشتی افزود: این گفته بارقه‌های امید را در دل مردم روشن کرد اما با وجود گذشت یک سال و نیم از آن تصمیم، اتفاقی به جز تورم و گرانی کاذب مسکن و اجاره بها نیفتاده است و تاکنون اقدامی هم در جهت تحقق آن وعده‌ها انجام نشده که موجب نارضایتی مردم شده است.

وی درباره این تقاضای تحقیق و تفحص گفت: آقای ترکان بار‌ها درباره این تقاضا مصاحبه کرده و از پول‌های کثیف نام برده است، باید پرسید این پول‌های کثیف در کجا‌ها سیر می‌کنند آیا جز در حیات خلوت‌هایی است که نظارت در آنجا وجود ندارد؟ در بانک‌ها، مناطق آزاد و صندوق‌های بازنشستگی و سازمان تامین اجتماعی این پول‌های کثیف وجود دارند؟

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب درباره اقدام عملی در مقابل فساد گفت: آقای ترکان، شما به عنوان مسئول مناطق آزاد کشور در دولت یازدهم طی دو سال گذشته چه برنامه یا اقدامی در راستای پیشگیری و یا اصلاح انجام دادید؟ بسیار ساده انگارانه است که با بی‌برنامگی و عدم نظارت سلامت سیستم را انتظار داشته باشیم، چه تضمینی وجود دارد که این مسائل دوباره تکرار نشوند؟

وی اظهار داشت: یکی از همکارانم در مجلس هشتم که یکی از طرفداران سرسخت تحقیق و تفحص در دوره قبل بود، هم اکنون در مجلس رایزنی می‌کند که این طرح رای نیاورد البته اشکالی ندارد، این عزیز تصادفا و به صورت کاملا اتفاقی عضو هیات مدیره و قائم مقام مناطق آزاد است و تصادفا کاندیدای مجلس آینده است که پس از ماه‌ها در مجلس حضور یافته و در حال رایزنی با نمایندگان برای عدم رای آوری این طرح است.

وی با تاکید بر اینکه یکی از وظایف مجلس نظارت است، گفت: دیوان محاسبات به عنوان بازوی نظارتی مجلس در مناطق آزاد چه نقشی دارد؟ دیوان محاسبات در دوره‌های قبل‌گاه گاهی به مناطق آزاد ورود پیدا می‌کرد اما طی دو سال اخیر یعنی دقیقا از زمان تصدی مسئولیت مناطق آزاد توسط آقای ترکان اجازه ورود نداشته است، علی رغم ابلاغ و تاکید رئیس مجلس، این دیوان تمکین نکرده و به راحتی مسئولان مناطق آزاد در استان‌های مختلف اعلام کردند که اجازه ورود به دیوان محاسبات ندادیم.

نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: پرونده‌های متعدد درباره مناطق آزاد در دادسرای دیوان محاسبات مطرح است، بی‌انضباطی‌های مالی، واگذاری زمین و قیمت گذاری، مبهم بودن قرارداد‌ها، عدم وصول درآمد‌ها، پرونده‌های قضایی مختلف، از چه چیزی نگران هستند که اجازه ورود به دیوان محاسبات را نمی‌دهند.منبع:ایرنا


بیشتر بخوانید :


کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*