1403/01/28 22:31


214148
تاریخ انتشار: 1397/05/21 02:47
رئیس جمهور قزاقستان اعلام کرد، همه مسائل مربوط به همکاری‌های کشورهای ساحلی دریای خزر در عرصه‌های مختلف حل و فصل شده و انتظار می‌رود فردا(یکشنبه) در نشست سران "آکتائو" تصمیم تاریخی مهمی اتخاذ شود.

به گزارش پایگاه خبری عصرجهان، "نورسلطان نظربایف" رئیس جمهوری قزاقستان اعلام کرد که تمامی مسائل مربوط به همکاری‌های کشورهای ساحلی دریای خزر مورد توافق قرار گرفته و فردا(یکشنبه) تصمیم تاریخی در این باره اتخاذ خواهد شد.

نظربایف امروز گفت: «طی 20 سال گذشته ما مذاکرات بسیاری انجام دادیم که اصلا آسان نبودند و بالاخره مواضع خود را مورد توافق قرار دادیم تا همه مسائل مربوط به همکاری‌های کشورهای ساحلی در زمینه دریای خزر حل و فصل شوند. این مسائل شامل حمل و نقل دریایی، منابع دریای خزر، حفاظت از منابع بیولوژیکی این دریا، روابط تجاری و همکاری‌های کشورهای ما می‌شود. من معتقدم که همه مسائل مورد توافق همه طرفین قرار گرفته و انتظار دارم که فردا تصمیم تاریخی بزرگی گرفته شود. این مسئله اهمیت بسیار زیادی برای همه کشورهای حاشیه دریای خزر خواهد داشت.»
تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس» نوشت: روسای جمهوری کشورهای ایران، روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان، فردا (یکشنبه ( 12 آگوست/ 21 مرداد ماه) در بندر آکتائو (قزاقستان) دیدار خواهند کرد تا نتیجه مذاکرات چندین ساله درباره تعیین وضعیت حقوقی دریای خزر را نهایی کنند.
وزرای امور خارجه کشورهای حاشیه دریای خزر نیز امروز شنبه، در آستانه این نشست آخرین توافقات لازم را انجام می‌دهند.

ظریف: در آستانه امضای کنوانسیون حقوقی دریای خزر هستیم
محمدجواد ظریف می‌گوید: «چیزی تا پایان راه ۲۱ ساله مذاکرات برای توافق بر سر رژیم حقوقی دریای خزر باقی نمانده است.»
یورونیوز در این خصوص نوشت: وزیر خارجه ایران که برای حضور در نشست آکتائو قزاقستان به این کشور سفر کرده روز شنبه ۲۰ مرداد ابراز امیدواری کرد: «کشورهای ساحلی دریای خزر بتوانند مذاکرات برای حصول توافق در خصوص رژیم حقوقی دریای خزر را پایان دهند.»
آقای ظریف ابراز خرسندی کرد که در کنوانسیون، بر انحصار حضور و دریانوردی صرفا با پرچم یکی از کشورهای ساحلی تاکید شده و هیچ کشور بیگانه‌ای اجازه حضور در این منطقه را ندارد.
این نشست که با حضور سران کشورهای ساحلی دریای خزر شامل ایران، روسیه، آذربایجان، قزاقستان و ترکمنستان قرار است از روز یکشنبه ۲۱ مرداد در آکتائو قزاقستان آغاز به کار کند و بنا دارد به موضوع تعیین سهم ساحلی هر یک از کشورها از دریای خزر بپردازد.
در همین خصوص روز شنبه ۲۰ مرداد، محمدابراهیم رحیم پور معاون پیشین آسیا - اقیانوسیه وزارت خارجه ایران و از مذاکره کنندگان رژیم حقوقی دریای خزر گفته بود: « تصمیم گیری درباره سهم ایران در دریای خزر و سایر جزئیات آن در اختیار رهبر است.»
این در حالیست که در داخل ایران برخی از شخصیت‌های سیاسی اصلاح‌طلب از احتمال واگذاری سهمی بیش از اندازه واقعی به روسیه در ازای معادلات سوریه ابراز نگرانی کرده‌اند.
آقای ظریف همچنن ابراز امیدواری کرد امضای کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر نقطه پایان همکاری‌ها میان کشورهای ساحلی نباشد و برعکس زمینه را برای گسترش همکاری‌ها میان کشورهای منطقه فراهم سازد.
عشق‌آباد، تهران، باکو و آستاراخان پیش از این به ترتیب میزبان چهار نشست قبلی سران خزر برای تدوین کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر بودند.
گفتنی است حسن روحانی رئيس جمهوری ایران هم در این نشست شرکت خواهد کرد




Copy Right 2013 Artmis.ORG