1403/01/30 09:40


297001
تاریخ انتشار: 1398/02/21 00:33
دونالد ترامپ روز پنج شنبه، پاتریک شاناهان را به عنوان وزیر دفاع کابینه خود که از پنج ماه پیش عهده دار سرپرستی این وزارت خانه بود، برگزید. حال سوالی که مطرح می شود این است که چرا ترامپ شخصی همچون شاناهان که ریشه چندانی در پنتاگون ندارد را به عنوان وزیر دفاع معرفی کرد؟

به گزارش تابناک، «پاتریک شاناهان» معاون سابق وزیر دفاع و مدیر اجرایی پیشین شرکت بویینگ از ابتدای سال ۲۰۱۹ جانشین جیمز متیس شد که به دلیل اختلاف با سیاست‌های ترامپ و تندرو‌هایی همچون جان بولتون مشاور امنیت ملی و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا از کار کناره گیری کرد.

برای وزارت دفاع امر غیرمعمولی است که سرپرست آن هم به این طولانی مدت سرپرست داشته باشد. همواره زمانی که یک وزیر دفاع استعفا داده تا زمانی که جانشینش به تائید برسد، در مقام خود باقی مانده است، اما اختلاف با متیز به حدی بود که ترامپ منتظر این کار نشد.

شاناهان از مدیران سابق شرکت بویینگ در اوایل سال ۲۰۱۷ برای پست معاون وزیر دفاع معرفی شد. کار او در بویینگ در سال ۱۹۸۶ شروع شد و پله‌های ترقی را طی کرد. نشریه «پوجت ساند بیزنس ژورنال» طی گزارشی در مارس ۲۰۱۶ او را «آچار فرانسه» بوئینگ نامید. او بر راهبرد‌های جهانی چرخه تامین جهانی بوئینگ و استفاده از فناوری‌های پیشرفته تولید نظارت کرد. او دو مدرک تخصصی از موسسه فناوری ماساچوست دارد: کارشناسی ارشد علوم در مهندسی مکانیک و مدیریت ارشد کسب و کار (MBA) از دانشکده مدیریت «اسلون» در دانشگاه «ام آی تی»

چرا انتصاب وزیر دفاع جدید آمریکا منافع جنگ طلبان را تامین می کند!؟

با این حال او متهم بود که در پیمان‌های پنتاگون به نفع بوئینگ عمل کرده است که به گفته رسانه‌های آمریکایی از سوی رفع اتهام شده است.

حال سوالی که مطرح می شود این است که چرا ترامپ شخصی همچون شاناهان که ریشه چندانی در پنتاگون ندارد را به عنوان وزیر دفاع معرفی کرد؟

پاسخ را باید در تلاش ترامپ و جان بولتون برای تضعیف نقش پنتاگون در تصمیم گیری های امنیتی و نظامی آمریکا قلمداد کرد. مسئله ای که منجر به کناره گیری جیمز متیس از پست وزارت دفاع شد. متیس معتقد بود که ترامپ و بولتون در حال سوق دادن آمریکا به سوی جنگ و نادیده گرفتن ملاحظات پنتاگون هستند.

به همین جهت متیس با بسیاری از سیاست های ترامپ و تیم امنیت ملی او در خاورمیانه و به ویژه در قبال ایران مخالف بود.

بدون تردید یکی از اشخاصی که در پی کاهش نقش پنتاگون در تصمیم گیری ها است، جان بولتون مشاور امنیت ملی است. بولتون هیچ گونه مخالفتی با سیاست های خود را بر نمی تابد و به همین جهت در پی انحصار در تصمیم گیری های نظامی و امنیتی آمریکا است. تا جایی که در جریان کودتا در ونزوئلا به صورت مستقیم و بدون لحاظ کردن دیدگاه های مقامات پنتاگون، با جریان کودتا در ونزوئلا هماهنگی هایی انجام داده بود که البته در نهایت طرح کودتا با شکست مواجه شد.

در نهایت، تضعیف جایگاه وزارت دفاع آمریکا و انتصاب اشخاصی همچون شاناهان در این پست حساس، می تواند منجر به تقویت نقش آفرینی اشخاصی همچون بولتون شود که سیاست های جنگ طلبانه ای را در عرصه سیاست خارجی دنبال می کند. شخصی که بنا به گفته ترامپ اگر کنترل نشود، به دنبال بمباران تمام دشمنان آمریکا است.




Copy Right 2013 Artmis.ORG