با ورود سیدباقر نه تنها مردم بلکه چهرههای سیاسی و بزرگترین رقیب فکری وی نیز از این حضور استقبال کرد و حضورش را ارتقا دهنده سطح انتخابات دانست.
پایگاه اطلاع رسانی عصر جهان
آواز کبک ها در برف/به قلم سحر دانشور
آیا موسوی برای مردم نماینده یک جریان است؟
اگر از حواشی سیاسی مهم تر از متن انتخاب بهرامی از سوی بخشی از جریان اصلاحات و مخالفت های آشکار و پنهان بزرگان و سران این جریان بگذریم، باید از قسمتی از حواشی مهم تر از متن اجتماعی این انتخاب سخن بگوئیم. در حواشی مهم تر از متن اجتماعی پای نسبت مردم و اصلاحات، مردم و جریانات سیاسی، مردم و سیدباقر موسوی و مردم و بویراحمد به میدان باز می شود و سوال مهم چرا مردم به سیدباقر موسوی گرایش دارند پررنگ می شود. روی دیگر این سوال را می توان اینگونه مطرح کرد: آیا رای مردم به سید باقر موسوی در سبد آرا اصلاحات تعریف می شود؟
در ادبیات سیاسی حاکم بر استان سیدباقر موسوی میراصلاحات و بزرگ این جریان در بویراحمد و دنا محسوب می شود، حال آنکه موسوی در ادبیات اجتماعی و از نگاه مردم مردی است برخوردار از قدرت و توان که در فهم آنچه که مردم می خواهند موفق و توانمند است. از این زاویه سیدباقر دیگر یک چهره سیاسی متعلق به جریانی خاص نیست، بلکه فردی است در رابطه مستقیم با مردم! مردی که نه به واسطه جریانات سیاسی بلکه به واسطه شخصت خود می تواند در میان مردم تعریف شود و مختصاتش مشخص شود. در حقیقت در بویراحمد و دنا جریان سیاسی معرف موسوی نیست، چه اینکه وی فراتر از جریان در میان مردم حضور دارد. پس رای به موسوی رای به یک جریان نیست، بلکه رای به مردی است که در میان مردم صاحب یک جایگاه است و به واسطه نام و توان خود به حیات سیاسی خود ادامه می دهد.
برف بویراحمد را در برگرفت
در پی سرمای شدیدی که از پس گرمای 16 ساله بر بویراحمد و دنا حاکم شد و این قوم بلند طبع را از خویشتن خویش دور کرد، حس میل به تغییر در میان جامعه و لایه های مختلف اجتماعی جان گرفت. مردمِ خسته از بارش بی امان برف که طی چهار سال زمینه ایجاد آیسبرگ های بزرگی از مسائل و اعتراضات را فراهم آورد، میل خود به تغییر را در جستجوی چهره هایی که در گذشته تابستانی و گرم خود دیده بودند به نمایش گذاشتند و با به میدان آوردنشان خواستار بازگشت به دوران شکوه بویراحمد و دنا شدند. سید باقر وارد میدان شد تا به جنگ با آیسبرگ های مسائل برود و مردم با نام سید باقر شور گرفتند، چون او یکی از خودشان بود.
آواز کبک ها در برف
با ورود سیدباقر نه تنها مردم بلکه چهره های سیاسی و بزرگترین رقیب فکری وی نیز از این حضور استقبال کرد و حضورش را ارتقا دهنده سطح انتخابات دانست. در گرماگرم شور انتخابات برخی که ریشه محبوبیت سیدباقر را در جریانات سیاسی تعریف می کردند، استقبال مردمی را دلیلی بر محبوبیت جریان سیاسی خود دانستند و پس از رد صلاحیت موسوی خود را موظف به انتخاب جایگزینی برای وی از دل جریان سیاسیشان دانستند. جایگزین از سوی برخی انتخاب شد و آتش اختلاف میان سیاسی ها و جریان افتاد، بدون اینکه ذره ای از این آتش به میان مردم کشیده شود. آتش به میان مردم نیامد چون باروتی در میانشان وجود نداشت که محتاج یک جرقه باشد! به بیان دیگر انتخاب جایگزین برای موسوی هیچ موجی در دل جامعه و درمیان مردم به وجود نیاورد چون مسئله بویراحمد یک جریان نبوده و نیست، مسئله بویراحمد زمستان چهار ساله و آیسبرگ های مسائلی بود که تنها چهره های حاضر در شکوه 16 ساله بویراحمد می توانستند به جنگ با آنها بروند نه یک یا دو جریان. این واقعیت تلخی است که بخشی جریان اصلاحات برای ندیدنش سرشان را زیر برف کرده اند و آواز انتخاب جایگزین برای سید سر می دهند حال آنکه نه بویراحمد و دنا شوری در مواجهه با این انتخاب دارد و نه رای موسوی به سبد رای این جریان اضافه می شود. بزرگان جریان بهتر است به رصد دقیق تر شرایط علت استقبال مردم از موسوی را فهم کنند و مبتنی بر همان علت به بسط شور در میان فضای سیاسی امسال که به شدت آغشته به مطالبات اجتماعی و مردمی است بپردازند.
مطلبی که خواندید از سری یادداشت های مخاطبین پایگاه اطلاع رسانی عصر جهان است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست.