1405/07/26 18:44


323822
تاریخ انتشار: 1405/07/26 02:25
یادداشت|کریم افتخاری
دشمنان با جنگ ناجوانمردانه و خبیثانه علیه ملت ایران، چاهی کندند که خود در آن گرفتار شدند. تیرشان به سنگ خورد و بحران بی‌سابقه‌ای از پس از جنگ جهانی دوم، اروپا و غرب را درنوردید؛ از گرانی نفت و انرژی تا شعله‌ور شدن جنبش‌های اجتماعی در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی. ملت ایران اما با هفت هزار سال سابقه ایستادگی، بار دیگر نشان داد که هرگز در برابر ظالمان سر خم نمی‌کند

یادداشت|کریم افتخاری - برای ملت ایران چاه کندند، اما خودشان در چاه خودکنده گرفتار شدند. تنگه هرمز و باب المندب آبستن حوادث بزرگ در اروپا و شرق آسیا شد؛ جنگ آمریکا، رژیم صهیونیستی، اروپا و متحدانشان علیه ملت ایران، دامن خودشان را گرفت.

به خیال خودشان می‌توانند در سه روز تمدن ایران را نابود کنند؛ اما این تمدن با سابقه هفت هزار ساله، بیدی نیست که با هر بادی بلرزد. این ملت در طول تاریخ نشان داده که هرگز تسلیم ظالمان نشده است؛ از اسکندر مقدونی و چنگیزخان مغول و صدام حسین تا آمریکای ترامپِ متوهم و سگ دست‌آموز او، نتانیاهو. تیرشان به سنگ خورد.

با ادامه بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران، اروپا با بحران‌های اجتماعی دست‌وپنجه نرم می‌کند. مدت چند روزی نیست که حوادث فرانسه و بصیرت و بیداری دانش‌آموزان و دانشجویان فرانسوی، دیگر کشورهای اروپایی را نیز دچار ناآرامی کرده است. در این ناآرامی‌ها هزاران تن از دانش‌آموزان و دانشجویان در فرانسه زخمی و بازداشت شدند، به‌طوری که آمار بازداشتی‌های فرانسه از مرز هفت هزار نفر گذشت. این جنبش هر روز در یک کشور اروپایی شعله‌ور می‌شود.

دولت‌های اروپایی چند دهه ملت بزرگ ایران را مورد شدیدترین تحریم‌های ناجوانمردانه قرار دادند و با ریسمان پوسیده آمریکا، عملاً شریک در ظلم به ملت ایران شدند. حالا هفت ماه از بسته شدن تنگه هرمز و به دنبال آن باب المندب می‌گذرد و دنیا دچار آینده‌ای بسیار تاریک شده است. آن‌ها همراه با آمریکا و رژیم صهیونیستی تیری در تاریکی رها کردند؛ تیر به هدف نخورد و به خودشان بازگشت.

افزایش قیمت نفت و گاز، بنزین و گازوئیل و دیگر مواد در جهان، غرب و حامیانش را دچار بحرانی بی‌سابقه کرده است؛ بحرانی که از پس از جنگ جهانی دوم بی‌سابقه است و شعله‌ور شدن جنبش‌های اجتماعی نمونه بارز آن است.

آن‌ها برای ملت ایران چاه درست کردند، اما خودشان با ریسمان فرسوده و پوسیده آمریکا در این چاه غوطه‌ور شدند. خارج شدن از این بحران به این زودی‌ها نیست؛ این فقط مقدمه بحران است و پس‌لرزه‌های حمله علیه ملت ایران و جبهه مقاومت، اول راه است.

این بحران قربانی‌های زیادی دارد؛ بعد از زلنسکی، مکرون و دیگران در صف بعدی هستند و نوبت خود ترامپ و نتانیاهو و برخی سران کشورهای عربی خواهد رسید. به‌زودی شعله‌ور شدن این جنبش‌ها، کل اروپا و آمریکا و دیگر نقاط جهان را در بر خواهد گرفت. بله، ریسمان پوسیده آمریکا فرجامی برای دنیا ندارد.

اروپایی که خود را مهد دموکراسی و مردم‌سالاری می‌دانست — شعاری که ظاهری بیش نبود — با جنگ علیه ملت ایران، تمام نسخه‌هایش برای دنیا را نقش بر آب کرد. ملت ایران در چشم جهانیان به‌عنوان ملتی شجاع، وطن‌دوست و بی‌باک از هر توطئه‌ای، نشان داد که در دنیا ملتی سرافراز و متحد است و در برابر بیگانه خم به ابرو نمی‌آورد.

**کریم افتخاری — نویسنده و پژوهشگر**

 




Copy Right 2013 Artmis.ORG