1403/07/12 17:21


310717
تاریخ انتشار: 1403/06/05 11:36
نوشیدن آب نارگیل ممکن است به مدیریت فشار خون کمک کند. این نوشیدنی غنی از پتاسیم است، یک ماده معدنی کلیدی که در بسیاری از رژیم‌های غذایی آمریکایی‌ها کمبود دارد. پتاسیم می‌تواند با حذف سدیم اضافی از بدن و کاهش نیروی فشار بر دیواره‌های رگ‌های خونی، به کاهش سطح فشار خون کمک کند.

آب نارگیل مایعی است که به طور طبیعی در نارگیل‌های جوان (Cocos nucifera) یافت می‌شود. با رشد نارگیل‌ها، بخشی از این آب به گوشت نارگیل تبدیل می‌شود که همان گوشتی است که در داخل میوه یافت می‌شود.

به گزارش نقل از health، نوشیدن آب نارگیل نه تنها طراوت‌بخش است، بلکه برای شما مفید نیز هست. آب نارگیل حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی به نام الکترولیت‌ها است که از هیدراتاسیون پشتیبانی می‌کنند. روش‌های زیادی برای گنجاندن آب نارگیل در رژیم غذایی خود وجود دارد تا از مزایای آن بهره‌مند شوید. با این حال، آب نارگیل ممکن است برای همه بی‌خطر نباشد.

هیدراتاسیون را تأمین می‌کند

مانند اکثر مایعات، آب نارگیل می‌تواند به نیازهای روزانه هیدراتاسیون شما کمک کند. آب نارگیل اساساً آب با کربوهیدرات‌ها و الکترولیت‌های اضافی، از جمله سدیم، پتاسیم، منیزیم و کلرید است.

الکترولیت‌ها مواد معدنی باردار الکتریکی هستند که با تنظیم میزان ورود و خروج آب از سلول‌ها، به حفظ تعادل مناسب مایعات در بدن کمک می‌کنند. الکترولیت‌ها همچنین به حفظ تعادل pH بدن، فشار خون و ضربان قلب کمک می‌کنند.

عدم تعادل در میزان آب یا الکترولیت‌ها در بدن می‌تواند به طور بالقوه منجر به کم‌آبی شود. اگر بیمار هستید و استفراغ یا اسهال مداوم دارید، ممکن است الکترولیت‌ها را از دست بدهید. افرادی که به دلیل آب و هوای گرم یا ورزش‌های شدید طولانی مدت زیاد عرق می‌کنند، نیز در معرض خطر کاهش الکترولیت‌ها و کم‌آبی هستند اگر به اندازه کافی مایعات ننوشند.

آب نارگیل اغلب برای بازسازی آب بدن پس از ابتلا به آنفلوآنزای معده یا یک تمرین شدید توصیه می‌شود زیرا غنی از مایعات و الکترولیت‌ها است. با این حال، مشخص نیست که آیا این نوشیدنی بهتر از آب معمولی کم‌آبی را درمان می‌کند.

ممکن است عملکرد ورزشی و ریکاوری را پشتیبانی کند

برخی تحقیقات نشان می‌دهند که نوشیدن آب نارگیل قبل یا بعد از ورزش ممکن است برای عملکرد و ریکاوری مفیدتر از نوشیدن آب یا نوشیدنی‌های ورزشی باشد.

یک مطالعه ارزیابی مزایای آب نارگیل بر عملکرد ورزشی گزارش داد که نوشیدن آب نارگیل قبل از ورزش در یک محیط گرم، زمان رسیدن شرکت‌کنندگان به خستگی را در مقایسه با آب معمولی طولانی‌تر کرد – اما فقط چند ثانیه.

این ممکن است به این دلیل باشد که الکترولیت اصلی از دست رفته از طریق تعریق سدیم است، اما الکترولیت اصلی موجود در آب نارگیل پتاسیم است.

در یک مطالعه قدیمی‌تر، محققان اثرات آب معمولی، نوشیدنی‌های ورزشی، آب نارگیل و آب نارگیل غنی از سدیم را بر عملکرد ورزشی مقایسه کردند. آب نارگیل غنی از سدیم و نوشیدنی‌های ورزشی بهترین بازسازی آب بدن را پس از ورزش ارائه دادند و آب نارگیل معمولی بازسازی آب بدن بهتری نسبت به آب معمولی ارائه داد. آب نارگیل غنی از سدیم همچنین عوارض جانبی کمتری (مانند حالت تهوع و ناراحتی معده) تولید کرد.

آب نارگیل همچنین به طور طبیعی شیرین است و منبع باکیفیت‌تری از کربوهیدرات‌ها نسبت به نوشیدنی‌های شیرین‌شده مانند نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های انرژی‌زا ارائه می‌دهد. با این حال، برخی محصولات آب نارگیل حاوی قندهای افزودنی هستند – حتماً محصولی بدون قند افزودنی یا شیرین‌کننده انتخاب کنید.

قندهای طبیعی موجود در آب نارگیل، بدن را با انرژی سریع تأمین می‌کنند که در طول ورزش‌های شدید حیاتی است. بدن پروتئین‌ها و چربی‌ها را به اندازه کربوهیدرات‌ها در حین فعالیت بدنی به طور کارآمد استفاده نمی‌کند، بنابراین سوخت‌رسانی به بدن با قندهای طبیعی مانند قندهای موجود در آب نارگیل می‌تواند در طول تمرینات طولانی استقامتی مفید باشد.

می‌تواند فشار خون را کاهش دهد

نوشیدن آب نارگیل ممکن است به کنترل فشار خون کمک کند. این نوشیدنی غنی از پتاسیم است، یک ماده معدنی کلیدی که در بسیاری از رژیم‌های غذایی آمریکایی‌ها کمبود دارد. پتاسیم می‌تواند با حذف سدیم اضافی از بدن و کاهش نیروی فشار بر دیواره‌های رگ‌های خونی، به کاهش سطح فشار خون کمک کند.

یک مطالعه کوچک قدیمی‌تر از 28 نفر مبتلا به فشار خون بالا گزارش داد که پس از نوشیدن روزانه آب نارگیل به مدت دو هفته، فشار خون سیستولیک شرکت‌کنندگان کاهش قابل‌توجهی داشت.

یک مطالعه جدیدتر که از جوندگان استفاده کرد، نشان داد که آب نارگیل به عنوان یک دیورتیک طبیعی (ماده‌ای که باعث افزایش خروجی ادرار می‌شود) بدون کاهش سطح الکترولیت‌ها، نویدبخش است. دیورتیک‌ها اغلب برای کمک به درمان فشار خون بالا و سایر بیماری‌های قلبی عروقی استفاده می‌شوند زیرا به حذف سدیم اضافی از بدن کمک می‌کنند.

با این حال، مطالعاتی که نشان می‌دهند آب نارگیل می‌تواند سطح فشار خون را به طور قابل‌توجهی کاهش دهد، محدود هستند. بسیاری از این مطالعات کوچک، کوتاه‌مدت یا روی حیوانات به جای انسان‌ها انجام شده است. قبل از اینکه آب نارگیل برای مدیریت فشار خون بالا در طولانی مدت توصیه شود، داده‌های بیشتری لازم است.

ممکن است به جلوگیری از سنگ کلیه کمک کند

مصرف غذاها و نوشیدنی‌های غنی از پتاسیم مانند آب نارگیل همچنین ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد، زیرا پتاسیم از آزاد شدن بیش از حد کلسیم در ادرار جلوگیری می‌کند.

دو مطالعه مشاهده‌ای بزرگ مقیاس نشان داد که افرادی که بیشترین پتاسیم را مصرف می‌کنند، به نظر می‌رسد 35-51% خطر کمتری برای ابتلا به سنگ کلیه نسبت به افرادی که کمترین پتاسیم را مصرف می‌کنند، دارند.

یک مطالعه دیگر نشان داد که نوشیدن آب نارگیل سطح پتاسیم، کلرید و سیترات را در ادرار افزایش می‌دهد – که همگی می‌توانند به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک کنند. با این حال، این مطالعه بر روی افرادی که سابقه سنگ کلیه نداشتند، متمرکز بود.

تغذیه آب نارگیل

آب نارگیل کالری کمی دارد اما همچنان مقادیر کمی از الکترولیت‌های هیدراتاسیون‌کننده را ارائه می‌دهد. برخلاف شیر نارگیل که غنی از چربی اشباع است، آب نارگیل بدون چربی است.

یک فنجان آب نارگیل حاوی موارد زیر است:

کالری: 43
چربی: 0 گرم (g)
پروتئین: 0.5 گرم
کربوهیدرات‌ها: 10.2 گرم
فیبر: 0 گرم
قندهای افزودنی: 0 گرم
سدیم: 62.4 میلی‌گرم (mg)، یا 2.7% از ارزش روزانه (DV)
پتاسیم: 396 میلی‌گرم، یا 8.4% از ارزش روزانه

یک فنجان آب نارگیل حاوی 62 میلی‌گرم سدیم است – به طور قابل‌توجهی کمتر از اکثر نوشیدنی‌هایی که برای هیدراتاسیون بهینه ساخته شده‌اند.

خطرات آب نارگیل

آب نارگیل به طور کلی به خوبی تحمل می‌شود و مصرف معتدل آن بی‌خطر است، اما برخی افراد ممکن است نیاز به محدود کردن یا کاملاً اجتناب از این نوشیدنی داشته باشند.

در اینجا چند دلیل وجود دارد که ممکن است نیاز به کنار گذاشتن آب نارگیل داشته باشید:

آلرژی به نارگیل: آلرژی‌های نارگیل نسبتاً نادر هستند (کمتر از 0.5% جمعیت ایالات متحده)، و میزان پروتئین‌های نارگیل در آب نارگیل بسیار کم است. معمولاً پروتئین‌ها واکنش‌های ایمنی را در افراد مبتلا به آلرژی‌ها تحریک می‌کنند. نارگیل یک آجیل درختی است، بنابراین افرادی که به آجیل درختی آلرژی دارند نیز ممکن است به نارگیل حساس باشند. اگر به نارگیل یا آجیل درختی آلرژی دارید، ممکن است بخواهید از نوشیدن آب نارگیل خودداری کنید.

داروهای فشار خون یا مکمل‌ها: نوشیدن مقادیر زیاد آب نارگیل در حین مصرف داروها یا مکمل‌های گیاهی برای کاهش فشار خون می‌تواند به طور بالقوه منجر به افت فشار خون (هیپوتنشن) شود.

دیورتیک‌های پتاسیم‌محافظ: نوشیدن مقادیر زیاد آب نارگیل در حین مصرف دیورتیک‌های پتاسیم‌محافظ مانند Aldactone (spironolactone) می‌تواند در طول زمان منجر به افزایش خطرناک سطح پتاسیم (هیپرکالمی) شود.

بیماری کلیه: اگر برای مدیریت بیماری مزمن کلیه، مصرف پتاسیم خود را محدود می‌کنید، ممکن است به جای آب نارگیل، آب معمولی را انتخاب کنید تا از مصرف بیش از حد پتاسیم جلوگیری کنید.

رژیم غذایی محدود در کربوهیدرات‌ها: آب نارگیل اغلب می‌تواند یک نوشیدنی هیدراتاسیون‌کننده‌تر از آب معمولی باشد. با این حال، اگر برای حفظ تعادل قند خون یا مدیریت وزن، مصرف کربوهیدرات خود را کنترل می‌کنید، انتخاب آب نارگیل به جای آب معمولی ممکن است منطقی نباشد. اگرچه کالری کمی دارد، آب نارگیل کالری بیشتری نسبت به آب دارد و کربوهیدرات بیشتری دارد. علاوه بر این، برخی محصولات آب نارگیل با قند افزودنی شیرین می‌شوند.

اگر هر یک از موارد فوق برای شما صدق می‌کند، از پزشک خود در مورد مناسب بودن و ایمنی آب نارگیل برای نیازهای سلامتی خود سوال کنید.

نکاتی برای مصرف آب نارگیل

آب نارگیل به طور طبیعی شیرین است. مگر اینکه آب نارگیلی بخرید که قندهای افزودنی را روی برچسب تغذیه خود فهرست کند، می‌توانید فرض کنید که طعم شیرین نوشیدنی از کربوهیدرات‌های طبیعی موجود در میوه نشأت می‌گیرد.

انتخاب آب نارگیل شیرین نشده می‌تواند به شما کمک کند از نوشیدن قندهای اضافی خودداری کنید. می‌توانید با بررسی بسته‌بندی تشخیص دهید که آیا محصولی شیرین شده است یا خیر. تنها ماده ذکر شده باید آب نارگیل باشد و خط “قندهای افزودنی” در پنل حقایق تغذیه باید عبارت باشد: “شامل 0 گرم قندهای افزودنی”.

اگرچه آب نارگیل هیدراتاسیون‌کننده است، توصیه نمی‌شود که آب معمولی را کاملاً با آب نارگیل جایگزین کنید. هیدراتاسیون تنها با آب نارگیل (حتی اگر شیرین نشده باشد) می‌تواند در طول زمان منجر به مصرف بالای قند شود زیرا این نوشیدنی حاوی قندهای طبیعی مانند گلوکز و فروکتوز است.

سعی کنید بیشتر نیازهای مایعات خود را از آب معمولی برآورده کنید و گهگاه از آب نارگیل با انجام موارد زیر لذت ببرید:

آن را به صورت ساده یا با نصف آب معمولی مخلوط کنید تا یک نوشیدنی نیمه شیرین داشته باشید.

از آب نارگیل به عنوان پایه برای اسموتی‌ها و بستنی‌های خانگی استفاده کنید.

کمی آب نارگیل به قهوه یخ‌زده اضافه کنید تا طعم تازه‌ای (و کمی هیدراتاسیون اضافی) داشته باشید.

آن را به صورت یخ‌های خرد شده برای اضافه کردن به نوشیدنی‌های خانگی فریز کنید.

خلاصه

آب نارگیل یک نوشیدنی هیدراتاسیون‌کننده است که کربوهیدرات‌ها و پتاسیم باکیفیت ارائه می‌دهد. نوشیدن آب نارگیل ممکن است برای ریکاوری ورزشی، مدیریت فشار خون و پیشگیری از سنگ کلیه مفید باشد.

افرادی که دارای بیماری مزمن کلیه هستند و افرادی که دارو مصرف می‌کنند تا فشار خون خود را مدیریت کنند، ممکن است بخواهند از آب نارگیل اجتناب کنند یا آن را محدود کنند. با این حال، بسیاری از افراد می‌توانند از آب نارگیل به عنوان یک جایگزین طراوت‌بخش و خوش طعم برای آب معمولی لذت ببرند./عصرترکیه

 



Copy Right 2013 Artmis.ORG