1403/02/01 09:41


213276
تاریخ انتشار: 1397/03/28 10:54
روز گذشته یکی از مقامات سابق واحد 8200 ارتش اسرائیل که معروف به NSA اسرائیل است، بیان کرده که اولین هدف سایبری که اسرائیل باید در صورت بروز یک جنگ با ایران و حزب‌الله مورد هدف قرار دهد زیرساخت‌های انرژی ایران و حزب‌الله در منطقه و در داخل ایران و حزب‌الله است

روز گذشته یکی از مقامات سابق واحد 8200 ارتش اسرائیل که معروف به NSA اسرائیل است، بیان کرده که اولین هدف سایبری که اسرائیل باید در صورت بروز یک جنگ با ایران و حزب‌الله مورد هدف قرار دهد زیرساخت‌های انرژی ایران و حزب‌الله در منطقه و در داخل ایران و حزب‌الله است. در همین حال پنتاگون نیروهای سایبری خود را در حالتی کاملاً تهاجمی قرار داده است که این موضوع می‌تواند خبر از یک اتفاق محتمل در آینده نزدیک داشته باشد.

تابناک نوشت: ژنرال اسرائیلی «ایهود اشنرسون» یکی از مقامات ارشد سابق واحد 8200 موسوم به NSA اسرائیل روز گذشته بیان کرده است که در صورت بروز یک جنگ میان ایران، حزب‌الله و اسرائیل، اولین هدفی که باید مورد تهاجم سایبری اسرائیل قرار بگیرد، زیرساخت‌های انرژی ایران و حزب‌الله است.

وی که در یک کنفرانس با موضوع جنگ سایبری در تلاویو سخن می‌گفت، بیان کرده است که انرژی ستون اصلی اقتصادهای امروزی است و برای برخی از کشورها انرژی در حکم سیستم خون‌رسانی و عروقی عمل می‌کند. وی به‌ویژه از ایران در این خصوص نام برده است.

وی بیان کرده است که حملاتی سایبری به‌قصد تخریب زیرساخت‌های انرژی تأثیر بسیار بیشتری از حمله در جهت نابودی تسلیحات دشمن دارد و هرچند تخریب و انهدام تسلیحات دشمن می‌تواند برتری تاکتیکی ایجاد کند اما تخریب زیرساخت‌های انرژی تأثیر استراتژیک بیشتری درنتیجه جنگ دارد.

نشانه‌ای از «سورپرایز» بولتون برای ایران با یک «جنگ کوتاه»؟

سخنان اشنرسون در این کنفرانس از آن روی حائز اهمیت است که به شکل سنتی مقامات ارشد اسرائیلی حتی آن دسته که از مأموریت‌های حکومتی بیرون هستند، از اشاره به اهداف سایبری خودداری می‌کنند. این مقام ارشد NSA اسرائیلی گفته: اهدافی هم وجود دارد که هیچ‌گاه نباید در یک عملیات سایبری وارد شوند که این مسئله به خاطر موضوعات اخلاقی است. ازجمله بخش‌های مربوط به آب، غذا و سلامت. وی همچنین به دلیل اثر موسوم به اثر پروانه‌ای، از حمله به سیستم بانکی دشمن در عملیات سایبری پرهیز داده است زیرا می‌تواند به شکلی اساسی تأثیرات جهانی داشته باشد.

وی در خصوص دفاع سایبری بیان کرده است که اولویت اسرائیل باید دفاع در برابر حملات سایبری علیه سیستم‌های پدافند موشکی باشد و همچنین دفاع از سیستم‌هایی مانند C4I که هماهنگی واحدهای ارتش اسرائیل در صحنه نبرد و شبکه اهداف مورد تهاجم را ایجاد می‌کند.

در این کنفرانس سایبری مقامات ارشد دیگری نیز مانند ژنرال سابق ارتش اسرائیل «دن گولد» و همچنین دبیر سابق شورای امنیت ملی اسرائیل ژنرال «یاکوف آمیدرور» نیز در خصوص اهمیت دفاع و تهاجم سایبری در عصر سایبر سخن گفته‌اند.

به شکلی جالب‌توجه امروز نشریه نیویورک‌تایمز در مطلبی بیان کرده است که پنتاگون سطح آمادگی نیروهای سایبری ارتش ایالات‌متحده را افزایش داده و این واحدها را در آمادگی کامل برای هرگونه تهاجم و یا دفاع سایبری قرار داده است. نیویورک‌تایمز این اقدام را عملی پر ریسک دانسته که می‌تواند خطر تقابل و تعارض با کشورهای حامی حملات سایبری را افزایش دهد.

به گفته این نشریه تاکنون واحدهای سایبری ارتش آمریکا تنها در حالت تدافعی قرار داشته و وظیفه دفع و خنثی‌سازی حملات سایبری به این کشور را بر عهده داشتند و در معدود مواردی که در حالت تهاجمی قرار گرفته بودند، برای تخریب شبکه‌های داعش و از میان بردن ارتباطات سایبری آن‌ها بوده که نتایج این عملیات مخلوطی از موفقیت و شکست بوده است.

اما اکنون به استناد اسناد استراتژیک و گفته مقامات ارشد نظامی پنتاگون حالتی کاملاً تهاجمی برای نیروهای واحد سایبری ارتش آمریکا در نظر گرفته است که هدف از آن ناکارآمد سازی و از میان بردن هرگونه تسلیحات و حمله سایبری قبل از اقدام علیه آمریکا است.

به گفته نیویورک‌تایمز این تغییر در پنتاگون قبل از اجرا در کاخ سفید به بحث و بررسی گذاشته نشده است و نشان از اختیار عمل فوق‌العاده‌ای دارد که دونالد ترامپ در دست نهادهای نظامی آمریکا قرار داده. اما این اقدام به گفته نشریه می‌تواند ریسک تقابل نظامی با کشورهایی مانند چین، روسیه و کره شمالی که در پشت اغلب حملات سایبری قرار دارند را افزایش دهد.

درحالی‌که موضوع اقدامات سایبری اسرائیل و آمریکا همواره یکی از موضوعات مهم استراتژیک در دستور کارهای امنیتی بوده است، اما برخی تحلیلگران بر این باور هستند که سمت‌وسوی جدی این تحولات متوجه ایران است. جان بولتون مشاور امنیت ملی ترامپ قبلاً خبر از یک سورپرایز جدی برای ایران قبل از سال 2019 داشت که برخی آن را شامل یک جنگ کوتاه اما مؤثر علیه ایران دانسته بودند.

می‌توان انتظار داشت که این تحولات سایبری و اشاره مستقیم مقامات ارشد اسرائیلی به مورد هدف قرار دادن زیرساخت‌های انرژی ایران می‌تواند بخشی یا تمام سورپرایزی باشد که جان بولتون برای ایران در نظر گرفته بوده است.

از سوی دیگر این برای اولین بار نیست که مقامات اسرائیلی از حمله به زیرساخت‌های انرژی ایران سخن میگویند. پیش‌ازاین نیز نشریه جروزالم پست در تحلیلی به قلم یکی از ستون نویس های خود بیان کرده بود که تنگه هرمز و شریان صدور نفت ایران یکی از دو هدف اصلی اسرائیل در جنگ محتمل آینده با ایران خواهد بود.




Copy Right 2013 Artmis.ORG