خط فیبر نوری شهرستان بیش از دو دهه اجرا شده و در طول 15 کیلومتر ورودی به شهر لیکک طی سالهای مختلف از جانب دیگر ادارات اعم از آبفا، امور آب و گاز قطع و مفصل خورده که استاندارد وجود مفصل در خط فیبر نوری هر 5 کیلومتر یک مفصل است ولی هم اکنون در این مسیر بیش از 20مفصل وجود دارد که سبب کاهش کیفیت سیگنال و پرش و ضعف در آنتن دهی می گردد
به گزارش پایگاه خبری عصرجهان، سید معبود الهی معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان بهمئی با ارسال یادداشتی از مردم به دلیل قطعی فیبر نوری عذرخواهی کردند. وی در این یادداشت گزارشی از وضعیت فیبر نوری شهرستان ارائه دادند و در ادامه پیشنهاداتی را مطرح کردند.

متن یادداشت به شرح زیر است:
ضمن تبریک فرارسیدن عید مبحث و قدردانی بابت خلق حماسه 22 بهمن 1401 از عموم مردم شریف، انقلابی و ولایت مدار شهرستان بهمئی به خاطر قطع فیبر نوری عذر خواهی میکنیم و اعلام مینماییم مواجهه با قطع مکرر شبکه های خدماتی شایسته این مردم عزیز نیست.
آنتن دهی دکل های مخابراتی و برقراری خطوط فیبر نوری در زندگی امروزه، امری ضروری و اجتناب ناپذیر است و اهمیت آن تا جایی است که قطع چند ساعته برای شهروندان عزیز مشکل ساز است چه رسد به عدم آنتن دهی بیش از یک شبانه روز.
از تماس، پیامک و اینترنت تلفن همراه تا تهیه و خرید مایحتاج زندگی از اصناف مختلف و دریافت بنزین و گازوئیل از جایگاههای عرضه سوخت و انجام عملیات پولی در خودپردازها همه و همه به آنتن دهی شبکه، دکل های مخابراتی و فیبر نوری ارتباط مستقیم دارد.
قطع هر نوع شبکه ای از آب، گاز، فیبر نوری و برق بدون هماهنگی از قبل و اطلاع رسانی به عموم شهروندان به جز حوادث طبیعی و سوانح غیر مترقبه تخلف است و باید با دستگاه ها و اشخاص حقوقی و حقیقی برخورد گردد و یادآوری می گردد خطوط خدماتی قبل از رسیدن به تراز اجرایی دارای نوار خطر هستند و پرکردن حفاری نیز اصولی دارد که سهل انگاری عوامل قطع شبکه های زیرزمینی قابل قبول نمی باشد.
هر نوع عملیات خدمات رسانی در قالب موافقت نامه های پیمانکاری همراه با ضمائم شرایط عمومی و خصوصی پیمان است که اصول استاندارد حفاری و برگرداندن به حالت اولیه در آن قید شده است.
از طرفی حقیقتی که وجود دارد برای شبکه های قدیمی اجرا شده بیش از ده سال، علائم و نقشه UTM اجرا شده ای وجود ندارد و حتی کارمندان ادارات خدمات رسان با خطای نسبی موقعیت خطوط را اعلام می کنند ولی با وجود همه مشکلات، امروزه می توان با استفاده از دستگاهای پیشرفته خطوط قدیمی را نیز شناسایی کرد که نیاز به جدیت و نظارت ویژه است.
طبق گزارش های واصله خط فیبر نوری شهرستان بیش از دو دهه اجرا شده و در طول 15 کیلومتر ورودی به شهر لیکک طی سالهای مختلف از جانب دیگر ادارات اعم از آبفا، امور آب و گاز قطع و مفصل خورده که استاندارد وجود مفصل در خط فیبر نوری هر 5 کیلومتر یک مفصل است ولی هم اکنون در این مسیر بیش از 20مفصل وجود دارد که سبب کاهش کیفیت سیگنال و پرش و ضعف در آنتن دهی می گردد و باید هر چه سریعتر نسبت به تعویض 15 کیلومتر فیبر جدید اقدام گردد که در دستور کار قرار دارد.
با توجه به اینکه انشعاب خط فیبر فعلی شهرستان، از شهرستان گچساران گرفته شده، طی سال های گذشته برخی قطعی ها مربوط به عملیات عمرانی در مسیر گچساران به بهبهان بوده و بقیه قطعی ها بعلت تعریض و چهارخطه شدن مسیر ورودی لیکک، گازرسانی به شهرستان، خط آبرسانی از سد کوثر، فیبر نوری پدافند هوایی و مواردی نیز حفاری توسط اشخاص حقیقی بوده است.
و اما پیشنهاد و مطالبه از مسئولین استانی و کشوری
1- پیگیری خط جایگزین فیبر نوری از خوزستان ( جایزان، تشان، رامهرمز) که رایزنی های اولیه بین شهرستانی انجام ولی مسئولین خوزستان اظهار داشتند به خارج از استان اجازه ارائه خدمات ندارند.
2-احداث خط فیبر نوری از مسیر لنده که در مراحل اولیه مطالعه و برآورد قرار دارد به بصورت معمول زمانبر و نیازمند تامین اعتبار لازم در سطح استانی و ملی می باشد.
3- بازگرداندن و راه اندازی دستگاه رادیویی در مرکز مخابرات شهرستان که یک دهه است جمع آوری شده و می تواند در زمان قطعی فیبر نوری سریع جایگزین شود و ارائه خدمات را تا وصل شدن فیبر نوری انجام دهد.
4- مجهز کردن مخابرات شهرستان به تجهیزات تعمیر خط فیبر نوری یا همان دستگاه فیوژن اسپلایسر ( Fusion splicer) و بکارگیری نیروی فنی متخصص برای جوش فیوژن فیبر نوری.
ما مسئولین وظیفه داریم مطالبات فوق را پیگیری و تلاش لازم جهت جلوگیری از قطع فیبر فعلی به جز در موارد اضطراری و با اطلاع قبلی معمول گردد.
حمایت و پیگیری همشهریان در تحقق اهداف ذکر شده، مزید امتنان و دلگرمی مسئولین می باشد.
مجددا از محضر سروران گرانقدر، همشهریان صبور و عزیز بابت اخلال در خدمت رسانی مطلوب پوزش میطلبیم.
سید معبود الهی
معاون برنامه ریزی و هماهنگی امور عمرانی فرمانداری شهرستان بهمئی