به کانال ما در ایتا ملحق شوید

 

آی دی «پایگاه خبری عصرجهان» در «ایتا» و سایر شبکه های اجتماعی -به کانال ما «ملحق» شوید
asrejahan@

اخبار عمومی
اعلام وصول 2
 
 
 
6091
تاریخ انتشار: 1394/05/23 13:34
منطقه آزاد اروند از پتانسیل های ویژه ای مانند حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی، دسترسی به دومین استان بزرگ عراق (بصره)، دسترسی به آبهای آزاد بین المللی و وجود منابع عظیم نفت و گاز بهره می برد.اما متاسفانه ما بیشتر شاهد خرید و فروش خودروهای موسوم به پلاک اروند هستیم تا شرکت های تولیدی و تجارتی

"امین قمر" تحلیل گر اقتصادی خوزستان با ارسال مطلبی به پایگاه اطلاع رسانی عصر جهان اینگونه نوشت:

دسترسی به دومین استان بزرگ عراق یعنی بصره و همچنین دسترسی به آبهای آزاد بین المللی بهترین فرصت برای بازرگانان و تجار و سرمایه گذاران است.

یکی از بهترین موقعیتهای تجاری که برای استان خوزستان ایحاد شده بحث وجود منطقه آزاد اروند است که یک فرصت مناسب و ویژه برای رونق کسب و کار و تجارت است.

اما متاسفانه از این ظرفیت ویژه تا کنون به درستی استفاده نشده است.بیشترین استفاده از این ظرفیت ویژه اقتصادی در واردات خودروها صورت گرفته در صورتی که استفاده های بهتری میتوان انجام داد.

متاسفانه در شهرهای خوزستان ما بیشتر شاهد خرید و فروش و تاسیس نمایشگاههای خودروهای موسوم به پلاک اروند هستیم تا شرکت های تولیدی و تجارتی در این مقاله سعی شده تا راهکارهایی برای استفاده بهینه از این ظرفیت موجود ارائه شود تا شاهد کاهش نرخ بیکاری و ایجاد درآمد و رونق کسب و کار در این استان زرخیز و پر استعداد باشیم.

منطقه آزاد اروند در واقع یک منطقه آزاد تجاری و صنعتی برای کل خوزستان است این منطقه به دلیل دارا بودن  ظرفیتی از قبیل حمل و نقل جاده‌ای، ریلی، دریایی و هوایی  دارای امتیازهای ویژه ای است.

دسترسی به دومین استان بزرگ عراق یعنی بصره و همچنین دسترسی به آبهای آزاد بین المللی بهترین فرصت برای بازرگانان و تجار و سرمایه گذاران است.

یکی از اهداف تاسیس مناطق آزاد تجاری جهت خاتمه دادن به تکیه بر درآمدهای نفتی است و اساس تشکیل مناطق آزاد تجاری به این دلیل بوده که بتوان موجبات توسعه  صادرات غیر نفتی را فراهم آوریم.

اما متاسفانه تا بحال بیشتر در ورود کالاهای لوکس از کشورهای حوزه خلیج فارس عمل شده در حالی که استان بزرگ خوزستان دارای ظرفیتهای مختلفی است.به عنوان مثال یکی از محصولات و تولیدات  مهم خوزستان خرما میباشد اما آیا در صادرات میوه نخلستانها از ظرفیت منطقه آزاد استفاده شده و یا به عنوان مثال بارزتر دزفول نقش بسیار مهمی در تولید مرکبات و یا صیفی جات دارد اما آیا اگر از ظرفیتهای منطقه اروند استفاده میشد امروز وضعیت باغداران و کشاورزان اینگونه بود؟

حتی در بخش صنعت از شرایط و قوانین موجود در منطقه آزاد به نحو مناسب استفاده نشده مثلا در ساخت کارخانجات تبدیلی و صنعتی میتوان ادوات و وسایل مورد نیاز را با قیمت پایین تر از سایر شرایط اقتصادی خریداری کرد.

البته استانداری محترم میتواند شرایطی ایجاد کند تا سرمایه گذار بتواند در تمام شهرهای خوزستان سرمایه گذاری کند و بتوان از این ظرفیت گمرک استفاده بهینه جهت رونق تجارت و زیر ساختهای استان مظلوم خوزستان انجام داد.و میتوان به شیوه ای عمل شود که محصولات و تولیدات خوزستان به جای مرز عراق جهت صادرات مستقیم از منطقه اروند راهی آبادان و خرمشهر شود.

امین قمر


بیشتر بخوانید :


کانال تلگرام عصر جهان



ثبت نظر

نام*
ایمیل(اختیاری)
نظر*