1403/02/06 15:39


266028
تاریخ انتشار: 1397/11/16 23:54
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست کهگیلویه وبویراحمد از تلاش و اقدامات برای ثبت برم الوان بعنوان نخستین تالاب ملی استان خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری عصر جهان، تالاب ها به عنوان یكی از بارزترین زیبایی های خلقت، مفیدترین و در عین حال بدبیارترین اكوسیستم های طبیعت به شمار می روند، این زیستگاه های حیاتی و متنوع از جمله نظام های حیات بخشی هستند كه مطلقا جایگزین ندارند, اما هیچ یك از اكوسیستم های جهان به اندازه تالاب ها صدمات ناشی از برخوردهای سطحی و كوته فكری بشر و تمایلات خودخواهانه انسان محوری را تجربه نكرده اند.


برهمین اساس نخستین جلسه و نشست تخصصی اداره کل حفاظت محیط زیست استان با موضوع تالاب برم الوان پتانسیل ها و چالش ها , بمنظور ثبت برم الوان بعنوان نخستین تالاب ملی استان  در سیزدهمین روز از بهمن ماه 97 و همزمان با روز تالاب در در فرمانداری بهمئی برگزار شد.
درابتدای این نشست که دستگاههای متولی ازجمله فرمانداری و معاونین, امور آب ,جهاد کشاورزی ,منابع طبیعی, میراث فرهنگی , جوامع محلی ,شورا و دهیار روستای الوان حضور داشتند جمشید عبدی پور معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گفت : در طول تاریخ زندگی انسان ها، تالاب ها به عنوان اراضی نامناسب، بی فایده، مضر و بستری برای زندگی وحوش و مأمنی برای حشرات ناقل بیماری ها شناخته می شدند و یا باتلاقی تصور می شد كه هر كسی در آن پای بگذارد در كام مرگ فرو می رود. مجموعه این صفات، انگیزه ای جز ستیز دائمی انسان علیه آن بوجود نمی آورد .
وی گفت: به همین دلیل رابطه انسان با تالاب ها همیشه خصمانه و در جهت تخریب آن بوده است. بطوری كه مهار تالاب ها و تبدیل آنها به گستره های قابل كشت و كار یا حتی تبدیل آن به اراضی بایر و رها شده از جمله موفقیت های جامعه انسانی تلقی می شد.
وی گفت با توجه به ظرفیت ها و پتانسل های استان اخیرا" این اداره کل با اقدامات کارشناسی و قانونی , طی مکاتبه هایی دریاچه مورزرد ذیلایی شهرستان بویراحمد و برم الوان بهمئی را بمنظور ثبت در زمره تالاب های ملی و بین المللی , به سازمان مرکزی معرفی نموده و امیدواریم که با همکاری مردم و مسئولین به این مهم دست یابیم.
وی با تاکید براینکه تا کنون در استان تالابی ثبت نشده است گفت: محیط زیست استان تمام تلاش خود را برای ثبت ملی این موهب الهی بکار خواهند بست و بارایزنی های صورت گرفته امیدواریم که در آینده ای نزدیک  این برم به عنوان نخستین تالاب استان ثبت ملی گردد.
گفتنی است در پایان این نشست پس از ارارئه نظر و موافقت دستگاههای مدعو , فرماندار بهمئی بر همکاری و هماهنگی ویژه تا حصول نتیجه در جهت ثبت این تالاب و حفاظت از آن  تاکید ویژه داشت.


 

پی نوشت:
جذابیت های تالاب برم الوان -برم المان
تالاب دائمی برم الوان یکی از دیدنی های ناشناخته جنوب ایران است که با اندکی توجه و سرمایه گذاری با حفظ و لحاظ اکوسیستم آن می تواند محلی مناسب برای تفریح و ورزش های آبی گردد
این تالاب در موقعیت جغرافیایی N310034 E501428 بخش سرآسیاب یوسفی، شهرستان بهمئی، استان کهگیلوییه و بویراحمد و حدود 40 کیلو متری شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی  قرار دارد. مساحت آن 15 هکتار و ارتفاع آن از سطح دریا 1100 متر، عمق آن حداقل 12 و حداکثر 30 متر و میزان کدورت 2.2 گرم بر لیترآب است. وجود درختچه‌ها و درختان طبیعی از جمله بادام کوهی و بلوط روی تپه‌های اطراف، همواری زمین های حاشیه تالاب، وجود ماهی کپور و... شرایط بسیار خوبی برای این تالاب به وجود آورده است.
حاشیه این تالاب دارای پوشش گیاهی انواع نی، گز، زالزالک، خارشتر، پسته‌وحشی، بادام کوهی و سایر گونه‌های نادر گیاهی است.
تالاب برم المان به دلیل وجود آب دائمی، چشمه ساران آب الوان، جاده آسفالت، و برخی تاسیات رفاهی گردشگران هرساله بالاخص در ایام نوروز گردشگران بسیاری از این محل دیدن می نمایند. این دریاچه می تواند محل مناسبی برای ورزش های آبی باشد.
شیب تند دیواره‌ها و عمق زیاد تالاب در حاشیه و داخل تالاب، گیاهان آبزی وجود ندارد اما با توجه به میزان کدورت 2.2 گرم بر لیترآب، تالاب از پلانکتون‌های گیاهی و جانوری غنی است که تقریباً 99 درصد پلانکتون‌های جانوری را کالانوئید و یک درصد آنها را دافنی تشکیل می‌دهد. ماهی کپور در این تالاب به وفور وجود دارد.
منبع و محل جوشش آب تالاب مشخص نیست و جواب مستند و متقنی وجود ندارد. وجود چشمه های جوشان در کف تالاب، دالان های زیر زمینی آب می تواند از فرضیات تامین آب تالاب باشد.
در خصوص وجه تسمیه برم الوان می می گویند به دلیل رنگ برم یا تالاب می باشد. ولی برخی پژوهشگران چون احمد اقتداری معتقدند نام اصلی آن برم المان است و ریشه در تاریخ الیمائی بهمئی  دارد.و در رابطه با چگونگی پیدایش دریاچه بومیان محلی افسانه ای را سینه به سینه روایت نمودند.
 نزدیکی های تالاب برم الوان تالاب فصلی به نام گاودانه وجود دارد. و دوام آن بستگی به میزان بارندگی دارد. برم سیاه نام برم دیگری است که در بهمئی واقع گردید. برم سیاه دارای دیوارهای بسیار بلند و به دلیل رنگ آن به برم سیاه معروف گردید. و احنمالا خروجی آب آن رود علا و میداود است
شهرستان بهمئی به مرکزیت لیکک از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد است. لیکک در263 کیلومتری یاسوج مرکز این استان  و 43 کلیومتری شهرستان بهبهان استان خوزستان قرار گرفته است.




بیشتر بخوانید :



Copy Right 2013 Artmis.ORG