بنای تاریخی-مذهبی امام زاده بابا احمد (ع) در شهرستان بهمئی که مربوط به دوره سلجوقی است تخریب شد
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی عصر جهان، یکی از آثار ثبت ملی شهرستان بهمئی مربوط به دوره سلجوقی تخریب گردید.
مسعود شفیع معاون میراث فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص به رسانه ها گفت: متاسفانه بنای تاریخی امام زاده بابا احمد (ع) در شهرستان بهمئی که مربوط به دوره سلجوقی است به بهانه تعمیر تخریب شد.
وی با بیان اینکه مگر میشود کسی که پیر شد به بهانه مداوا آن را بکشند افزود: این اثر تاریخی بجا مانده از دوره سلجوقی بوده که نشان از هویت یک جامعه است و هرگونه اقدام مرمتی باید با نظر کارشناسان سازمان میراث فرهنگی کشور صورت گیرد نه اینکه خود سرانه اقدام به تخریب کنند.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه بویراحمد با تاکید بر اینکه تخریب یک اثر تاریخی برابر با نابودی هویت یک جامعه است ادامه داد: از طریق اداره حقوقی این اداره کل پیگر هستیم تا با عوامل این کار برخورد قانونی شود.
شفیعی تصریح کرد: امام زاده بابا احمد در دوم آبانماه ۱۳۸۲ با شماره ثبت ۱۰۵۸۰ به عنوان یک اثر تاریخی در فهرست آثار ملی کشور ثبت ملی شده است.

پی نوشت:
بقعه ی امامزاده بابا احمد(ع) با گنبد زیبای پلکانی شکلش در 15 کیلومتری شهر لیکک و در روستای بابا احمد واقع است. به لحاظ معماری بنایی است چهار ضلعی که در حدود 15/21 متر طول و14/07متر عرض و 9 متر ارتفاع دارد و با استفاده از مصالح سنگ و گچ ساخته شده است و درب ورودی اصلی آن چند طاق نما با تزئینات شبیه مقرنس کاری دیده می شود. قدمت بنای این امامزاده به دوره سلجوقی می رسد. گنبد بزرگ و دو طبقه بودن طاقچه های این بنا از ویژگی های آن محسوب می شود. این بنا به شماره 10580 در تاریخ 1382در فهرست آثار ملی ثبت گردیده و شجره نامه امامزاده بابا احمد (ع) طبق اقوال روستائیان و اعتقادات منطقه ای منسوب به امام موسی ابن جعفر(ع) می باشد.


