این گیاه در تسکین زخمهای دهانی، آبسه دندان، جوشها، آکنه و سوختگیها، هنگامی که کمپرس مستقیم آن بر روی ناحیه مورد نظر قرار میگیرد بسیار مؤثر است.
به گزارش پایگاه خبری عصرجهان به نقل از افق تهران، از ریشه خشک شده خطمی برای تهیه دم کرده، پودرها، عصارهها و شربتها استفاده میشود. این گیاه دارای مواد زیست فعالی مانند برخی اسیدهای فنولی و فلاونوئیدها است. بخش عمده آن موسیلاژ است که برای آرام کردن سرفههای خشک و درمان سایر مشکلات تنفسی مانند گلودرد و التهاب برونشها به کار میرود همچنین دارای خواص نرم کنندگی و ضد التهاب است.
این گیاه در تسکین زخمهای دهانی، آبسه دندان، جوشها، آکنه و سوختگیها، هنگامی که کمپرس مستقیم آن بر روی ناحیه مورد نظر قرار میگیرد بسیار مؤثر است.
گیاه خطمی دارای خصوصیت سفید کنندگی است که به عنوان نرم کننده و تسکین دهنده در کرمهای مرطوب کننده میتواند استفاده شود. همچنین این گیاه دارای خاصیت ضد پارکینسون است.
از نظر طب اسلامی گرم و معتدل است و دردهای مفصلی را بهبود میدهد. خطمی در صورت ترکیب شدن با موادی مانند الکل، تاننها و آهن میتواند سمی شود.
در صورت استفاده از داروهای دیگر باید پیش از مصرف با پزشک مشورت شود. خطمی قند خون را کاهش میدهد و به همین علت با عملکرد بعضی داروهای دیگر مانند انسولین تداخل دارد.